Elszámoltam a kalóriát vagy ez valóban csak ennyi?
Megettem reggel 4 szelet abonett-et vékony sajtkrémmel. ( az abonett darabja 26 kcal, de 30ra kerekítettem a sajt miatt)
120 kcal
Egy fél zöld almát.
Kb 40 kcal
3 tojás zöldségekkel.
320 kcal
Egy szelet félbarna kenyér.
100 kcal
Egy sima kifli.
130 kcal.
Ez ha jól számoltam csak 710 kalória, de kerekítsünk 800ra mert megittam 2 pohár alma levet.
Azt olvastam, olyan 1200 kcal-al szoktak fogyokúrázni. Mégse érzem az én 800 kcal-at kevésnek és ha jól belegondolok előtte is csak olyan 1000 kcal-t fogyaszthattam. Ha már eleve csak 1000kcal-án éltem, várható fogyás ettől a napi 800-tól, vagy már csak a nagyon intenzív mozgástól várható eredmény? ( Eddig heti 2 órát mozogtam csak intenzíven, de ezen is változtatni fogok)
Nem igaz, hogy 800-900 kalória alatt lehet enni. Ahogy fogyókúrázni sem szabad, mert a duplája jön vissza. 1000 kalória alatt csak orvosi felügyelet mellett lehet étkezni! Ha az alapanyag cseréd alatt fogyasztasz, lelassul az anyagcseréd, mert a szervezeted raktározni kezd és ekkor történik a jojó effektus.
Napi 1300 kalóriával és rendszeres sportolással lehet szépen leadni a kilókból. Persze megfelelő étrend mellett. Vannak kalkulátorok, ahol ki lehet számolni, hogy mennyi kalóriára van szüksége a szervezetednek, ebből mennyi ch, mennyi fehérje, stb.
A kérdésre válaszolva, nagyjából jól számoltad, de az almalénél nagyon nem mindegy, hogy 100%-os, vagy sima cukrozott lötty. De 2.5 deci 100%-os almalében 110 kalória van kb. Viszont az abonett nem tudom milyen volt, de amit én eszek, abban csak 17kalória van, de lehet, hogy van amelyikben ennyi van. A többi stimmel szerintem.
Kedves negyedik válaszoló. Pont ezért írtam, hogy ki kell számolni. Amúgy is 800 kalória még egy 52 kilós nőnek is kevés. Hogy honnan szedtem, hogy ki lehet számolni?
Innen. Egyértelmű, hogy nem mindenkinek egyforma a szükséglete, de itt megadhatod az adataidat is.
E szerint a kalkulátor szerint 1600 kalóriát kéne fogyasztanom, hogy csökkentjen a testsúlyom.
(Egyébként nemtudom mennyire számít, de én csak azért szeretnék fogyni mert a karom ill a combom vastagsága nem tetszik, szóval leszertnék fogyni a kerületéből, de ugye helyi fogyás nincs)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!