Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz az hogy az ember tényleg...

Igaz az hogy az ember tényleg fogy így? Alul bővebben

Figyelt kérdés
Olvastam valami könyvbe hogy a férfi úgy érte el hogy felesége fogyjon hogy csak kevés kalóriás ételeket adott neki és így egyre jobban csak fogyott le.Igaz ez ?Ha igen akkor mennyire hatásos?
2009. jún. 21. 09:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Még nem is olyan régen a kalóriákat számolták fogyókúránál. Van egy napi minimum, amit meg kell enni, de a szükséges alatt kell lenni.

Viszont az új irányzat, hogy ez nem elég, mert nem feltétlenűl egészséges. Nem mindegy, hogy az a kevés kalória milyen összetételű. Figyelni kell azt, hogy legyen elegendő szinhidrát, meg telítetlen zsírsavak, meg fehérje, meg minden, mert ezekre megfelelő arányban a szervezetnek szüksége van a megfelelő működéshez.

Plusz az sem mindegy, hogy az ember zsírt vagy izmot bont le, vagy vizet ürít ki a szervezetéből. Akkor hatásos egy fogyókúra, ha megfelelő táplálkozás mellet van elegendő (aerob) mozgás is és nem rohamtempóban történik (heti 1-2 kiló max).

2009. jún. 21. 09:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, egy Edgar Allan Poe novellában olvastam vmikor, hogy a férj úgy áll bosszút kiállhatatlan feleségén, hogy őrületbe kergeti. Ő főz neki, és arra nagyon vigyáz, hogy az étel mennyisége változatlan legyen, ám kalóriában sokkal szegényebb. Persze a történet ennél sokkal színesebb, de a kérdés szempontjából a lényeg: látszólag indokolatlanul fogyni kezd az asszony...
2009. jún. 21. 10:19
 3/3 A kérdező kommentje:
Én ezt a Michael Zuroy :Zsugorodó feleség c. novellában olvastam .
2009. jún. 21. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!