Lehet eljött az ideje, hogy visszafogjam magam?
Szóval 17 éves lány vagyok, pár hónap és már 18.
Eddigi életemben SOHA nem kellett azzal törödnöm, hogy mit eszek, mennyit és mikor.. volt, hogy tortát ettem éjjel vagy két tál spagettit még lefekvés elött és emelett egész nap eszem ha unatkozom. Ez nem is volt soha gond, mivel másnapra le is adtam a felszedett kilókat mindenféle sport nélkül, gondolom köszönhetöen a géneknek.
Viszont mostanában már elgondolkodtam kicsit, hogy lehet a 164cm-hez a mostani 60kg-om már kezd kicsit magas lenni... Persze nem olyan vészesen, de mintha egy apró kis pocak kezdene már megjelenni.. bár nem is tudom, hogy ez túlsúlynak számít-e már... Na és úgy néz ki, hogy ez a másnapra súlyleadás már nem müködik olyan jól mint eddig.
Szóval gondolkodtam és úgy döntöttem, hogy kicsit megpróbálom visszafogni magam egy idöre, hogy leadjak úgy 5kg-ot...
Mit ajánlotok, hogyan kezdjek neki ennek? Sose fogyóztam még.
17/L
elég hogy ha kerülöd a fehér lisztes péksütiket, kenyeret, chipset, csokikat, nápolyikat, cukros üdítőket, sütiket, cukros, zsíros ételeket
fogyassz több zöldséget, gyümölcsöt, sovány tejtermékeket, soványabb husokat, halakat, ezeket is párolva, roston, főzve stb, tojás, zabpehely, rizs, főzelékek, krumpli főve, sütőben sütve, túró, tojás, zöldségkrémek, soványabb sajtok
Olyan nagy választék azért nincs.. nem szoktunk olyan változatos ételeket enni már jó ideje... Nagyrészt amiket eszünk azoknak ez az alapja: krumpli, darálthús, disznóhús, csirkehús, rízs, tészta, krumpli vagy káposztasaláta, na meg sajt és hal ritkábban.
Szokott itthon lenni alma is sokszor, amiböl gyakran eszem is.
én vagyok az első válaszoló
amiket felsoroltál élelmiszeralapanyagokat szóba jöhet:
reggeli
müzli(sima zabpehely 0.5kilo 200ft)+joghurt+alma
kakaóscsiga helyett teljes kiőrlésű kifli/graham kifli/kornspitz(még olcsóbb is mint a csiga)+joghurt vagy ha van akkor sonka/főtt tojás és mondjuk káposztasaláta
ebéd:
főtt krumpli, főtt rizs
párolt csirke/sertéshús+káposztasaláta
darálthússal töltött krumpli
rakottkrumpli/rakottkáposzta
rizseshús+káposztasaláta
paprikáskrumpli+káposztasaláta
töltött csirke+rizs+káposztasaláta
jogrhutos csirke káposztasaláta
krumplifőzelék sült sertéssel(zacskóban, alufóliában)
almás-joghrutos káposztasaláta csirkével
köztes étkezés:alma, joghurt, káposztasaláta
ami most olcsóbb: uborka, retek, újhagyma-ezek mehetnek saliba, szendvicsbe stb
rizs, zabpehely, ezeket tudod sokféleképpen variálni
tojás drága de heti 2-3 főzve érdemes lenne fogyasztani
főzelékek olcsók(spenót, sóska, lencse stb) ezek egészségesek, csak turmixold le avgy kefírrel/joghruttal sűrísd +1-2 szem főtt krumpli így laktatóbb
Köszi :)
A fött tojás és a fözelékek biztosan kizártak, mert nem szeretem egyiket se. Nagyon válogatós vagyok alapból.
Viszont amiket leírtál tippeknek ezekkel csak a reggelim változna nagyrészt, máskor is szinte ugyan ilyesmit eszek... Ezzel szerintem nem igazán fogynék így :)
Valami kevésbé megterhelö ételekre gondoltam...
Vagy esetleg lehet csak csökkentenem kéne azon, hogy ezekböl mennyit eszek?
Szia! Ha a géneidben benne van a vékonyság (pl. anyud, apud, tesóid is vékonyak) akkor könnyebb lesz fogyni.
A mozgás lényeges! Estére már semmi ch, csak fehérje + zöldség. Reggel mehet a ch.
Hát igazából mamám, anyukám és hugom is testesebb... apám is valamennyire.. én vagyok az egyetlen vékonyabb a családban...
Tervezek görkorizni esténként, mozgásnak gondolom az megfelel :)
Ja és a ch mit jelent? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!