Hogy néz ki egy napotok étkezéssel és mozgással együtt?
szögezzük le én most kezdtem el fogyózni kb 2 hete, és érettségi szüneten vagyok...
reggel felkelek hétvégén futással kezdem a napot az azt jelenti ,hogy 5:45kor kelek 6:00-6:10 kor kezdem a futást.. ez egy órát jelent kb hazaérek 7-negyed 8.. a kutyát elviszem egy körre sétizni.. aztán go home... vagy reggelizek (1 joghurt és egy kockasajt ez olyan 200 kcal körül mozog) vagy csak egy turmixot iszok (ez azt jelenti hogy egy kisebb banán egy negyed alma kis édesítő negyed vagy fél kefír ezt összeturmixolom és felhúzom kb 3-3,5 deci tejjel és egy kis fahéj ez kb 380 kcal) aztán teszek veszek tanulok , jön az ebéd... hát ilyenkor éppen mihez van kedvem... van hogy csak elrágcsálok egy almát és egy répát ez dekától függően kb 70-100 kcal között van... aztán egy kicsit böngészem a netet... este.. na ez nálam mindig változó, hogy éppen mit eszek.. vagy megint egy turmix vagy egy joghurtos kombó.. vagy kalóriaszegény leves vagy főzelék.. vagy diétás keksz... aztán este megint futok vagy kocogok vagy csak egy nagyot sétálok... aztán hazamegyek és összeszámolom hogy miből mennyit/hány kcalt fogyasztottam .. általában azt mondják hogy 1400 kcal az átlag a fogyáshoz..de én nem szívesen megyek 800 kcal fölé
tudom ez nem mindenkinek az életébe iktatható be.. de nekem ez most pont kapóra jön mert sok az időm... :) szerintem aki azt mondja hogy ez gy nem jó annak üzenem hogy 1 hét alatt ledobtam majdnem 3 kilót..és nem mindenféle csodadiétának köszönhetem hanem a kitartásnak és a megfelelő sport és ételmennyiségnek...
Hát én a mozgást sajnos nem viszem túlzásba, időnként szobabiciklizni szoktam, vagy felpattanok a legmagic-re, ezen kívül csak gyalogolni szoktam, de azt sokat, 2 órát, hetente kb 4X.
Reggeli:
1 szelet wasa kenyeret szoktam enni (az olyan, mint abonett), padlizsánkrémmel/ sovány túróból készült körözöttel/ sonkával/ párizsival + paradicsom.
Mivel egyszerűen képtelen vagyok lemondani az édességről, majdnem minden reggel bűnözök egy picit, pl. 1 kocka fekete csoki vagy egy pici darab abból az édességből, ami épp otthon van.
Plusz reggel iszom egy kávét kb 1 dcl 1,5 %-os tejjel.
Ebédre általában minimális olivaolajon sült csirkemellet eszem, valami zöldségkörettel. Mostanában sütőzacskóban sütöm a húst, zöldségekkel együtt, szinte semmi olaj nem kell rá, csak éppen hogy egy ici-pici, és egyáltalán nem szárad ki sem a hús, sem a zöldség, nagyon finom. Van hogy köret gyanánt savanyúságot (csemege vagy kovi ubi, savanyú káposzta)eszem, vagy friss salátát citrommal, vagy joghurtos öntettel. Van hogy levest eszem (tészta nélkül) vagy főzeléket (rántás nélkül) vagy virslit.
Vacsira mindig alkotok valamit, mivel én 5-kor eszem utoljára, fontos, hogy az emlékezetes és finom legyen, hogy kibírjam a nap további részét :D Általában zsírszegény túrót vagy joghurtot összekeverek eperrel vagy reszelt almával, esetleg egy kis meggyel, meg édesítőszerrel. Olyan, mintha édességet ennék, közben pedig nem hízlal, finom, egészséges. Persze, azért mondom, hogy nem hízlal, mert nem szoktam belőle sokat enni.
A nap folyamán még általában lecsúszik egy kávé, pici tejjel.
Napi minimum 3 l folyadékot iszom, amiből fél liter ízesítetlen zöldtea, kb 1,5 liter ásványvíz, a többi meg általában gyümölcs tea citrommal.
Hát nagyjából ennyi, igyekszem én is 800 kcal alatt maradni.
Nem tudom, mennyit fogytam,mert rossz a mérleg, de legalább nem idegesítem magam. A ruháimon már érzem, hogy vékonyabb vagyok, és mások is mondták. Én viszont nem látom magamon, úgyhogy jó lenne rákapcsolni a sport terén… :S
Reggeli: vegyes saláta, egy fél rozskenyérrel,light sajttal és sonkával. Mellé fekete tea citrommal. Később egy kávé szójatejjel.
Tízórai: 2 kiwi
Ebéd: Mindig csirkemell valamilyen módon elkészítve, mellé zöldségköret vagy barnarizs.
Uzsonna: hamlett sonkával vagy joghurt vagy fehérjepor.
Vacsi: egy sima joghurt vagy túró.
Emellett rengetek folyadék, sok víz és egész nap egy nagy kancsó csalántea/zöld tea keveréket iszom.
Sport: Heti 5x 45 perc futás és utána popsi edzés lábsúlyokkal, majd kis hasizom :-) Tehát kb van 1,5 óra mozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!