Ha napi 1500 kcal-t viszek be, de napközben lemozgok/elégetek 800-at, akkor az olyan, mintha 700 kcal-t vittem volna be a szervezetembe?
A kérdés elméleti, nem eszerint táplálkozok, csak kíváncsi vagyok, hogy jól gondolom e. Mert mindenhol azt olvasni, hogy 1200-1300 kcal-val lehet fogyni. De ha mellette valaki fut/biciklizik/akármi mozgást végez pluszban, akkor az leszámolódik, tehát elvileg ehetne többet is. Vagy rosszul gondolom?
Jelenleg nem diétázom, nem ezért érdekel.
Nem egészen.
Tegyük fel
1. egyén eszik 700 kcalt, nem mozog. Ezt a szervezete koplalásnak veszi, és átáll (átállhat) raktározó üzemmódra. Lassan fog fogyni.
2. egyén eszik 1500 kcalt, de lemozog 700-800-at. Ekkor nem éhezik a szervezet, érzékeli: kap kaját tehát nem kell raktározni! Ráadásul mozogsz is, ez szerotonint szabadít fel: boldogabb leszel, fittebb, egészségesebb.
A 2. ember csinálja jól.
Köszönöm a választ neked is!
Én is így gondolom különben, hogy a diéta sporttal a leghatásosabb. Mikor fogyóztam én 1300-1400 kalóriát ettem, mellette pedig sokat mozogtam, ami nem csak a diétámra volt jó hatással. Így bár már 1800-1900 kalória között étkezem, de a mozgás a mai napig megmaradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!