A krumplit miért kell kerülni fogyókúra alatt?
Sok keményítőt tartalmaz, ami cukorrá alakul. Fogyókúra alatt alapból kerülni kell a lisztes, keményítős dolgokat. Pl. tészta, krumpli, rizs. Talán még a rizs, ami jöhet. Én sok évnyi elbaltázott fogyókúra után akkor kezdtem fogyni rendesen, amikor a szénhidrátokat is csökkentettem. Amíg csak a zsírra meg a cukorra koncentráltam nem mentem semmire. Lement pár kiló és kész. Akkor indult meg a fogyás, amikor a szénhidrátokat fogtam vissza.
Arra felhívnám a figyelmed, hogy szénhidrát is kell ne menj bele olyan fogyókúrába, aminek az a lényege, hogy valamit kiiktatsz az étrendedből. Ez rossz, a szervezetnek mindenre szüksége van. A lényeg, hogy keveset egyél belőlük, valami könnyű dologgal vegyítve pl. zöldségköret, öntet. És inkább délelőtt egyed a szénhidrátokat. Akkor kell a nap indításához de utána már nem szükséges. A szénhidrát legyen "jó" szénhidrát teljes kiőrlésű liszt, esetleg rozs, graham, durum lisztes dolgok. Fontos a folyadék bevitel is.
A 4. és 5. válaszoló mond értelmes dolgokat.
Olyan fogyókúra, amiben BÁRMI is ki van tiltva, nem ér semmit, garantált utána a jojóeffektus, kivéve, ha életed végéig csak a "megengedett" pár dolgot akarod enni.
Egyél mindenböl ezentúl is, de minél változatosabban, minél többfélét, viszont figyelj nagyon oda a mennyiségre. Amiben sok kaloria van, abból csak keveset egyél és ne minden nap, zöldségféleket meg gyümölcsöket viszont minél többet, ugyanis ezek laktatnak, és mégsem tartalmaznak túl sok energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!