Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elszámoltam a kalóriát vagy...

Elszámoltam a kalóriát vagy ez valóban csak ennyi?

Figyelt kérdés

Megettem reggel 4 szelet abonett-et vékony sajtkrémmel. ( az abonett darabja 26 kcal, de 30ra kerekítettem a sajt miatt)

120 kcal

Egy fél zöld almát.

Kb 40 kcal

3 tojás zöldségekkel.

320 kcal

Egy szelet félbarna kenyér.

100 kcal

Egy sima kifli.

130 kcal.

Ez ha jól számoltam csak 710 kalória, de kerekítsünk 800ra mert megittam 2 pohár alma levet.

Azt olvastam, olyan 1200 kcal-al szoktak fogyokúrázni. Mégse érzem az én 800 kcal-at kevésnek és ha jól belegondolok előtte is csak olyan 1000 kcal-t fogyaszthattam. Ha már eleve csak 1000kcal-án éltem, várható fogyás ettől a napi 800-tól, vagy már csak a nagyon intenzív mozgástól várható eredmény? ( Eddig heti 2 órát mozogtam csak intenzíven, de ezen is változtatni fogok)

2012. ápr. 27. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Majd ha már egy hete csinálod, nem lesz olyan könnyű. Napi 1000 kalóriából pedig nem lehet súlyveszteség nélkül élni.
2012. ápr. 27. 18:59
 2/6 anonim válasza:
0%
amúgy én úgy tudom, hogy ha fogyókúrázol, akkor 800-900kcal alatt lehet enni.
2012. ápr. 27. 19:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy 800-900 kalória alatt lehet enni. Ahogy fogyókúrázni sem szabad, mert a duplája jön vissza. 1000 kalória alatt csak orvosi felügyelet mellett lehet étkezni! Ha az alapanyag cseréd alatt fogyasztasz, lelassul az anyagcseréd, mert a szervezeted raktározni kezd és ekkor történik a jojó effektus.

Napi 1300 kalóriával és rendszeres sportolással lehet szépen leadni a kilókból. Persze megfelelő étrend mellett. Vannak kalkulátorok, ahol ki lehet számolni, hogy mennyi kalóriára van szüksége a szervezetednek, ebből mennyi ch, mennyi fehérje, stb.

A kérdésre válaszolva, nagyjából jól számoltad, de az almalénél nagyon nem mindegy, hogy 100%-os, vagy sima cukrozott lötty. De 2.5 deci 100%-os almalében 110 kalória van kb. Viszont az abonett nem tudom milyen volt, de amit én eszek, abban csak 17kalória van, de lehet, hogy van amelyikben ennyi van. A többi stimmel szerintem.

2012. ápr. 27. 20:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Ti honnan húzzátok elő ezeket a számokat? Ennyi meg annyi kcal alatt kell fogyókúrázni... Nehogy már mindenkinek ugyanannyi legyen az energiaszükséglete. Ez egyénenként változó. Nincs két ember, akiknek ugyanaz a mennyiség ugyanazt eredményezné. Itt egy látványos példa: Egy 100 kg-os srác elkezd 800 kcal-t bevinni naponta és egy 52 kg-os lány is ugyanezt teszi. Szerintetek? Ez így rendben lesz?
2012. ápr. 27. 20:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves negyedik válaszoló. Pont ezért írtam, hogy ki kell számolni. Amúgy is 800 kalória még egy 52 kilós nőnek is kevés. Hogy honnan szedtem, hogy ki lehet számolni?

[link]

Innen. Egyértelmű, hogy nem mindenkinek egyforma a szükséglete, de itt megadhatod az adataidat is.

2012. ápr. 27. 21:17
 6/6 A kérdező kommentje:

E szerint a kalkulátor szerint 1600 kalóriát kéne fogyasztanom, hogy csökkentjen a testsúlyom.

(Egyébként nemtudom mennyire számít, de én csak azért szeretnék fogyni mert a karom ill a combom vastagsága nem tetszik, szóval leszertnék fogyni a kerületéből, de ugye helyi fogyás nincs)

2012. ápr. 28. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!