Édességfüggőség, tippek ötletek, hogy álljak le?
Imádom az édes ízt. Kiskoromban is imádtam... ez okozza a gondot, nem is a sültkrumpli, vagy mekis hamburger. Elkezdek futni, és már tornázni elkezdtem.
De az édes íz, szörnyű mennyire kell... nem jó alternatíva a méz, mert volt hogy egy nap fél bödönt (fél kg-ot) megettem! (persze nem egyszerre, de nem túlzok, mert anya is elképedt hogy most vette a mézet erre a fele hiányzik mert álló nap "eszegettem" belőle...)
Az édesítő sem jó megoldás. Még jobban kívánom tőle az édes ízt, és ha pl. csinálok natúr joghurt/túró + gyümi + édesítő kombinációt, akkor még többet kívánok, és eszek még 2-3 adag joghurtos-gyümit, vagy elkezdek olyan édességet enni amibe fehércukor van.
Mi a megoldás?
Régi édességfüggők: ti hogyan álltatok le vele? Adjatok tippeket, légy szíves!
Az olyannak nem veszem hasznát, hogy heti 2-szer egyél 1 szelet csokit, mert ha elkezdek édeset enni, NEM BÍROK leállni, az 1 szelet csokiból múltkor ez lett: 1 szelet csoki, 2 szelet süti, 1 cukros joghurt, 1 croissant, még 1 szelet csoki...
Úgyhogy vannak napok amikor kibírom édesség nélkül, mert ha semmilyen édes ízt nem érzek úgy könnyebb. Még a teámba/kávémba sem merek édesítőt tenni. De aztán 2-4 nap múlva ismét kívánom az édeset, ez egy ördögi kör. Mi a megoldás?
Nalam ami bevalt: ha kivanod az edeset, moss fogat. Utana nem fogod annyira kivanni. :)
Lehet, hogy alacsony a vercukrod. Eleget taplalkozol, eleg szenhidratot viszel be?
Ne kezd el az édességet. Ne tarts otthon. Lehet candida is, mert az kívánja a szénhidrátot.
Az édesítő pedig MŰanyag. Ne vidd be a szervezetedbe.
Igyál meg egy pohár vizet és tudatosan fogd vissza magadat.
Elhízás, rossz fogak, stb.
A szüleimmel lakom még (most érettségizem) és megveszik a csokit, édességet, tesóim meg imádják a péksütiket, és ha nekik vesznek, nekem is. Mert szerintük: rosszul járnék, meg igazságtalan lenne ha nem kapnék péksütit.
Erre azt mondtam: jó akkor ha kakaós csigát vesznek a másik két tesómnak nekem vegyenek teljes kiőrlésű kiflit, meg rozsos kiflit, erre azt csinálták: vettek 3 rozsos kiflit hátha azt is megkívánják a tesóim, de vettek 3 kakaós csigát is...
Szóval hiába kérem... mindig van itthon édesség. Másnak odaadni nem tudom, szüleim nem eszik meg a kakaós csigát ha itt hagyom, tesóim kapnak szóval nekik nem kell..
A csokival ugyanez a helyzet. Meg anya mindig süt sütit, nagyim is. Szóval mindig van valami itthon. Anya vesz natúr joghurtot meg cukrozottat is, mert a cukrozottat szeretik a tesóim de az ugye 4-es csomagolásba olcsóbb így anya azt veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!