Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most őszintén: csak én tartom...

Most őszintén: csak én tartom undorítónak a súlyproblémát a fejlett társadalomban?

Figyelt kérdés
Egészen pontosan arra akarok rávilágítani, hogy a világnak kb a fele (ha nem több) éhezik. Nincs mit enniük, és kinlódnak, hogy ne haljanak éhen. Nincs pénzük ételre. Mi, itt a gazdag régiókban (mert lehet hogy nem tartjuk magunkat gazdagnak, de egy indiai vagy afrikai csak tizedét megkapná amink van,elájulna az örömtől) túl sokat eszünk. Egyszerűen kedvtelésből. Imádjuk a csokit, az a bajunk,h nem tudunk rá nemet mondani. Aztán egy hónap alatt egy éhezőnek az egész életi bevételét költjük reform táplálkozásra, konditeremre, fogyitabira, kezelésekre. Félreértés ne essék, én is 176 cm vagyok és 60 kg, tehát nem vagyok csontsovány éhező (a fent leírtakat magamra is értem). De nem látja más rajtam kívül ennek az egésznek a mérhetetlen gusztustalanságát? Jó dolgunkban zabálunk mint a disznók aztán nem tudjuk hogyan fogyjunk. Ahelyett, h a kaja árát ami felesleges mondjuk jótékony célra fordítanánk? De oda meg sajnáljuk. A hasunktól bezzeg nem! KÉÉÉÉSZ!
2012. márc. 24. 08:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

én is akkor híztam pár kg amikor kolis voltam és nem volt sok pénzem.. vagyis azon próbáltam inkább spórolni.. és azóta nemtudom leadni azt a pár kg-ot.

(jah és szerintem ha az ember megdolgozik azért a pénzért vegyen magának nyugodtan 1-1 csokit mert Ő dolgozik meg érte, a szegényebbek meg sokszor ugymond a többség várja csak a segélyeket, de abban igazad van, hogy sokszor az emberek túlzásba viszik a nasikat és az evést és utána jöna fogyi tabi nah az nekem is ellenszenves)

Én szerintem ha valaki szegény és éhezik legalább annyi legyen benne, hogy ne szüljön 8-10 gyereket. csak nem akarok buta lenni de az igazság az is, hogy a szegényebb réteg jóval primitívebb is.

Amúgy én azokat a kisgyerekeket sajnálom akiknek a szülei tényleg dolgoznak és úgy nem jutnak előrébb..de ez meg főképpen az államnak a hibája.

egyébként az olyan ruháinkat amiket kinőttünk régen mindig odaadtuk másoknak..

meg régebbi játékokat szívesen bevinném én a kórházba is, de akkora egy parasztok sokszor a nővérek örülök ha nem kell hozzájuk szólni..

2012. márc. 24. 11:00
 12/14 anonim ***** válasza:

Anyámra akkor jött rá +12 kg, mikor elvesztette a munkáját, és nem lett pénze normális kajára, örült, hogy kenyeret tudott venni, és kénytelen volt azt enni.

Barátnőm: 45-50 kg volt mindig, jó sora volt, a nevelőapja ilyen olyan sportra, meg táncra íratta, finanszírozta neki az egészséges kajákat, stb.

Aztán fordult vele a világ, nincsen senkije és semmije, örül, hogy nem hal éhen, eszik ami olcsó, amire futja... 62 kg lett (158 centihez.)

Ennyit erről...

2012. márc. 24. 11:18
 13/14 anonim ***** válasza:
91%

A 3. világban azért születik sok gyerek, mert gyerek = munkaerő. Minél több személyt lehet elküldeni dolgozni, annál jobban jár az adott család. Minőségi munkát nem tudnak vállalni, mert nincs elég jó szociális helyzetük az oktatás megfizetéséhez. Nem maga az iskola kerül sokba, hanem az a "luxus", hogy a tanuló nem tud pénzt keresni mialatt tanul. (Még itthon az ingyenes iskola helyett is van, hogy "dolgozni" járnak a roma gyerekek.) Az más kérdés, hogy egy nagyobb léptékben már nem tudják eltartani azt a sok embert, mert nincs annyi kaja.

A legtöbb középosztálybeli azért "zabál mint a disznó", mert egyrészt mint írták, nincs pénze minőségi kajákra csak tésztára és kenyérre.

A nevelésnél is el van b@szva már mindenki. Abban a családban, ahol nincs pénz, ott mindennapos, hogy "edd meg amit kiszedtél kisfiam"... és persze mindig van egy "jószándékú" nagyi, akinek még 15 kiló túlsúlyal is alultápláltnak tűnik mindenki. Ehhez hozzászokik az ember,és már 5-6 évesen magától két-háromszor annyit eszik, mint amennyire szüksége van. Szokássá válik, azt fogja hinni, hogy annyi a tényleges kajaszükséglete.

Másrészt a munka mellet már nincs ideje pihenni, pláne nem kikapcsolódni vagy sportolni. A pihenés hiánya miatti energiadeficitet plusz étellel kompenzálja (nem tudom tapasztaltad-e, hogyha nem alszol rendesen, gyakrabban vagy éhes?). A napi stresszt a sör (nem hízlal ugye? :P) és a cicgi (miért nincs pénz kajára?) mellett érzelmi alapú evéssel vezeti le sok ember. Pocsék napom van? Sebaj, cserébe a munkaidő végén eszem egy kis sütit. Otthagyott a pasim/csajom? Na majd rendelek egy pizzát és nézem a tévét. Előléptettek? Jutalmul veszek egy kis fánkot.... stb.

És nézd meg a magyar konyhát. Mi a Tisztességes Magyar Étel? A mangalica szalonna, a a marhapöri, a koncsonya, a szalonnás langalló. Salátát csak a nyulak esznek, az igazi férfiember az nem. Hát hogy lehet máshogy kemény fizikai munkát végezni? Hát mibül lesz az a tésztoszterony?És ha már az asszony is ott van, az meg ne finnyáskodjon, nem vagyunk mink olyan gazdagok, mör' enni ozt köll. A fejlődő szervözötnek meg oszt különsen.

2012. márc. 24. 14:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell ezen aggodni ,par even belul india gazdagabb lesz mint a magyarok...nem azert de tenyleg...egyebkent en is latom a sok kover embert,igen,nem tul szep latvany ,de nem vetem meg oket.inkabb a pazarlas a gusztustalan
2012. márc. 24. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!