Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez mennyinek számít? Hány...

Ez mennyinek számít? Hány %-os a nagyon gyönyörű nőknek a testzsírszázaléka, akik nagyon szexik és vékonyak?

Figyelt kérdés

Mennyi a testzsír%a a fitness lányoknak kb?

Hány %-tól vékony valaki kb?

Nekem egy online számoló (ami kért nyakméretet, derék, csípőméretet és magasságot, nemet) azt dobta ki, hogy 20%.

Ez mibe tartozik?

Én ezt a %-ot keveslem, mert kövér vagyok.

2012. máj. 23. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem 43 kilósan 36%-os a testzsírszázalékom mert plöttyedt vagyok, szóval ne ehhez viszonyítsd, egy 90-100 kilós férfinek bőven lehet 10%-os is.

De egyébként tessék(body builder)

A testzsír, ami szükséges a normál fiziológiai működéshez az „esszenciális zsír”. Nők esetén 8-12%-ot tesz ki a feltétlenül szükséges zsírmennyiség. Szemben a férfiakkal, akiknél ez 3-8%. De ez nem az egészséges testzsírszázalék mérőszáma!

Az egészséges, fitt fizikumhoz azonban ennél többre van szükség. A 12-18%-os testzsírral rendelkező hölgyek a nagyon vékony kategóriába tartoznak. 12% már a határa az egészségesnek. A megfelelően egészséges mérték 18-22%-os testzsírnál van, ami jóval reálisabb és elérhetőbb, mint az alacsonyabb szintek. A 18% alatti testzsír mennyiség sportolóknál számít normális szintnek és átlagembernél ez ne legyen elvárás.

Átlagos nők normális egészséges testzsírmennyisége 22-26%. 30% felett viszont már orvosi esettel állunk szemben.

Sajnos sok hölgy, aki egészséges testzsírszázalékkal rendelkezik, úgy érzi, hogy kövér és nem elégedett az alakjával. És a legtöbb nő úgy gondolja, hogy a kívánatos testzsír mennyiség 12-18% között van. A valóságban azonban ez elérhetetlen és egyáltalán nem reális cél és könnyen vezet táplálkozási rendellenességekhez és rossz egészségi állapothoz.

Azon hölgyek, akik tartósan 15% alatt tartják a testzsírszázalékot, jóval hajlamosabbak komoly betegségekre, sérülésekre és krónikus fáradtságra, mentális kiégésre és akár a menstruáció kimaradására is.

2012. máj. 23. 15:16
 2/9 anonim ***** válasza:

A 20% százalék nőknél már karcsúnak számít. A netes kalkulátorokban ne bízz meg. Vagy vegyél egy olyan személymérleget, ami képes ennek az adatnak a megjelenítésére (bár azok sem nagyon pontosak), vagy méresd meg egy kicsit komolyabb műszerrel (gyógyszertárban, edzőteremben). Esetleg kérdezd meg a háziorvost, hol lehet bőrredővizsgálatot végeztetni.

Kategóriák:

[link]

2012. máj. 23. 15:21
 3/9 A kérdező kommentje:
De nekem 59 cm vastag a combom, viszont a csípőm meg 87...szóval brutálisan vastagok a combok és sajnos nem az izom teszi ki, hanem az undorító ocsmány narancsbőr. Nekem egy edző azt mondta, hogy 52 kg lenne nekem az ideális és igaza van, mert szerintem is úgy néznék ki jól, mert most nagyon rosszul érzem magam, olyan mintha még plusz egy ember cipelnék egész nap...(170/66,7)
2012. máj. 23. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Én nem érzem magam a nagyon gyönöőrű kategóriába tartózónak, de nekem 23% (a 7 pontos tolómérős módszerrel mérve, mert a testzsírmérlegek szerintem nem sokat érnek). 163 cm vagyok, 56 kg, szóval nem iszonyat vékony, viszont sok felesleget már nem látok magamon, legfeljebb 4-5 kg az, amit még úgy tudnék fogyni, h az egészséges és esztétikus legyen. Viszont ahogy folytatom a diétát és a sportot, egyre szálkásabb vagyok, a legtöbb helye már egész szembetűnő, h van azért izomzat is.

Amúgy 18-20% nőknél már igen jó és látványos eredmény. Persze ez még mindig nem a fitneszvilágbajnok kategória.

2012. máj. 23. 15:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Azért azt az 52 kg ideális súlyt vitatnám. Esetleg akkor, ha nagyon vékony testalkatú vagy.
2012. máj. 23. 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: olvasd el újra, szerintem az 52-t a combja vastagságára érette!(: Am nekm 17 % a testzsírom, 16 éves lány vagyok, de élsportoló(:
2012. máj. 23. 15:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem a combra értettem. A combomnak 47-esnek kellene lennie...és nem göbének.
2012. máj. 23. 16:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Mert amúgy vékony alkatú vagyok, ha a csontváz szerint nézzük. Nagy lábfej, nagy kézfej, nagyon hosszú karok és lábak.
2012. máj. 23. 16:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát,én lehet keresnék egy másik személyi edzőt,ha a 170centidhez 52kilós ideális súlyt mondott...

Az én adataim,3 hónapja testzsírí%: 30,zsírtömeg:23kg körül(ilyen fogós kütyüvel mérve)Két hete: 22%és 14,6kg.

Mindez 170 centihez.Az első értékkel eléggé elhízott voltam,most olyan átlagos vagyok, a hasam is szépen visszament,bár ott a legplötyibb a bőr terhesség miatt.Úgy tervezem,h még kb 3hónap és 19-20%körülire leviszem a testzsírt,és akkor már sportos leszek...Amúgy 15-18% a sportolóké,ha jól tudom.

2012. máj. 23. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!