Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Sokat kellene fogynom. Milyen...

Sokat kellene fogynom. Milyen mozgásforma lenne a legmegfelelőbb?

Figyelt kérdés
168 cm és 117 kg vagyok. Eddig 2 hónap alatt csak 5 kg-t sikerül leadnom. PCOM és Inzulin rezisztenciám van, úgyhogy cukorbetegeknek való diétát csinálok. Az orvosom a biciklizést és az úszást javasolta. Van szobabiciklim, de kb 2 percet sem bírok ki rajta annyira unom és idegesít. Az úszást szeretem, de a munkám miatt nehéz megoldanom az eljárást. Reggeltől estig dolgozom sokszor hétvégén is. Most kipróbáltam itthon a zumbát, ami nagyon tetszik és észre sem veszem, hogy eltelik 30 perc, persze jól kifáradok, de hamar elrepül az idő. Az ugri-bugris részek még annyira nem mennek, de addig csinálom az egyszerűbb lépéseket. Egyik barátom aki rendszeresen sportol és fekete öves harcművész azt javasolta, hogy vegyek egy boxzsákot megtanít ütéstechnikákra és azt ütögessem napi szinten. Kérdés, hogy ezek megfelelő mozgások-e számomra illetve ezekkel érhetek-e el eredményt fogyás terén?
2012. ápr. 14. 16:50
 1/3 anonim ***** válasza:

a fokozatos szénhidrát csökkentésre koncentrálj.

ez a legfontosabb.

ne csak tartsd a diétát,hanem 2-3 hetente csökkenteni kell a bevitt szénhidrátot.

az edzés csak kiegészíti a dolgot.

és igen.

a zsákolás az egyik legjobb kalória égető.

a bringázást meg csinálhatnád úgy,hogy 1perc nehezebb fokozat/2perc könnyebb fokozat.

máris nem lenne uncsi.

2012. ápr. 14. 16:57
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. próbáltam úgy a biciklizést, hogy váltogatom a nehézséget, de úgysem bírtam sokáig. most azt csinálom, hogy zumba előtt és után is tekerek pár percet.
2012. ápr. 15. 13:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Ne légy túl szigorú magadhoz fő a fokozatosság, hogy megszokd az új életformát. Adj időt magadnak haladj szépen fokozatosan próbálj időnként mindig kicsit többet ahogy az állóképességed fejlődik. Tehát adj bele természetesen apait anyait, de ez idővel növekedni fog, ki fog tolódni. A zsírégetés egyik legfontosabb alapfeltétele hogy mindig meglegyen a kellő impulzus hozzá, illetve hogy zsírégető tartományban maradjon a pulzusod. Ha túl intenzív mozgást végzel akkor az már inkább izommunka mint zsírégetés. Ezért a könnyű futás kocogás, kezdetben sétálás is lehet, nagyon ideális, a szobabiciklizés szintén.

A másik véglet is számít, mert az állóképességed fejlődik hozzászoksz egy terheléshez egy idő után ezért kell fokozatosan növelni a terhelést, vagy az edzés időtartalmát vagy a mozgásformát intenzítást. Erre különböző módszerek vannak, mint például a szobabiciklinél a ciklusos edzés.. pl 5 perc könnyű majd váltassz nehezebb fokozatba, aztán hegymenet rövid ideig és vissza könnyűbe.. Neten lehet találni ilyen jellegű bicikliterveket speciálisan zsírégetéshez ajánlva!

Sok sikert!

2012. ápr. 17. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!