Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék egészségesen fogyni...

Szeretnék egészségesen fogyni ezt hogyan tehetném meg? ( plasztikai sebészet nélkül )

Figyelt kérdés
Sziasztok! 14 éves lány vagyok és 161 cm 81 kg-os, -23 kg-ot szeretnék fogyni, szeretnék tanácsot kérni, hogy tudnék egészségesen fogyni, (ha 1 évbe telik nem számít nekem van türelmem) szeretnék egy jól bevált fogyókúra, előre is nagyon szépen köszönöm :)
2012. márc. 17. 11:59
 1/4 anonim ***** válasza:

sehogy ne kezdj fogyókúrázni magadtól!!! és ne hallgass itt senkire, aki bármilyen diétát ajánl neked!

először is el kell menned a háziorvoshoz, aki kivizsgált és beutal endokrinológiára is ill dietetikushoz

menj el ortopédiára is, hogy nincs-e a csontrendszereddel probléma, mivel nagyon nagy a túlsúlyod

másodszor, iratkozz be egy fitness terembe és kérj tanácsot a személyi edzőtől, ha erre nincs pénzetek, akkor javaslom, hogy a tesitanároddal beszélgess el - első körben azonban torna, bringázás és főleg úszás javasolt

az étrendedet a dietetikussal és a háziorvosoddal beszéljétek meg, de anyukád/apukád mindenképpen egyen ott!

2012. márc. 17. 12:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a tanácsodat és beszélek anyával :)
2012. márc. 17. 12:13
 3/4 anonim ***** válasza:

az nem elég, ha csak anyukáddal beszélsz, muszáj orvoshoz menned, a testtömeged legalább 25, de inkább 30 %-át le kell adnod, ez még egy felnőtt egészséges embernek is nagy megterhelés, de egy fejlődésben lévő gyereknek még inkább, csak orvosi felügyelet mellett fogyókúrázz...

egyrészt ki kell deríteni, hogy van-e egészségügyi oka vagy következménye a túlsúlyodnak, másrészt, egy ekkora fogyásnak lehetnek életre szóló következményei, ha helytelenül csinálod

annyit tudsz még segíteni az orvosnak, hogy kajanaplót vezetsz, amiben pontosan leírod, hogy mikor, mit és mennyit eszel ill iszol

2012. márc. 17. 13:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm. Beszéltünk a doktornőmmel ő azt ajánlotta, hogy napi 5x egyek kicsiket és mellette sportoljak... Már úgy jó 3 éve voltunk nagy kivizsgáláson és akkor a sóháztartásommal volt gond, de elvileg már ez megszünk és ami háj rajtam van az rajtam is maradt... a naplózást megfontolom, mert szerintem ez egy jó dolog így én is tudom magamat ellenőrizni.
2012. márc. 21. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!