Anorexia okozhatja ezt?
Fogyókúrával indult, és anorexia lett belőle... járok pszichológushoz, és tényleg eszem már.
Vegetáriánus vagyok 3-4 éve (fogyim előtt is az voltam) de fehérjekomplettálást végzek: lencse + barnarizs, krumpli, tojás, stb, tejtermékek, stb.
Arra a pszichológusom sem tudott rávenni, hogy egyek húst, ez nem menne.
2 napja azt vettem észre hogy fáj a hátam, a gerincemnél... kb. úgy az alsó harmadon a hátamnál. Az étkezési rendellenességem 1,5-2 éve van meg. Okozhatja ezt a hátfájást/gerincfájdalmat az anorexia?
Járok pszichológushoz pár hónapja és rengeteget segített! Szerintem tényleg elindultam affelé, hogy felépüljek ebből a betegségből. Viszont vannak még nehéz napjaim mikor nehéz az evés, de lényegesen több ch-t eszem mint pár hónapja!
Nagyon sokat segít a dokim. :)
Kérlek, ne írjátok, hogy egyek húst. Viszont nem akarom itthon elmondani szüleimnek, hogy fáj a hátam... félek, hogy ez az anorexia miatt van... hogy még mindig nem eszek eleget, vagy akkora kárt csináltam volna magamnak ezzel a 2 évvel? Úgy fáj most is a gerincemnél, főleg ha lehajolok...
Ez mástól is lehet, vagy biztos hogy az anorexiával kapcsolatos?
első vagyok.
Bizony 2 évvel ezelőtti anorexia okozhat ekkora károkat,sőt nagyobbakat is.Akár bele is lehet halni.(az egyik kedvenc énekesnőm is belehalt az anorexiába)
Hogy miért? Mert a belső szervezeted teljesen összeomlik,a csontozatod nem kapja meg a megfelelő vitaminokat(főleg ha fiatal is vagy) és törékennyé,sérültté válik.Rosszabb állapotban a vese működés is leállhat(hál istenek,nálad ez nem áll fent,ha gyógyulófélben vagy) Ami a lényeg.Anorexia következtében az immunrendszeresen teljesen tönkrement.Ehhez nem 2 év hanem sok-sok év kell,hogy újra egészséges legyél.
Azt,hogy vegetáriánus vagy,az egy dolog.Legyél.Nagyon sokan azok,mégsem anorexiásak,hanem egészséges emberek.(Pl: Ungár Anikó előadó művész is lassan 30 éve vegetáriánus)
Nem a hús nem evéssel van a gond nálad.Hanem az,hogy az anorexia miatt szép lassan jönnek elő a bajok..
Tessék nyugodtan szólni,hogy fáj a hátad,gerinced.nem árt ha orvosnak is elmondod,mert ő tudja hogy mivel kéne kenni,vagy milyen kezelésre lenne szükséged.
Egy jó tanács: Nem írtad,hogy lettél anorexiás,de gondolom a fogyókúránál elszaladt a ló veled.Ha már egészséges vagy,akkor önkéntes munka keretében,érdemes lenne neked iskolába menni,ahol elmesélhetnéd a saját fájdalmas tapasztalataidat a 10-16 éves lányoknak,hogy ők ne kövessék el ezt a nagy hibát..Ha olyan ember meséli,aki átélte,sokszor (a képek látványa is) visszarettentő példa lehet.
Neked meg jobbulást,és vigyázz magadra ezentúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!