Jelentősen növelhetem fogyókúrám hatékonyságát, ha este 6 után már nem eszek?
Miért eszünk? Hogy megadjuk a szükséges tápanyagokat. (főleg diétában). Szerinted egy almába milyen tápanyag van ami miatt étkezésnek számítana? Az a kevés cukor pont nem jó.
A kefirből meg fél liter kell hogy 15-20g fehérjét bevigyél csak ugyanennyi telítettzsírt meg 25g szénhidrátot is beviszel vele. Ezek a kaják beleférhetnek a diétádba de nem tesznek ki egy étkezést. 200g sovány túró és egy kevés gyümölcs, kefír viszont már más. Hogy a kérdésre rátérjek, elvileg fontos a gyakori étkezés a vércukorszint egyenletesen tartása és a katabolikus állapot elkerülése miatt. Miért változna ez este? Este is működik a szervezetünk ,sőt továbbmegyek ,éjszaka is.
A 6órás időpont egyébként is logikátlan, miért pont 6? mivan ha olyan a munkád hogy akkor kelsz, vagy ha csak simán éjfél után fekszel és 6-7órát éhezel? A helyes megközelítés a lefekvés előtt 1-2órával. De ez is elsősorban az emésztési folyamatok lelassulása miatt van. Másodsorban pedig mert alvás közben nemnagyon használunk szénhidrátokat. DE az hogy nem használunk nem azt jelenti hogy nincs épp hiány belőle. Viszont mivel a szervezetünk képes a fehérjét átalakítani szénhidráttá abban az esetben ha hiány van, ezért legbölcsebb este fehérjedúsan étkezni és a szénhidrátot mellőzni.
" Eddig mindig ettem este egy almát vagy narancsot,vagy egy kefírt, nem tudom megéri e elhagyni."
ennyit ezután is simán megehetsz,ettől még le tudsz fogyni,
Így egyáltlán nem.
Ha eddig vacsira megettél egy fél disznót egy yetiburgerrel és egy gigapalacsintával,és ezt hagyon el akkor már elég jelentősen segíti a fogyókúrát.
Nekem beválik. Napközben eszem 5x keveset, edzés vagy futás hazaérve még 6 vagy fél 7 körül megeszem egy kefirt és ez az 5. étkezésem és nem szoktam éhes lenni ezután, lehet már hozzászoktam. Viszont én 10-kor már fekszem és 5-kor kelek, így már már 6-kor reggelizem. Ha véletlen mégis megéheznék iszom egy fehérjeturmixot vízből és fehérjeporból.
(Tudom, sokan írják, hogy hülyeség ez a 6 után nem evés, de nálunk bejött a családban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!