Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúrám alatt lebetegedtem,...

Fogyókúrám alatt lebetegedtem, mit ehetnék most? Tovább lenn

Figyelt kérdés
pár hete elkezdtem aktivan sportolni, sok biciklizés, lovaglás, néha futás. A kajára is figyeltem azért(bár arra nem annyira, mert sok gond előtte sem volt ezzel, próbáltam egészségesen táplálkozni már régóta. Most beteg lettem, nagyon fáj atorkom és elég komolynak tűnik. A gégészeten azt mondták, egyek kímélően, ne fűszeresen és csak lágy dolgokat, ezeket mondta: joghurt(na azt nem szeretem)krémtúrók, tejbegríz, teába áztatott keksz v babapiskóta, krumplipüre omlettet is ehetek ami mondjuk az egyetlen jó kb) a többi mind elég vacak és egy fogyis kerülné. sajnos mivel eléggé berteg vagyok a mozgás is elmarad.pedig julius elejére nagyon le akartam fogyni és mindent beleadtam(olyan 6kgt kéne fogynom)erre itt van ez... miket ehetnék ilyenkor ami nem olyan hízlaló? ezt két hétig kell ráadásul tartanum. Hétfőn kezdődött, szerdáig mondjuk egyáltalán nem is tudtam enni semmit. Hogy tudnék ebbena két hétben is fogyni, igy h nem mozoghatok és ilyeneket kell ennem? valami tipp? köszönöm előre is
2012. máj. 10. 09:25
 1/6 A kérdező kommentje:
ja és a cslád bevásárolt nekem ilyen dolgokat, hogy ezeket egyem, krémtúrók, gyümölcsleves por, banán(asmit majd jó vékonyra vágjak stb...
2012. máj. 10. 09:28
 2/6 A kérdező kommentje:
ja meg jó zsíros kakaóital:S
2012. máj. 10. 09:31
 3/6 anonim ***** válasza:
Tipp: az egészséged a legfontosabb, hagyd ez idő alatt a fogyókúrát.
2012. máj. 10. 10:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Most a gyógyulás a fontos. Különben is: minél hamarabb meggyógyulsz, annál hamarabb folytathatod, ahogy eddig.

Egyébként betegség alatt amúgy sem valószínű, hogy hízni fogsz, azt meg túléled, ha fogyni sem fogsz pár napig.

Szerintem itt nem hónapokról, max. 1-2 hétről lesz szó, az alatt semmi visszafordíthatatlan nem fog történni, nyugi!

Jobbulást!

2012. máj. 10. 10:05
 5/6 anonim válasza:

Szerintem csinálj gyümölcsturmixot, vagy esetleg ehetsz bébiételt is a gyümiek nagyon finomak (a cukor nélküliek is és azokban kevesebb a kelória is) a főzelékek husosak már kevésbé de meg lehet enni és tök kevés kalória van egy adagban. Egyél sovány túrót azt megcsinálhatod édesítővel citromhéjjal kis fahéjjal vagy sósan is finom. Levesek amik nem túl fűszeresek: húsleves, brokkolikrémleves, spárgakrémleves stb... Sütőtököt is ehetsz szerintem az magában is nagyon finom megsütve és elég lágy. Rántotta az tényleg jó ötlet. Spenót, sóska főzelék is jöhet - egészséges, viszonylag kevés kalória (kevés rántással kell csinálni!) és elég lágy. Lehet kapni diétás tejberizst vagy pudingot is csinálhatsz édesítőszerrel - ezek már nem annyira egészségesek viszont kevésebb bennük a kalória sokkal. Hát a szénhidrátokat: kekszek, péksütik, babpiskóta stb... én kevesebbet ennék - vagy lecserélném pl korpovit kekszre, krumlit, rizst is csak keveset, de nagyon figyelj rá, hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot vigyél be, hogy hamar meggyógyulj. A fehérje is fontos (tojás, turó, hús) hogy legyen energiád!

Persze az előttemszólónak is igaza van hogy az egészséged a legfontosabb. Plusz 6 kg egy hónap alatt amúgy is túl sok fogyás lenne. Inkább lassabban fogyj és közben ne terheld meg nagyon a tervezeted mert látod mi a vége.

2012. máj. 10. 10:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Igazándiból meg lehetne ezt oldani, csak a legtöbb családban nem hajlandóak pepecselni az ilyen speckó diétás kajákkal. Amiket ajánlok:

zsírszegény túró kis édesítővel és fahéjjal

-tojásrántotta amibe csak 1 sárgája kerül

-főtt tojásfehérje mert ez is elég lágy

-zabkorpából és zsírszegény tejből készült "tejbegríz"

-zabkása

-párolt/főtt, vagy reszelt zöldségek

-protein turmix (netes testépítő webáruházakból rendelhetsz, pl. kiválthatod vele a vacsorát)

-vékony felvágottak, pl selyemsonka

2012. máj. 10. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!