Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik nagy súlyfelesleget...

Akik nagy súlyfelesleget adtak le (min.30 kg) azoknak hogy működött a fogyás?

Figyelt kérdés

Mármint gondolom az első 10-20 kg hamarabb "leugrott" róluk, mint a többi.

Én most kezdek életmódot váltani, 110 kg-ról indulok. Eddig volt, hogy napi 4-5000 kalóriát is bevittem a szervezetembe, hatalmasakat kajáltam, volt, hogy éjfél után is bevágtam 1-2 pizzát, közben sport 0, egész nap csak fetrengtem, mivel a ruháim nem jöttek rá, stb...nem is volt kedvem emberek közé menni.

Sajnos, nagyrészt lelki okok miatt volt, de rájöttem, hogy elég!21 éves vagyok, magas a koleszterinem, vérnyomásom, csúnya a bőröm, és rengeteg negatívum.

nem fogyózni akarok, életmódot szeretnék váltani.

kb 50 kg-ot kellene lefogynom. Tudom, hogy a heti 0,5-1 kg-os fogyás lenne a megfelelő, de lehetséges az, hogy az első 1-2 hónapban, akár heti 2-3 kg is lemegy?

Na szóval tapasztalatokat szeretnék gyűjteni, ki miért hízott meg, mennyit fogyott, mennyi idő alatt, hogyan viselte az életmódváltozást, min változtatott, mit sportolt, stb.. :)

Előre is köszönöm, ha megosztjátok velem :)

2012. jún. 5. 23:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan még nem végeztem a -30kilómmal de azért leírom nekem hogy ment/megy. Én amióta foglalkozom a súlyommal olyan 67-70 között mozogtam (165cm). Mikor még vidéken laktam minden este eljártam futni meg tornázgattam így ugyan nem voltam olyan lötyi szétfolyós, de mivel ugyanúgy ettem mindenfélét ezért a súlyom a sporttól nem változott.(annyi hogy nem nagyon híztam) Igazából olyan egészségtelen volt az étrendem amilyet csak el tudsz képzelni. A gond velem, hogy alapvetően édes íz párti vagyok. Tehát ha valaki azt mondaná hogy további életemet csak ezzel az 1 ízzel élhetem le, nem lenne gondom :DD

De aztán felkerültem egyetemre, egyedül laktam, főtt kaját csak hétvégente láttam amikor haza mentem. Hétköznap általában pizzát sütöttem, kínait ettem, vagy egyéb egészségtelen ételt. Így mentem fel 1 év alatt 82-83 kg-ra. Aztán ezt a következő nyáron megelégeltem és kőkeményen elkezdtem sportolni, de az étkezésemen csak keveset sikerült javítanom. Így nagy kínkeservesen lementem 76-77 kilóra. Nyár végén ahogy vissza mentem pestre ezt a súlyt tartottam is, de sportolni már nem sportoltam.

Kb januárban súlyos mandulagyulladásom lett amire rengeteg antibiotikumot kaptam, melynek mellékhatásaként hüvelygombám lett. Kikezeltek de a következő hónapban megint előjött, így magamtól úgy döntöttem hogy belekezdek a Candida-diétába. Baromi nehéz volt az elején, aztán szép lassan könnyebb lett. 3 hónap alatt 76-77 kilómról gond nélkül lementem 60ra. Most jelenleg kissé stagnálok de ezt betudom annak hogy keményen elkezdtem sportolni. Heti 6x járok futni 30-40 percet és heti 4x súlyzós edzést csinálok. Ugye kenyeret abszolút nem eszek, cukrot semmilyen formában. Az első 2 hónapban gyümölcsöt sem ehettem így még gyümölcscukrot sem vittem be a szervezetembe. Gyakorlatilag zöldségeken, fehér húson és barna rizsen éltem :D Én sajnos sokszor éheztem de nem szándékosan, hanem mert annyira le vannak korlátozva ebben a diétában az ehető kaják, hogy mivel napközben úton vagyok, alig tudok magammal vinni olyat amit ehetek is (pl egy almát se dobhattam be a táskámba).

A célom az 52 kiló, és mivel még 3 hónapom hátra van ebből a diétából ezért szerintem sikerülni is fog. Persze ha végeztem vele, már akkor sem fogok visszatérni az régi étkezésemhez. Szerencsére a nagy édes íz mániámnak köszönhetően azt is megtanultam hogyan készíthetek diétás édességeket pl túróból,gyümölcsből,zabpehelyből stb. és ezek is teljesen kielégítenek, ráadásul még lelkiismeret furdalásom sincs tőlük :D

Szóval nekem ez jött be :)

21L

2012. jún. 6. 01:03
 2/5 anonim válasza:
Szia! Én 120-ról indulok :( Sosem voltam sovány, általában 70-80 kg körül voltam, és különböző drasztikus diétáknak köszönhetően, ha lejött 10 kg, utána felment 20, pedig nem faltam, csak normálisan ettem. Most azt határoztam el, kb. egy hónapja, hogy semmi édesség, semmi fehér kenyér, helyette teljes kiőrlésű, semmi tészta. Este 6 után semmit sem eszek (mondjuk ez eddig is így volt), általában párolt csirkét eszek párolt zöldségekkel. Elég macerás, mert a családnak főzni kell, nem mindig tudom megoldani a külön főzést, akkor nagyon keveset eszek a "normális" kajából. És elhatároztam hogy mozgok, hát ez eddig nem minden nap sikerült, csak akkor tudok ha a gyerekek alszanak. Eddig nem sok ment le, 1-2 kg, pedig én is úgy gondoltam hogy eleinte "olvadnak" le a kilók. Bár valahol ezt olvastam, hogy ez nagyon függ életkortól is. Mivel Te 21 vagy, szerintem sokkal könnyebben fog menni.
2012. jún. 6. 08:45
 3/5 anonim ***** válasza:
én 105kg-rol indultam szeptemberben, az elhízas oka kényelmes munkahely ahol foztek rám, reggeli tízorai ebéd uzsi, iszonyatosan finomakat nemlehetett egallni és ingyen, tehat ettem egésznap cs ettem, és ulo munkat vegeztem. aztan tavaj szeptemberben nézegettem képeimet hat mondom ez rettenet, pasi nem is szolt h elhiztam, ráálltam a mérlegre és azthittem h rosszul leszek, 105kg, na gyorsan életmododt valtottam, elhagytam lisztes, cukros zsíros ételeket, habar karacsonykor s husvetkor elcsabultam de rendesen, de azota 81kg vagyok, és még sokat kell fogynom h elérjem az ideális 57kgt a 162cm-hez. az elso honapogban persze peregtek rolam a kilok, víz és salakanyag tavozott, de aztan lelassul, most már orulok ha havonta meg a 2-3kg minusz. sportolni is kell am, valamilyen mozgást be kell iktatni, ekkora sullyal persze nem kitudja milyen drasztikus edzésre ondolok, inkabb csak a beleid megmozgatasra, aztan ha eléred pl 90 vagy 85kgt akkor már neki allhatsz alakot formálni.
2012. jún. 6. 12:25
 4/5 A kérdező kommentje:

Én 2 év alatt szedtem fel ezt az 50+-t.

Szörnyű így belegondolni. A poén, hogy hiába tudtam, hogy hízok, valahogy nem jutott el az agyamig...hiszen mindig csak +1-2 kgmal mutatott többet a mérleg.

Eddig 28-as volt a nadrágméretem, most bemegyek az eddig kedvelt üzleteimbe, és nem jön rám a legnagyobb méretű nadrág sem.

S-M volt a felső méretem, most van, hogy az XXl is kicsi.

Köszönöm, hogy megosztottátok velem, sok sikert kívánok a még fogyni vágyóknak, és gratulálok is, tényleg nem lehetetlen :)

2012. jún. 6. 12:33
 5/5 anonim válasza:
Kedves kérdező! Sikerült leadnod a felesleged?
2014. nov. 25. 02:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!