Fogyni demégis hogy?
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy, fogyni szeretnék de nem tudom hogy álljak neki, először is anyit kell tudni hogy most jelenleg 98 kg vagyok 170 cm és az súj inkább a hasamon és a fenekemes rakódott le szülés után vagyok 9 hónappal, a kislányom már nem szopizik ezért is gondoltam hogy most elkezdek fogyózni nyárra valami formát szeretnék, tudnátok ajánlani bevált diétákat és tornagyakorlatokat?
Diéta helyett az egészséges, változatos étrended javaslom! :)
Naponta 5x egyél, kisebb adagokat.
Reggeli mehet a szénhidrát, pl. zabpehely, tk. kenyér sonkával, zöldségekkel.
Tízóraira mehet pl. zöldség, gyümölcs, pár db. korpás keksz, házi zabsüti.
Ebédre a köret lehetőleg zöldköret, saláta, főzelék vagy rizs legyen, néha mehet a krumpli is, a tésztával viszont vigyázz! Hús rendszeresen kerüljön a tányérodra, lehetőleg sovány hús. Levest ehetsz nyugodtan.
Uzsonnára elég valami könnyed kaja pl. natúr joghurt vagy kefir, zöldség stb.
Vacsorára a legjobb választás a fehérje és a zöldség, pl. tojás, túró, hús stb.
Naponta igyál meg kb. 2-2,5 l vizet. A bolti rágcsálnivalókat és üdítőket kerüld, de néha-néha egy szelet süti vagy 1-2 kocka csoki (legjobb a magas kakaótartalmú étcsoki) belefér.
A kicsi miatt nem tudom, hogy van időd, illetve milyen edzést bírnál, egy biztos, alakformálásra az egyik legjobb mozgás a kocogás.
A lényeg, hogy hetente 3-4x mozogj 40-50 percet.
Ezt az oldalt ajánlom, nagyon sok érdekes dolgot lehet olvasni mind az étkezésről, mind a mozgásról. + vannak nagyon jó tornavideók, ahonnan lehet ötletet meríteni: [link]
16/L
Köszönöm szépen hogy válaszoltál. időm az van rengeteg igazából már vettem is olyan babakocsit is ami direkt futáshoz van kialakítva :)
az éterndem eddig nagyon durván fel volt borítva volt hogy csak délután volt időm hogy egyek valamit, a lányom eddig csak ölben volt el és ott is aludt illetve cicin, most hogy már nem cicizik eljátszik a járókába és egy tündéri jó kislány. Köszönöm a linke meg fogom nézni és a remek hasznos tanácsot is.
Sok módja van a diétának.
1.mindig reggelizz!
2.soha ne egyél addig amíg jól nem laksz!
3.ha sportolsz többet kell hogy egyél, ezért nem feltétlen a sport a megoldás!
4.este 6-óra után már ne egyél!
5.sok folyadékot igyál!
6.sok zöldséget és gyümölcsöt fogyassz!
7.tudom lehetetlen lemondani az édességről de mindennek ára van!Hetente csak 1 sütit egyél!
8.kerüld a zsíros ételeket!
9.egyél sok magvat!
10.Étkezésed legyen mindig beosztva! Pl: reggel 6-kor kelsz,reggelizz mondjuk: műzlit. Az ebéded legyen bőséges és ha lehet 12:00-kor ebédelj!Vacsorádat kb. 5 órakor fogyazd el. És csak SEMMI nasi! Kivéve ha nem: szárított gyümölcsök,magvak,párolt zöldségek! Este lefekvés előtt és kelés után tornázz! SOK SIKERT! :)
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Be fogom tartani és az édesség része lesz a legkönyebb, mert utálom őket iagázból szerintem azért híztam el mert egész nap mehettem sehova veszélyeztetett terhes voltam és nagy volt a kockázat hogy elvetélek szerencsére ez nem következett be de az lett az eredménye hogy már 52 kiló vagyok hanem majdnem a duplája :(
Nagyon rosz ez nekem hisz én mindig is sovány voltam régen kosaraztam de köszönhetően a térdműtétnek azt abba kelett hagynom. a lányom miatt megérte ez az egész de most valahogy formába kell magam hozni mégegyszer köszönöm szépen a segítséget
egy kis kiegészítés: magvakat ne nagyon egyél, mert nagyon hizlalnak.
és a 6 után nemevés butaság, a lefekvés előtt 2-3 órával kell lennie az utolsó étkezésnek, azaz addig legkésőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!