Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem ajánlott szénsavas...

Miért nem ajánlott szénsavas ásványvizet inni?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom,h szénsavmentes ásványvizből kell meginni napi 2 l...Miért nem jó a szénsavas? Mármint nem 2 l inni belőle naponta, de mondjuk 1-et? Engem az nagyon eltelit és az éhség érzetem is elnyomja.
2012. márc. 27. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag puffaszt, de engem pl. nem, én is azt szeretem, és azt is iszom.

(Meg mondják, hogy "savasít", de ez nem igaz, a szervezetet nem lehet sem savasítani, sem lúgosítani, ez az orvosi álláspont.)

2012. márc. 27. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Én csak azt iszom, nem bírom a mentes vizet. Vagy bubis ha víz, vagy zöld tea.

Semmi bajom tőle. Sokan mondják, hogy puffaszt... engem nem, és egy napot sem bírok úgy ha épp nincs itthon.... van szódás palackunk is, a lényeg nekem, hogy ha víz akkor csak bubis!!!

2012. márc. 27. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:
mert felrobbanunk töle. ..viszatérve ez kb oylan szintü mint ahogyan a kóla elrohasztja a szöget meg a fogat. értelmetlen mert nemigaz.
2012. márc. 28. 00:02
 4/6 anonim ***** válasza:

A kóla nem rothasztja el, szimplán lebontja a benne található foszforsav, gyakran használjuk wc vízkőtlenítésére.(egyébként a vérfoltot is eltünteti)

A savasításról annyit, hogy gyomrunk pH-ja 1-3 között mozog, ami jóval erősebb a szénsavnál, szimplán hülyeség, hogy savasít.

Nyáron csúcsom 10 liter szénsavas folyadék(sör) és se nem pukiztam, se nem puffadtam, egyébként átlagos napon megiszok 5 liter vizet, ami általában szóda, és jól érzem magam.

Egy időben kapcsolatba hozták a daganatokkal, de több időst ismerek 70 felett akik a szódára esküsznek.

2012. márc. 28. 02:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Ugyan nem kóláról szólt a kérdés, de azért hozzátenném, a kóla sem gáz ennyire, feltéve, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozol, és pótolod, amit lebont/kivon stb. Pl. a kalciumot. Én nem vedelsz belőle napi 3 litert. Hatásaiban nem rosszabb, mintha valaki megeszik egy tábla csokit egyszerre. De az egy tábla csoki is szélsőség. Szerintem.
2012. márc. 28. 10:38
 6/6 anonim ***** válasza:
A kólábanm parizelekben stb. található foszforsav nem engedi felszívódni a kálciumot kb. 24 óráig, úgyhogy addig felesleges kálcium pezsgőtabikat bekapkodni, mert értelme nem lesz. Rá 1-2 napra kell pótolni a kálciumot.
2012. márc. 28. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!