Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Édességfüggőség, tippek...

Édességfüggőség, tippek ötletek, hogy álljak le?

Figyelt kérdés

Imádom az édes ízt. Kiskoromban is imádtam... ez okozza a gondot, nem is a sültkrumpli, vagy mekis hamburger. Elkezdek futni, és már tornázni elkezdtem.

De az édes íz, szörnyű mennyire kell... nem jó alternatíva a méz, mert volt hogy egy nap fél bödönt (fél kg-ot) megettem! (persze nem egyszerre, de nem túlzok, mert anya is elképedt hogy most vette a mézet erre a fele hiányzik mert álló nap "eszegettem" belőle...)

Az édesítő sem jó megoldás. Még jobban kívánom tőle az édes ízt, és ha pl. csinálok natúr joghurt/túró + gyümi + édesítő kombinációt, akkor még többet kívánok, és eszek még 2-3 adag joghurtos-gyümit, vagy elkezdek olyan édességet enni amibe fehércukor van.

Mi a megoldás?

2012. máj. 15. 10:59
 1/6 A kérdező kommentje:

Régi édességfüggők: ti hogyan álltatok le vele? Adjatok tippeket, légy szíves!

Az olyannak nem veszem hasznát, hogy heti 2-szer egyél 1 szelet csokit, mert ha elkezdek édeset enni, NEM BÍROK leállni, az 1 szelet csokiból múltkor ez lett: 1 szelet csoki, 2 szelet süti, 1 cukros joghurt, 1 croissant, még 1 szelet csoki...

Úgyhogy vannak napok amikor kibírom édesség nélkül, mert ha semmilyen édes ízt nem érzek úgy könnyebb. Még a teámba/kávémba sem merek édesítőt tenni. De aztán 2-4 nap múlva ismét kívánom az édeset, ez egy ördögi kör. Mi a megoldás?

2012. máj. 15. 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Nalam ami bevalt: ha kivanod az edeset, moss fogat. Utana nem fogod annyira kivanni. :)

Lehet, hogy alacsony a vercukrod. Eleget taplalkozol, eleg szenhidratot viszel be?

2012. máj. 15. 11:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne kezd el az édességet. Ne tarts otthon. Lehet candida is, mert az kívánja a szénhidrátot.

Az édesítő pedig MŰanyag. Ne vidd be a szervezetedbe.

Igyál meg egy pohár vizet és tudatosan fogd vissza magadat.

Elhízás, rossz fogak, stb.

2012. máj. 15. 11:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálam betegség jele volt ez az érzés. Társult hozzá falási roham, hasi, csípő táji elhízás, zsíros bőr, haj, hajhullás, eredménytelen vagy csak kis eredményt hozó fogyókúrák tömkellege. Aztán végre egy orvos (egy egész más vizsgálat során) rávilágított a PCO-mra, és mögötte a gondot okozó inzulinrezisztenciámra. Nem normális, hogy ennyire édesre vágysz! Gondolkodj el rajta, és ha gondolod töltsd ki a www.pco-szindroma.hu oldalon a tesztet, ami segít eldönteni, mennyi esélyed van erre a betegségre, vagy olvass utána az inzulinrezisztencia, és kettes típusú cukorbetegség tüneteinek! Nem csak a fogyókúra a tét most!
2012. máj. 15. 11:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tényleg betegség. De ha sok gyümölcsöt eszel, attól semmi bajod nem lesz, az a lényeg, hogy mindig legyen otthon friss gyümölcs, más édesség viszont ne.
2012. máj. 15. 12:07
 6/6 A kérdező kommentje:

A szüleimmel lakom még (most érettségizem) és megveszik a csokit, édességet, tesóim meg imádják a péksütiket, és ha nekik vesznek, nekem is. Mert szerintük: rosszul járnék, meg igazságtalan lenne ha nem kapnék péksütit.

Erre azt mondtam: jó akkor ha kakaós csigát vesznek a másik két tesómnak nekem vegyenek teljes kiőrlésű kiflit, meg rozsos kiflit, erre azt csinálták: vettek 3 rozsos kiflit hátha azt is megkívánják a tesóim, de vettek 3 kakaós csigát is...

Szóval hiába kérem... mindig van itthon édesség. Másnak odaadni nem tudom, szüleim nem eszik meg a kakaós csigát ha itt hagyom, tesóim kapnak szóval nekik nem kell..

A csokival ugyanez a helyzet. Meg anya mindig süt sütit, nagyim is. Szóval mindig van valami itthon. Anya vesz natúr joghurtot meg cukrozottat is, mert a cukrozottat szeretik a tesóim de az ugye 4-es csomagolásba olcsóbb így anya azt veszi.

2012. máj. 15. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!