Ha genetikailag vagyok kövér ( +30 kiló) akkor le tudok fogyni műtét nélkül? Több éve küzdök már több-kevesebb eredménnyel, de mindig maradt rajtam plusz 10-15 kg. Ha lehet fogyni, akkor hogyan?
Olyan nincs, hogy genetikailag kövér.
Olyan van, hogy egészségügyi okokból hajlamos a hízásra, vagy egészségügyi ok áll a háttérben, hogy elhízott.
Minden esetben az a megoldás, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amit felhasználsz.
Az a baj, hogy ez bizonyos esetekben kevesebb, mint ami elegendő az egészséges táplálkozáshoz.
Kérj egy alapos kivizsgálást, ha még nem tetted! Pl. hormonális, pajzsmirigy-, vagy cukorbetegség esetén a kiváltó okot, tehát a betegséget kezelik.
A műtétet csak kóros elhízásnál fogják javasolni, ha gyomorműtétre gondolsz.
A lényege ugyanaz: életed végéig sokkal kevesebbet kell enned, mint egy átlagos embernek.
A múltkoriban azt olvastam valami doktornő írásában, hogy pl. a liszt érzékenység enyhébb foka is okozhat elhízást, azért van az, hogy bizonyos emberek hiába fogyóznak. Táplálkozásukat a lisztérzékenyeknek megfelelően kell átalakítani, és akkor a kilók is helyreállnak.
Tehát egy allergia-vizsgálat erre vonatkozóan is célszerű lenne.
erre a teljes kivizsgálásra már szeretnék sort keríteni egy ideje, csak suli miatt nem jött még össze.
A genetikai kövérséget úgy értettem, hogy minden rokonom kövér és ők sem nagyon tudnak lefogyni - mondjuk annyira nem is igyekszenek, mint én. Köszi az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!