Segítség-leszokásban, sportban, életmódváltásban? Esetleg tudsz valammi motivációt is adni? 18/L
A dohányzással kapcsolatban sajnos (vagy inkább szerencsére?) nem tudok segíteni, mert én soha nem dohányoztam.
Étkezés: nos, én abban nem hiszek, hogy bizonyos ételeket meg kell vonni magunktól. Inkább számolom a kalóriákat, és ahhoz igazítom, hogy egy-egy nap megeszek-e egy kocka étcsokit vagy sem. Minden másnap edzek (DVD-re tornázok vagy szobakerékpározok 1 órát), ilyenkor 1500 kalóriát viszek be, a "lazulós" napokon pedig 1200-at.
Kicsit elmosolyodtam, amikor olvastam a méreteidet. :) Én 168cm vagyok és 71kg. 10 kilót szeretnék ledobni. Sajnos így közel a 30-hoz már oda kell figyelnem, hogy milyen ételeket eszem. Tinédzserként rengeteg "szemetet" ettem (kóla, chips, csoki pofátlan mennyiségben), és mégsem voltam soha kövér, világéletemben 55kg voltam. Aztán felszedtem 16-ot, ebből szeretnék leadni egy tízest. Egyébként ha rendszeresen elkezdesz edzeni, tornázni, akkor ne ijedj meg, ha először nem változik a súlyod, vagy netán többet mutat a mérleg. Ez azért lesz, mert az izom nehezebb, mint a zsír.
Ez a link azt mutatja, hogy ha ma abbahagyod a dohányzást, akkor fokozatosan hogyan fog javulni az egészséged: [link]
Ha tényleg izmos vagy, és csak azt a pár kilócskát szeretnéd leadni, akkor elég, ha visszafogod a szénhidrátfogyasztásodat. Pár hétig ne egyél kenyeret, tésztát, rizst, krumplit. Remélem neked beválik, nekem ez sosem működött. Hiába ettem meg a fehér húsokhoz, halakhoz egy rakás (akár fél kiló) salátát, mindig éhes maradtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!