Hogyan fogyjam le a maradék néhány kilót a hasamról?
A kevesebbet enni úgy értettem, hogy a megfelelő tápanyagokat be is vidd. [link] itt tudod megnézni, hogy az adataid alapján mi a legmegfelelőbb kalóriabevitel heti 0,5 kg fogyáshoz (kis felesleg esetén max ilyen sebességgel célszerű fogyni az izmok megőrzése miatt). Az aktivitáshoz nyilván a nagyon magast kell állítanod.
Az itt megadott kalóriaérték jó kiindulási alap, viszont a tápanyagok (zsír, ch, fehérje) arányát célszerű így belőni: a kalóriák 40-40%-a menjen fehérjéből és szénhidrátból, a maradék 20%-a zsírból. (egy példa erre - én így csinálom, de messze nem edzek annyit, mint te: 150g ch és fehérje (600-600kcal) és 30g zsír (300 kcal).).
szénhidrátból célszerű lassan felszívódókat bevinni (ami után nem leszel egyből éhes), pl. rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, zabpehely, gyümölcsök, zöldségek. Fehérjét általában sovány túróból, sovány húsokból és halakból, tojásból, zsírszegény sajtokból nyerünk, de nagyon jó pótlék a fehérjeturmix, ami egyben az édességvágyadat is kielégíti :) Zsírból pedig ami a fent felsorolt termékekben van, illetve a sütéshez használt (max 1-2 ek) olivaolaj, mogyoró/dió.
Ezen a blogon egy csomó egészséges és az edzéshez maximális energiát adó finom ételek elkészítését találod, természetesen a mennyiségeket nem árt újraszámolni a te aktivitásodhoz mérten: [link]
azt, hogy "tudnod kéne" pedig úgy értettem, hogy ha sikerült leadni a felesleget, gondoltam profi vagy ezekből a dolgokból, de ezek szerint szerencsés testalkatod van :) sokan hiába edzenek minden nap, nem tudnak fogyni kalóriaszámolás nélkül már az elején sem.
Azért nem kell agyon matekozni, sokan túlzásba viszik:) A tekercselősnek pedig ha ajánlsz és nem reklámozol akkor azt miért úgy teszed hogy: "próbálja ki a tekercselős módszerünket" vagy mit tudom én hogy írtad.
A kérdezőnek pedig, volt egy ismerősöm aki úgy fogyott sokat hogy este 4 után már nem evett. Lehet ennyi is elég lenne de ez napirendfüggő is. Sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!