Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudom feszesíteni a...

Hogyan tudom feszesíteni a mellemet?

Figyelt kérdés
Lefogytam utána meghíztam és most megint fogyásban vagyok, a melleim nagyon elernyedtek, csúnyák mit tudok vele csinálni, hogy feszesebbek legyenek?..Köszi L/20

2012. jún. 5. 12:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Végezz karkörzési gyakorlatokat, magad elé nyújtott karokkal emelgess kisebb súlyzót, vagy vízzel töltött palackot, nyújtózkodj cicaként. Sokat segíthet az úszás a röplabdázás, és a tenisz. Fond össze mellmagasságban a két tenyeredet, és az egyikkel nyomd erősen a másikat.
2012. jún. 5. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez kegyetlen. 1. , nem hallottad még hogy nem a hülye női magazinokból kéne tájékozódni?

A melled amúgy egy zsírszövet sokat nem lehet rajta edzéssel változtatni, az alatta lévő mell izom edzése talán javíthat a tartásukon de ismétlem még egyszer: edzésről beszélek.

Mégis miért gondoljátok hogy ha a tesztoszteronnal tele lévő férfiaknak szabályosan be kell szarni a konditeremben meg odafigyelni a táplálkozásukra hogy izmosodjanak egy kicsit, akkor majd pont nektek lesz elég összetenni a kezeteket meg felemelni háromszor hogy izmosodjatok.

Minimum egy fekvőtámasz programot kell követned, de szeretném jelezni hogy egy 2hónap intenzív fekvőtámaszozás aminek a végére 80fekvőtámaszt tudtam megcsinálni nekem külsőben alig észrevehető változást hozott, pedig előtte nem sportoltam és férfi vagyok. Pedig hol van ez a kéz összeszorításhoz képest?

Szóval inkább fogj súlyzót, mert az a felfogás hogy nem akarok olyan izmos lenni ezért nem edzek keményen itt nem működik. Ez olyan mintha azt mondanád hogy nem akarok olyan messzire menni a kocsival csak a szomszéd városig ezért inkább nem is használom a gázpedált.

Félreértések elkerülése végett nem a kérdezőt támadom, hanem az 1.válaszolót próbálom meg észhez téríteni mert szabályosan fáj amiket összehordott.

Az izmainknak van egy funkciójuk, összehúzódnak és elernyednek, kizárólag ezen a módon lehet őket stimulálni, rezgetéssel meg mozdulat nélküli erőkifejtéssel nem. És az sem elég ha valaki csak mozgat egy izmot: olyan súllyal kell edzeni vagy annyi fekvőtámaszt kell csinálni amit az adott izom nem bír el, ez jelzi számára hogy formásodnia/nőnie kell mert nem jó úgy ahogy most van.

A fokozatosság persze fontos kell pár hét felvezető, a változás hónapos távlatokban mérhető és csak addig maradandó ameddig az adott izom edzésben van.

Visszatérve a kocsis példához, ha te nem akarsz 500kmert utazni csak 5öt az nem azt jelenti hogy az ellenkező irányba kell indulnod: az út pontosan ugyanaz csak hamarabb odaérsz. Az alakformálás és az izmosodás pedig ugyan az, csak ki kellet találni valami kifejezést azoknak akiknek nem szimpi hogy a testünk formáját a csontok után az izomzat határozza meg, még nőknél is.

2012. jún. 5. 12:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Én pl egyáltalán nem javaslom hogy megerőltesd a mellizmaidat 80 fekvőtámasszal. A bőr ha megnyúlt sajnos azon már nem tudsz sokat változtatni. A mell feletti részt tudod edzeni és a mellizmod, de az sem fog annyit kiemelni rajta. Nekem ami számomra észrevehetően segített az a fekvőtámasz volt. Vagy lefekszel hátra és súlyzót vagy vizes palackot emelsz magas tartásból a fejed felé vagy oldalra. ez akkor a legjobb ha nem a talajon vagy és kicsit oldalra lelóg a kezed. Mellette ezt a kézösszenyomós dolgot is lehet csinálni. vagy nézz neten hasonló gyakorlatokat és kombináld. Látszani attól fog jobbnak hogy felette nem látszanak ki a bordáid és magasabban lévőnek tűnnek a mellek. Mivel azért egy normál, nem testépítő, súlyemelő nő nincs olyan izmos hogy ez a mell előtt összeteszem a kezem és nyomom dolgot ne érezze meg, így gondolom az se lesz feleslege. Ja, és hordj melltartót. olyat ami jó is rád. Hátha kicsit segít mert a bőr így a súly miatt nem nyúlik tovább. Sok sikert! :)
2012. jún. 5. 13:21
 4/10 anonim ***** válasza:
keress valakit, aki masszíozza.
2012. jún. 5. 13:26
 5/10 anonim ***** válasza:

"Mivel azért egy normál, nem testépítő, súlyemelő nő nincs olyan izmos hogy ez a mell előtt összeteszem a kezem és nyomom dolgot ne érezze meg, így gondolom az se lesz feleslege. "

de igen tökéletesen felesleges, csak ezek szerint nagyon rosszul magyarázok. nem vagyok testépítő egy vékony 20éves srác vagyok aki sokat tájékozódik a témában - évek óta - mert nehezen fejlődik, ezért húzom fel magam azon hogy mások úgy gondolják meg sem kell izzadniuk hogy jobb alakjuk legyen. A sok fekvőtámasztól nem fog lemenni a melle az ugyanis teljesen étrend függő, a mell zsírszövet ,izommunkával pedig lehetetlen zsírt égetni, nem akarok hosszan belefolyni valami testépítés elméletbe de bele tudnék. Egyszerűbb ha majd a gyakorlat igazol amikor a tenyérnyomkodástól marhára nem fog történni semmi.

2012. jún. 5. 13:43
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jótanácsokat...nehéz így dönteni,h megoszlanak a vélemények. tornázni most is tornázok és a mellizmaimat is erősítem de nem fekvőtámasszal....
2012. jún. 6. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Sajnos abban szerintem nem oszlanak meg a vélemények hogy sokat nem segíthetsz a dolgon. Egészségesen kell táplálkozni és lassan fogyni ahhoz hogy ez ne történjen meg, a bőr minél rugalmasabb legyen és legyen ideje minél jobban alkalmazkodni az alakváltozáshoz.

Az edzés témába kár volt belekeverednem. mondd azt hogy ixx nagy vigyorral, ezt is egy melledzésről szóló cikkben láttam mint gyakorlatot.

Itt nem a vélemények ütköznek hanem a minimális józan ész és anatómia ismeret bárkája sodródik a kóros hülyeség végtelen viharos tengerén. :DD vagy valami ilyesmi

2012. jún. 6. 12:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Pont ezért,mert fiú vagy nem is próbáltad még ezt. A saját erejéből nyomja össze a kezét, vagyis erőkifejtést végez. Lehet én vagyok a hulye, de mikor én ezt csináltam először kb 20-szor ismételtem és másnap azért éreztem hogy ott is van izmom. 3-8 percig kell kb tartani a helyzetet, ki hogy bírja. Nem írtam azt, hogy csak ezt csinálja, de kiegészítésnek jó. Ehhez a gyakorlathoz pedig bármilyen helyszín jó. Akár munkahelyen is. Egy nem edzet mellizomnak nem kell 80 fekvőtámasz hirtelen, de még csak 50 sem mert szétb@ssza és soha a büdös életben nem fogja tudni fejleszteni. Kérdező! Próbáld ki és majd meglátod. Én is próbáltam már jó párat és ez is jó volt egy ideig, de ahhoz jól kell csinálni. Mondjuk ha saját erejéből, teljes erőből nyomja össze a kezét akkor nem tudom miért is nem jó az izmokra.. Ja, és lenyújtani se felejtsd el. A többi gyakorlatot már írtam szerintem.
2012. jún. 6. 14:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Te is azt mondod hogy a fekvőtámaszozás segít, én is.

Apró különbség hogy szerinted nem kell megerőltetned magad ahhoz hogy fejlődj, szerintem pedig megfelelő fokozatosságot betartva el kell jutni a határainkig, aztán újra és újra átlépni azokat ahhoz hogy fejlődjünk.

Az egyikőnk elmélete minden teljesítmény sport alapszabálya. senki nem beszélt itt egyből 80 fekvőtámaszról.

Nekem hónapokig tartott mire megfelelően megtanultam fekve nyomni. Van valami cikkíró liba egy női portálon, miről kéne ma cikket írni, írjunk a melledzésről. Rákeres a guglin ,meglát egy szót fekvenyomás. Az nem jó olyan férfias. alakítsuk át valamire ami praktikus vagy jól hangzik. feküdj hanyatt és súlyzót vagy vizes palackot emelj a fejed fölé. írjunk alá valami rizsát. ha erős vagy nagyob súlyt is használhatsz. vizespalack helyett egy kiló cukor is megteszi. kész is vagyunk. az hogy eredetileg hova kellet kinyomni azt a súlyt, milyen pályán kellett mozgatni a kart, milyen ismétlés számban, pontosan mettől meddig, hogyan kellett tartani a könyököt, senkit nem érdekel.arról hogy mekkora súlyt válasszunk pedig teljesen téves infót ad mindenféle szaktudás nélkül, leírja ahogy ő azt kislány korában elképzelte. terjed mint a futótűz azok között akik még soha nem hallottak edzésről. akik meg már igen azok fogják a fejüket mert ha egy dolog nem megfelelő abból amit felsoroltam akkor jó esetben hatástalan a gyakorlat rossz esetben veszélyes.

kéz összenyomás ugyanannak a csodálatos elmének az agyszüleménye mint a "monnd azt hogy ixx" gyakorlat.

az izometrikus edzés nem így működik.

de lehet hogy mégis: tele eszed magad beveszel egy csomó hasfogót, és pár napon belül kocka hasad lesz az erőlködéstől. :D

2012. jún. 6. 18:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem ezeket a gyakorlatokat először tesi órán mutatták. Mind a kézösszenyomásost, mind a fej feletti emelgetőst. Jól képzett tesitanárom volt aki természetesen sportolt is. Ha jó oldalakon olvassa valaki, akkor rátalál mindegyiknek több változatára is. Sok helyen pontosan leírják pl hogy ne egyenes karral csinálja stb. Nem mindenki bulvárlapok cikkeiből keres magának gyakorlatot. Én pl sokat kipróbálok ha van időm és volt már nem egyszer hogy szar volt a gyakorlat meg megrántottam valamimet (mondjuk amúgy is hajlamos vagyok rá, még amiben nem lehet, abban is), vagy semmit se éreztem. Jobban utána néztem és volt,ahova normálisan le volt írva és úgy már jó volt. A pletykalaposok is internetet használnak, szóval a gyakorlatok még videón is megvannak legtöbbször. Sok gyakorlatot pl egyetemi tesiórán lestem el. Pl azt hogy hogyan lehet normális, szabályos hasprést csinálni egy aerobik óráról tanultam meg. Pedig végül csak arra az egyre mentem el. Nem kell egyből általánosítani ezzel hogy minden ilyen gyakorlat magazinokból van. Ott is meg van, és máshol, képzett oktatók is ugyan azt mutatják csak több magyarázattal. Ennyi.. Egyedül a súlyt meg az ismétlésszámot nem mindig találom el, de nekem nem is ez a fontos. Majd a kérdező is próbálgat és rátalál, ráérez pár gyakorlatra amit érez hogy hol dolgoztatja az izmokat és e szerint kombinál.
2012. jún. 7. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!