Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most őszintén: csak én tartom...

Most őszintén: csak én tartom undorítónak a súlyproblémát a fejlett társadalomban?

Figyelt kérdés
Egészen pontosan arra akarok rávilágítani, hogy a világnak kb a fele (ha nem több) éhezik. Nincs mit enniük, és kinlódnak, hogy ne haljanak éhen. Nincs pénzük ételre. Mi, itt a gazdag régiókban (mert lehet hogy nem tartjuk magunkat gazdagnak, de egy indiai vagy afrikai csak tizedét megkapná amink van,elájulna az örömtől) túl sokat eszünk. Egyszerűen kedvtelésből. Imádjuk a csokit, az a bajunk,h nem tudunk rá nemet mondani. Aztán egy hónap alatt egy éhezőnek az egész életi bevételét költjük reform táplálkozásra, konditeremre, fogyitabira, kezelésekre. Félreértés ne essék, én is 176 cm vagyok és 60 kg, tehát nem vagyok csontsovány éhező (a fent leírtakat magamra is értem). De nem látja más rajtam kívül ennek az egésznek a mérhetetlen gusztustalanságát? Jó dolgunkban zabálunk mint a disznók aztán nem tudjuk hogyan fogyjunk. Ahelyett, h a kaja árát ami felesleges mondjuk jótékony célra fordítanánk? De oda meg sajnáljuk. A hasunktól bezzeg nem! KÉÉÉÉSZ!
2012. márc. 24. 08:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy mesterségesen kreált, nagyon jól átgondolt dolog. Nem véletlenül hívjuk élelmiszer IPARnak. A média felkelti a vágyat a felesleges élelmiszerekre, amelyek tápérték hiányában, tele vannak tömve felesleges kalóriákkal, mesterséges ízfokozókkal, tartósítószerekkel. Ezek az ételek hosszú távon elhízást, különböző betegségeket okoznak, amelyekre a fitness és az egészségügyi IPAR épül. Ezek egymást szépen kiegészítve sok száz millárd dolláros éves profitot termelnek. Ha mindenki intelligens ember lenne, tényleg el kéne pusztítani 6 milliárd embert, mert összeomlana az ilyen felesleges dolgokra épülő "gazdaságunk".
2012. márc. 24. 08:53
 2/14 A kérdező kommentje:
persze, persze, én ezt értem és tudom is. de ebbe nem kell beszállni. mindenki panaszkodik, hogy jaj kövér vagyok, ti mit szedtek? az a tabi bevállt 20 ezerért? és mennyibe kerül a leszívás? ó, annyi, nem baj nekem kell. én attól vagyok rosszul, h nem látják az emberek, ez milyen visszataszító?
2012. márc. 24. 09:02
 3/14 anonim válasza:
100%

Álljunk meg egy pillanatra!

Egyik ismerősöm kint volt egy ilyen szegény régióban. Nevezetesen Guinea fővárosában Conakryban. Valóban szegénység van és éheznek, de a földek parlagon hevernek, nem gondozza senki. Az emberek olyan lusták, mint a föld terhe. Úgyhogy mielőtt jótékonykodnánk, gondoljuk át, hogy kinek és miért!

2012. márc. 24. 09:11
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Az nem lustaság, ha nincs mit elvetni, és nincs mivel öntözni.

Amúgy meglepődnél, hogy az emberek mennyi nyilvánvaló dolgot nem látnak át. Valaki itt nekem azzal kérkedett, hogy a második diplomáját csinálja, mégsem értette, miért nem szauna ruhával fogyni. Én nem sajnálom az embereket. Ez amúgy is csak 1st World Problem.

2012. márc. 24. 09:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "világnak kb a fele (ha nem több) éhezik" egy nagyon érdekes dolog. Valójában az éhezők nem folyamatosan éheznek, hanem időszakonként, például ötévente van egy élelmiszerhiány. Ugyanis pont ezeken a területeken a legnagyobb a népszaporulat, viszont egy éhező ember nem tud szaporodni. Tehát amikor nem éheznek, hanem szaporodnak, akkor bőségesen meg tudnak élni a nekik megfelelő életszínvonalon. Ezért képesek szaporodni. Aztán időnként jön egy szűkösebb időszak, de az éremnek két oldala van.

Ezt nem lehet jótékonysággal megoldani. Meg az is kérdés, hogy a megoldás mit jelent. Ha a gazdag régió jótékonyságból segélyezi őket az éhezési időszakokban, akkor semmi sem fogja kordában tartani a túlnépesedést ezeken a helyeken, és így csak terjed és újratermelődik a szegénység.

2012. márc. 24. 09:27
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

3. Nem vagyok biztos benne hogy jogosan itélsz arról a helyről ennyi alapján de abban biztos vagyok hogy az általánosítás egyáltalán nem jogos.

De én úgy vagyok vele mindenki a saját problémáira keressen megoldást, a saját környezetét tegye jobbá. Majd ha nem lesznek problémáim biztosan elkezdek a világ másik felével foglalkozni.

Viszont az egyértelműen ennek a társadalomnak a problémája hogy ennyi kövér lusta buta félrevezethető ember van, és tényleg felháborító. Na nem mintha én sose maradtam volna még alul a lustasággal vívott küzdelemben, de tudatosan élek.

2012. márc. 24. 09:36
 7/14 A kérdező kommentje:
jó itt most nem pont arra gondoltam, hogy nekik kell segélyt adni, csak azzal példáloztam, h nekünk milyen fontos a hasunk, máshol meg nincs étel. hanem mondjuk sajnáljuk arra a pénzt, hogy vegyünk 5 mese DVDt és bevigyük egy kórház gyerekosztályára. vagy vegyünk 1 pár cipőt a szomszéd kisgyereknek, akinek lyukas a cipője. ilyenekre gondoltam. hogy többségünk inkább eszik, majd tablettákkal akar fogyni, amire nem sajnál 20 ezreket, de ha valakinek 5000 ft-tal szebbé teheti a napját vagy a hetét, vagy akár az életét, arra senkinek nem telik.
2012. márc. 24. 09:37
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez az elhízás az előre gondolkodás hiánya. A jótékonyság már rendszerben gondolkodást igényel, ami megint csak intelligenciát feltételez, altruizmust, lemondást egy nagyobb jó érdekében. Mivel a legtöbb ember buta és önző, ezért csak tanulással elérhető, hogy ez megváltozzon.
2012. márc. 24. 09:48
 9/14 anonim ***** válasza:
86%

Azért nem csak ilyen van sajna. Én például akkor híztam meg, amikor épp nem volt pénzem. Mit ettem hát? Zsíros kenyeret, krumplis tésztát.

Szerintem az ilyen típusú kövérek azért többen vannak Magyarországon is...

2012. márc. 24. 09:49
 10/14 anonim ***** válasza:
84%
Pontosan, én is akkor szedtem fel sok kilót, amikor kolis voltam. A kaja drága, a pénz kevés, ettem a tésztákat, bagetteket, kenyereket.
2012. márc. 24. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!