Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az anorexia ( tehát nem evés,...

Az anorexia ( tehát nem evés, vagy kevés evés) hatása mennyi idő alatt szembetűnő?

Figyelt kérdés

Húgomon kb 10 kg felesleg volt, de nem mondanám ducinak, egyenletesen volt eloszlatva.Viszont a neki tetsző fiú azt mondta a háta mögött, hogy neki ilyen husi lány nem kell. Ez kb 2 hónapja volt. Azóta nagyon sokat fogyott, nagyon látványos. Általában a szobájába eszik, ha mégis velünk, akkor csak almát, vagy hamletett, tehát nem túl kalória dús kajákat. Mikor rákérdeztem, azt mondja, csak kevesebbet eszik. Mivel nem mozog, ez nekem túl gyorsnak tűnik, mert szám szerint nem tudom mennyit fogyott de lógnak rajta a ruhái. Ha anorexiás lenne, akkor 2 hónap alatt lehet látványos ennyire?Vagy az már korábban meglátszana, hogy túl gyorsan fogyott, csak eltúlzom?

Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom, hogy értsétek a kérdésem.

2012. ápr. 19. 14:47
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

2 hónap alatt nem alakul anorexia, ha napi 1 almát eszik akkor szinte mindegy hogy mozog-e. és ismétlem, az anorexia nem azt jelenti, hogy csontsovány, szinte közük sincs egymáshoz. Az anorexia nem azt jelenti, hogy valaki kevesebbet, vagy egyáltalán nem eszik, ez sokkal sokkal összetettebb. 2 hónap alatt ha koplal, akkor igen, akár 20 kilót is "fogyhatott" (bár ez vissza fog jönni.)

Egy anorexiás

2012. ápr. 19. 15:27
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Inkább az az aggasztó, hogy magában eszik. Ha nem eszik a családdal, és nem eszik rendes főtt ételt, az már evési zavar. Segítségre van szüksége. Ne becsüljétek alá a veszélyt, ez nagyon nagy gond. Foglalkozni kell vele minden képp. A barátnőm lánya is így kezdte, most hol be akórházba, hol ki. A fiam tanárnője pedig meghalt ebben.

Most kell törődni a húgoddal, ne várjátok, hoyg súlyosbodjon, mert akkor szinte lehetetlen kezelni. Egyen csakis veletek, egyen rendes kaját, és beszélgessetek, erősítsétek az önbizalmát, de hagyjátok kipanaszkodni magát, nem torkolljátok le. Pszichológushoz kéne menni, amíg nincs nagy baj. Önértékelési zavara biztos hogy van.

2012. ápr. 20. 21:07
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a hugodat úgyhogy nem lehetek biztos, de ha nem is anorexiás akkor legalábbis a kapujában áll. Azért eszik a szobájában, mert undorodik magától miközben eszik, és azt gondolja, hogyha valaki látja enni akkor azt gondolja: nézd, hogy tömi a pofáját a kis dagi. Mindenképpen beszélj vele, és tudasd hogy te ott vagy neki. Én is keresztül mentem ezen és nekem is jól esett volna ha nem érzem magam egyedül.
2012. ápr. 24. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!