Kényszerevő vagyok! Mit csináljak, hogyan kerüljem el a felesleges evéseket?
Egyszerűen ha elmegyek a konyha előtt, nem bírom ki, bevágok egy szendvicset vagy kakaóscsigát, amit találok, teljesen mindegy, de nem bírom ki evés nélkül...
Ezt mind úgy, hogy azelőtt 10-20 perccel ettem..
Mit tanácsoltok, valami mód ez ellen? Film, olvasás közben is rágnom KELL valami sz*rt... :(
csak aludni járj haza.
találj másodállást,edz,csavarogj,bandázz.
Vagy rossz szokás, mint a dohányzás, vagy van valami bajod, amit a kényszeres evéssel nyomsz el.
lelki probléma, vagy trauma, ami miatt eszel, mert nem akarsz szembenézni vele.
Döntsd el, melyik a bajod, és úgy keress megoldást.
Ha rossz szokás, akkor szokj le róla akaraterővel, ha valami pszichológiai bajod van, akkor keress egy pszichológust.
Ne legyen otthon ilyesmi, csak annyi, amennyi a főétkezésekre a családnak kell.
Ha nagyon enni akarsz, egyél almát.
Ha a rágás hiányzik: rágógumi! (Nekem ez rengeteget segített.)
Amúgy: odafigyelés, kitartás, akaraterő!
én is ilyen vagyok, félek a konyha fele menni mert azonnal zabálni kezdek, már próbálkoztam azzal, hogy ilyenkor inkább a gyümölcsöskosár felé veszem az irányt, de ha az almába vagy banánba harapok hányingert kapok és a kenyér az amitől jobba érzem magam
Én se tudok úgy tévézni, hogy ne egyek közben valamit
A rágóval is próbálkoztam, de iszonyatosan fájt tőle a hasam, volt mikor ilyenkor elmentem fogat mosni de az se sokat segített.
Mostanában azzal próbálkozom, hogy evés helyett inkább csinálok egy kapucsínót, de a második után már rosszul vagyok.
köszönöm mindenkinek, mindenhova ment a zöld kéz:)
az a baj, hogy magántanuló vagyok idén (17 éves) és így szinte egész nap otthon vagyok.. ergo amikor iskolába jártam, soha nem vittem uzsonnát stb., délután kettőig, amíg haza nem értem egy falatot se ettem. de nem is volt gond, soha nem éreztem a hiányt, nem voltam éhes addig.
most meg egyszerűen káosz... nem is lennék éhes, szerintem az egészet csak beképzelem magamnak. a nap végére mindig elérek vagy 2500 kalóriához, amihez minden nap 60 perc elliptikus tréner társul, ami nagyjából semmit nem ér ír.
Nagyon egy cipõben jàrunk. Csak hètvégén vagyok itthol, de màst se csinálok csak zabàlok egész nap mint egy disznó. Hètkøznap minden ok, reggelizek, a suliba ebédelek ès estère 5vagy 6körül vacsizok.
Àllitòlag sok vizet kell inni de attól még éhesebb lettem:( Szerintem is csak az segít ha nagy ívben elkerülöd a könyhát (velem eggyütt)
igen, a víz még éhesebbé tesz engem is... KIVÉVE.. a citromos! belefacsarok két pohár nagy vízbe egy citromot, és helyben legyűröm mindkettőt... azután elmegy az étvágyam, feljövök a szobámba és elfelejtem a kajákat... egyszer-kétszer bejött:D
de azért várom a további ötleteket^^ mindenkinek megy a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!