Éhezéskor a szervezet, mit használ fel elsődlegesen, hogy fent tartsa magát, az izom vagy a zsírt?
Az izmaidat bontja le, mivel fehérjére van szüksége. Ezért nincs értelme az éhezéses "diétának". Annyi az eredmény hogy fáradt leszel, gyenge, még kevesebbet mozogsz... szóval végkifejletbe kövérebb leszel mint voltál :)
Ha csak nem életed végéig éhezteted magad :D Bár az nem túl komfortos, egészségről meg ne is beszéljünk :)
Attól is függ, mit "használsz".
Ha hideg helyen vagy, akkor a zsírt fogja védeni, hiszen az létfontosságú (fűteni a testet sok energia).
Míg ha sokat mozogsz, és nem készülsz megfagyni, akkor elsősorban a zsír bomlik, hiszen fölösleges, míg az izom kell (a test számára mindegy, hogy a házat futod körbe, vagy egy farkassal küzdesz a kajáért - mozogsz).
Tehát ha tespedsz egy hideg lakásban, akkor egy deka háj se nagyon fog lemenni rólad, viszont csodálatosan eltűnnek az izmaid :)
Kicsit off-os a dolog de azért rákérdezek, mert én is fogyózom.
Ha eszem húst, halat, tejtermékeket, gombát (állítólag sok a fehérje benne) de nem eszem (vagy csak nagyon keveset) cukros, lisztes dolgokat, akkor a hájat azaz zsírt bontja ugye? Remélem nem akkor is az izmot?
8-as vagyok.
Kedves 9-es! :)
3 műszakban betanított munkát végzek gyárban, tehát nem irodában üldögélek, van hogy egész nap álló, járkáló munkát végzek, de van hogy ülök. Sportolni nem szoktam egyrészt lustaság is, meg elég nekem a 3 műszak mellett a háztartás és a 2 kutya. Azért majd valamit próbálok még mozogni itthon, vettünk egy mini twistert, ami a deréktájra állítólag nagyon hasznos és kis panellakásunkban is lehet rajta "tornázni" akár tévézés közben is. :D
Köszi a válaszodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!