Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ajánlana vki valami jó diétát...

Ajánlana vki valami jó diétát amivel elkerulhetem a jojo effektust? Mit szatbad ennem?

Figyelt kérdés
2012. márc. 27. 12:18
 1/8 anonim válasza:
gyömbér
2012. márc. 27. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:
én azt csinálom (és szerintem ez a legcélszerűbb, mert így abszolút nem lesz jojo effektus), hogy nem diétát követek, hanem csak egyszerűen normálisan, egészségesebben kezdtem el enni, nem nassolok (ha igen akkor csak reggel valami keveset, mondjuk egy túrórudit). Reggelire simán müzli leginkább joghurttal, ebédre csirkemell zöldségekkel, ilyesmivel, és levest is eszem sokszor előtte, aztán már csak vacsora, amire zöldség/gyümölcs, abonett sonkával. Ez nem fogyókúra tulajdonképpen, szeretnék ezentúl így táplálkozni, persze ha már nem akarok többet fogyni akkor eszem kenyeret is, és néha lehet nassolni többet is. De ezt csinálom már kb. 1,5 hónapja, és fogytam 5-6 kg-t. Ja, és sokkal többet mozgok, minden nap kell valami, egyik nap edzőterem, másik nap bicikli, stb... így elkerülhető a jojo effektus, mert ez nem diéta, csak simán elkezdesz tudatosabban enni és mozogni, nem lesz olyan, hogy ha vége a diétának, megint visszaállsz a barnarizs-csirkemellről a pörköltes tésztára és a sütizésre minden egyes nap. persze nem baj, ha egy vasárnapi családi ebéden ilyesmit eszik az ember meg pár aprósütit utána, de így nézzen ki az étkezés minden egyes nap. nekem bevált, sokkal jobban érzem magam, és nem kell majd félnem ha lefogytam amennyire szerettem volna, hogy visszahízom, mert sok változás nem fog következni az étkezésben.
2012. márc. 27. 13:02
 3/8 anonim ***** válasza:
elírtam, *NE így nézzen ki az étkezés, így akartam írni
2012. márc. 27. 13:03
 4/8 anonim válasza:

A jojó-effektus az, amikor egy hibásan kiválasztott diéta következtében visszahízod azt, amit leadtál, vagy sokszor még annál is többet, mint ami a kiinduló súlyod volt.

Ne válassz olyan diétát, ami csodát ígér, hogy pl. két hét alatt lefogysz erőlködés nélkül, ilyen ugyanis nincs. Felejtsd el a különböző kúrákat (pl. káposztaleves), szintúgy a fogyaszteákat, a legtöbbjük vízhajtó hatású (pl. a szűztea) amivel többet ártasz mint használsz. Használj olyan diétát és mozgásformát, ami neked megfelel és követhető, betartható! Kérd ki esetleg dietetikus és edző tanácsát, hogy mi lenne neked a legjobb.

2012. márc. 27. 13:22
 5/8 anonim ***** válasza:

13:02 Hánny kg és hány cm vagy? Hány kg -ról indultál?

Nekem is bejött ez a módszer de utána megálltam a fogyásban. Kb olyan 5kgtól szabadultam meg

2012. márc. 27. 19:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Annyi a lényeg, hogy ne diétaként tekints rá, hanem életmódváltásként. Olyanokat egyél, amit utána is szívesen ennél. Persze a fogyás után be fog csúszni tészta/pizza/csoki, de mértékkel és mozgással nem lesz vészes!
2012. márc. 27. 21:02
 7/8 anonim ***** válasza:

a 2. (13:02) válaszoló vagyok.

én 166 cm vagyok és 64-65 kg voltam másfél hónapja. mostmár 59, hetente átlagban 1 kilótól meg szoktam szabadulni. basszus, nem szeretném hogy nekem is megálljon esetleg (még):(

2012. márc. 28. 13:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek megpróbálok èletmódot váltani.

173cm magas vagyok ès 65kg,ès mèg csak most akarom kezdeni.;D

2012. márc. 28. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!