Kalóriaszámlálással fogyott valaki? Fogyhatok úgy i vele, ha nagyjából eszek mindent amit eddig is, csak figyelek a kalóriamennyiségre?
kenyérből amúgy is mindig barnát eszem, rizsből is, krumplit max főzve heti max egyszer. Cukrot csak egy szem kockacukrot a reggeli kávémba, édességnek gyümit, vagy joghurtot. inni csak vizet néha 2 dl tejet.
Kiszámoltam pár napig hogy mennyi kalóriát fogyasztottam kb 2300 -2500 között, ezt most kb 1900 -ra tudtam lecsökkenteni, hogy ne kopogjon a szemem. kb napi 40 percet mozgok legtöbbször kocogok. igyekszem úgy elosztani , hogy délelőttre maradjanak a szénhidrátok, este 7 után már nem eszem, mert 11 után szoktam ágyba kerülni. jó lenne 25 kg-t fogyni
Én próbáltam, de nem nagyon ment ez az 1200-1300 kcal bevitel. Nem akartam szenvedésnek érezni az egészet és mindent kiiktatni, amit szeretek, ezért inkább a több mozgást választottam. Három hete naponta 1800kcal-t eszek, és 1000kcal-t égetek el. Na azóta megindultak a kilók lefele és nem nem vagyok ideges, mert azt eszem, ami jól esik.
Az meg a súlyodtól, magasságodtól függ, hogy mennyi kalória beviteltől fogysz. Én alacsony vagyok, öreg is már (30), annyira nem is túlsúlyos, úgyhogy az 1900kcal lenne elég súlytartáshoz, de sok mozgással így is lehet fogyni.
Az 1200 kcal csak annak ajánlott, aki max. 150 cm és egész nap csak ül a fenekén. Aki ennél többet mozog, vagy magasabb, annak ez koplalás.
A kérdezö csinálja jól, ha elég kitartás van, akkor szépen és TARTÓSAN le fogja adni a felesleget.
Nekem szintén igy sikerült több, mint 10 kg-ot leadni anélkül, hogy éheztem volna, illetve hogy bármilyen élelmiszert letiltottam volna, csak a mennyiségre figyeltem.
Egy ÁTLAGOS termetü embernek az alapanyagcseréhez kell kb 1300-1500 kcal, ami arra elég, hogy életben maradjon, a légzéshez, a szív és vese munkájához, stb. Ennél kevesebb már ezeket a funkciókat veszélyezteti.
Ennélkevesebb kalóriát csak orvosi felügyelet mellett szabadna fogyasztani, mert életveszélyes lehet. Aki meg rendszeresen ennyiket eszik, az anorexiás, vagy arra felé halad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!