Ez mennyinek számít? Hány %-os a nagyon gyönyörű nőknek a testzsírszázaléka, akik nagyon szexik és vékonyak?
Mennyi a testzsír%a a fitness lányoknak kb?
Hány %-tól vékony valaki kb?
Nekem egy online számoló (ami kért nyakméretet, derék, csípőméretet és magasságot, nemet) azt dobta ki, hogy 20%.
Ez mibe tartozik?
Én ezt a %-ot keveslem, mert kövér vagyok.
Nekem 43 kilósan 36%-os a testzsírszázalékom mert plöttyedt vagyok, szóval ne ehhez viszonyítsd, egy 90-100 kilós férfinek bőven lehet 10%-os is.
De egyébként tessék(body builder)
A testzsír, ami szükséges a normál fiziológiai működéshez az „esszenciális zsír”. Nők esetén 8-12%-ot tesz ki a feltétlenül szükséges zsírmennyiség. Szemben a férfiakkal, akiknél ez 3-8%. De ez nem az egészséges testzsírszázalék mérőszáma!
Az egészséges, fitt fizikumhoz azonban ennél többre van szükség. A 12-18%-os testzsírral rendelkező hölgyek a nagyon vékony kategóriába tartoznak. 12% már a határa az egészségesnek. A megfelelően egészséges mérték 18-22%-os testzsírnál van, ami jóval reálisabb és elérhetőbb, mint az alacsonyabb szintek. A 18% alatti testzsír mennyiség sportolóknál számít normális szintnek és átlagembernél ez ne legyen elvárás.
Átlagos nők normális egészséges testzsírmennyisége 22-26%. 30% felett viszont már orvosi esettel állunk szemben.
Sajnos sok hölgy, aki egészséges testzsírszázalékkal rendelkezik, úgy érzi, hogy kövér és nem elégedett az alakjával. És a legtöbb nő úgy gondolja, hogy a kívánatos testzsír mennyiség 12-18% között van. A valóságban azonban ez elérhetetlen és egyáltalán nem reális cél és könnyen vezet táplálkozási rendellenességekhez és rossz egészségi állapothoz.
Azon hölgyek, akik tartósan 15% alatt tartják a testzsírszázalékot, jóval hajlamosabbak komoly betegségekre, sérülésekre és krónikus fáradtságra, mentális kiégésre és akár a menstruáció kimaradására is.
A 20% százalék nőknél már karcsúnak számít. A netes kalkulátorokban ne bízz meg. Vagy vegyél egy olyan személymérleget, ami képes ennek az adatnak a megjelenítésére (bár azok sem nagyon pontosak), vagy méresd meg egy kicsit komolyabb műszerrel (gyógyszertárban, edzőteremben). Esetleg kérdezd meg a háziorvost, hol lehet bőrredővizsgálatot végeztetni.
Kategóriák:
Én nem érzem magam a nagyon gyönöőrű kategóriába tartózónak, de nekem 23% (a 7 pontos tolómérős módszerrel mérve, mert a testzsírmérlegek szerintem nem sokat érnek). 163 cm vagyok, 56 kg, szóval nem iszonyat vékony, viszont sok felesleget már nem látok magamon, legfeljebb 4-5 kg az, amit még úgy tudnék fogyni, h az egészséges és esztétikus legyen. Viszont ahogy folytatom a diétát és a sportot, egyre szálkásabb vagyok, a legtöbb helye már egész szembetűnő, h van azért izomzat is.
Amúgy 18-20% nőknél már igen jó és látványos eredmény. Persze ez még mindig nem a fitneszvilágbajnok kategória.
Hát,én lehet keresnék egy másik személyi edzőt,ha a 170centidhez 52kilós ideális súlyt mondott...
Az én adataim,3 hónapja testzsírí%: 30,zsírtömeg:23kg körül(ilyen fogós kütyüvel mérve)Két hete: 22%és 14,6kg.
Mindez 170 centihez.Az első értékkel eléggé elhízott voltam,most olyan átlagos vagyok, a hasam is szépen visszament,bár ott a legplötyibb a bőr terhesség miatt.Úgy tervezem,h még kb 3hónap és 19-20%körülire leviszem a testzsírt,és akkor már sportos leszek...Amúgy 15-18% a sportolóké,ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!