Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a dokinak a...

Hogy mondjam el a dokinak a súlyproblémát, nem ciki?

Figyelt kérdés
Kicsit hosszú lesz ezért előlről kezdem. Kb 5 évvel ezelőtt mikor először mentem a nődokihoz(15-16évesen) ő írt fel nekem fogamzásgátló tabit(lindynette20) és ezt azóta szedem eleinte nem vettem észre semmi problémát minden normálisnak tűnt viszont mikor már 2-2,5 éve szedtem a bogyót a szüleim azt mondták figyeljek mert mintha híztam volna hozzá teszem sosem volt nádszál vékony 181 cm 75 kg körül mozogtam.Azóta pedig mintha egy lejtőn gurlnék bármennyire próbáltam fogyózni , figyelni sokat híztam. Fél éve szüleim mondták hogy menjek el dokihoz mert h ez nem normális mármint hogy az étkezési szokásaim nem változtak (mindig is szerettem a zöldséget,gyümölcsöt minennap eszek is a mű kaját meg utálom na jó persze néha bescúszik de nem annyiszor hogy így "megszabadott" volna híznom). Erre én tök magam alákerültem és egyre csak magamat okoltam h. biztos velem van a baj nem vagyok elég kitartó valamit nem jól csinálok stb. Most jutottam el végre odáig h. lehet h. igaza van a szülőknek és esetleg a tabival vagy a pajzsmirigyemmel lehet a gond. Mindenesetre holnap reggel megyek a házidokihoz és kérem hogy adjon a laborba beutalót hogy kitudják szűrni h esetleg szervi, hormonális dolog van a háttérbe vagy én velem van a baj. A lényeg h. ez írtó gáz és tökre nem tudom h kezdejek neki a dokinak mondani vagy nem is tudom remélem értitek a kérdésem lényegét bocs ha nemjól tettem fel de kicsit ki vagyok...
2009. márc. 26. 12:22
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
némely fogamzásgátló tabletta bizony hatással lehet a testsúlynövekedésre, mond el a dokinak egyenesen mi a helyzet... és lehet annyi lesz az egész, hogy felír egy másik falyta tabit.
2009. márc. 26. 12:31
 2/11 anonim válasza:

Nem értem 1általán minek kell szedni a tabit 15-16évesen.?

Vki elmagyarázná.?

17/F

2009. márc. 26. 12:34
 3/11 anonim válasza:

én is 15éves korom óta ezt szedem(6éve lesz),szerintem nem normális ilyen hosszú ideig szedni.nekem még van 2 levél,és abbahagyom.

nem ciki ezt elmondani az orvosnak,ő azért van,hogy segítsen.ragaszkodj a vérvételhez.

2009. márc. 26. 12:35
 4/11 A kérdező kommentje:
16 éves korom óta komoly párkapcsolatban élek ill. igen nekem is voltak ilyen aggályaim h nem szabad de a nődokim azt mondta mikor meg kérdeztem tőle h nem e kellene szünetet hagynom h azzal nagyobb kárt teszek mert ugye abba hagyom azzal az eddig megszokott hormonháztartás felborul és az nagyobb problémát jelenthet mintha folyamatosan szedem a mai alacsony hormontartalmú készítményt hát ezért :(
2009. márc. 26. 12:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Én csak egyet nem értek az egészben: miért ciki elmondani a dokinak, hogy tablettát szedsz? Most kb. 20-21 éves vagy, mi ebben a ciki, ha te már 15 évesen felírattad a nőgyógyásszal?
2009. márc. 26. 12:41
 6/11 A kérdező kommentje:

A háziorvosom természetesen tudja hogy szedem.Nem ez volt a kérdésem! Ha nem voltam 1értelmű:

Tehát én holnap bemegyek elmondon neki a fönt leírtakat és hogy ő erre vajon h reagál!Hülyének néz h valmi betegségre rá akarom húzni a vizes lepedőt vagy majd legyint és azt mondja tessék diétázni és kész. És nem az a ciki h elmondjam csak maga az egész szitu na meg persze az h baromi hülyén érzem magam...nromális h ezzel elmegyek a dr.hez vagy én fújom csak fel.

2009. márc. 26. 12:52
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
nem 2-2,5 év után jönnek ki a problémák. ÉN is 16 évesen voltam vagy 70kg 18 évsen meg 110. azt nem változtak a táplálkozási szokásaim. De én fiú vagyok nem is szedtem semmit. Az esetleg nem merült fel benne,h alapból nem jó a kajád csak a fiatalság még neked doglozott? vagy az nem merült fel benned,h az évek alatt változik a te tested is? miért kell a hízást mindig a tabira fogni? volt bnőm is már akkora mint egy ház azt mindig nekem panaszkodik,h a tabi miatt mert hát én akartam,h szedje. De azt nem veszi észre a dagadt fejével,h egyszer sem evett még nomrális minőségi diétás ételt egész életében! én is azért híztam el mert a kajálásom olyan volt mint gyerek koromban mégsem fogtam rá a nap állására.
2009. márc. 26. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem fújod fel. Nem tudom, hogy hány kg vagy, de ha jelentős a súlyfelesleged és te erre gyanakszol okként, akkor ne hagyd magad. Én hallottam sok nőtől, hogy meghízott a tablettától, nem tudom, hogy mennyire igaz, hogy ettől lehet hízni. Nem ciki elmenni vele orvoshoz, pajzsmirigy vizsgálatot miért ne végeztethetnél el?
2009. márc. 26. 13:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
13:14: a pajzsmirigy alul-és túlműködés akár 20-30 kilós súlykülönbséget eredményezhet. Attól, hogy nálad nem ez volt az ok, attól másnál még lehet...nem hiszem, hogy 110 kilósan neked kellene másokat osztani meg dagadt fejűzni a volt barátnődet.
2009. márc. 26. 13:23
 10/11 anonim ***** válasza:
én is 10 kg híztam a gyógyszer szedéstől már egy fél éve nem szedem de még mindig nem tudtam vissza fogyni 18 éves voltam 160cm 50kg most 20 vagyok 160cm 60kg.Biciglizek keveset eszek dolgozok és suliba is járok és egy deka nem megy le rólam.nem eszek gyors kaját ha le is megy 2 kg 2-3 hét alatt vissza jön.szerintem nem fogod tudni leadni én is 6 hónapja probálkozok vele de semmi látszata,szerintem hagyd abba az antibébi szedését.
2009. márc. 26. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!