Ilyenkor vajon mi van? Mennyire gáz ez?
Az az igazság, hogy elkezdtem szálkásító diétát (alacsony ch, magas fehérje) viszont az utóbbi 1 hét eléggé rosszul jött ki. Itt nem arra gondolok, hogy csokit zabáltam, hanem csak annyit, hogy sajnos a köret, (ami a cs.mell mellé általában karfiol v. saláta volt) kenyér lett. Azaz "házi" magos kenyér, ami ezekből készült: zabpehelyliszt,rozsliszt,élesztő, 2 tk cukor,só, 7 dl víz.
A kcal deficitet általában tartottam, azaz a maximum amit elértem az (a tényleg nagyon MAX!!) 1700 kcal volt, ez csak 1 nap történt meg. A többi napon átlag 1300 kcal MAX 1400 kcal volt.
Ezzel egy időben -mivel hogy ezek a "köretek" magas ch tartalmúak és gyorsan felszívódó ch-k- emiatt már nem maradt sok "kcal"-nyi fehérje bevitel. Azaz, csak kb. 60 és 80 grammnyi jött össze naponta.
Ez mellett napi 1 óra futás az van átlagosan 6-7 mérföld/h sebességgel a futópadon.
Szerintetek ezzel nagyon elrontottam a dolgokat, hogy magas volt a ch bevitel és nem olyan sok fehérje jött össze?
Mi lesz várható ettől? Milyen irányba befolyásol.
Természetesen a célom a 8 kg fogyás, holnaptól már hanyagolom a kenyeret és visszatérek az alacsony ch bevitelre.
170 cm magas vagyok és 64 kg.
semmi gondod nem lesz belőle. az általad leírt kenyér is elég jó ch-forrás, és nem is ettél belőle olyan sokat, hogy gáz legyen. máskor is eheted, azzal a megkötéssel, hogy mondjuk a reggelidben kevesebb ch és több fehérje lesz.
egyébként ezzel a módszerrel simán lemehet a felesleged (bár a 8 kg kicsit sok nekem, főleg h ennyit mozogsz - itt kell eldobni a mérleget és centire/tükörre fogyni:)
A másik megfigyelésem, hogy ha napi 1 órát futsz csaknem 6:00-s kilométerekkel, akkor nem kis állóképességed lehet, viszont fogyás szempontjából ez a mozgás nem a legszerencsésebb.
Inkább javasolnék 10 km futást 130-140es pulzustartományban, ami olyan 7:00-s kilométereket jelent.
Ez ugye az a tartomány, amikor az energia nagy része zsírból megy. Vagyis 10 km-t 1 óra helyett inkább 1:10, 1:20 körül kellene lefutnod. Tudom, hogy furán hangzik ez a megoldás, viszont hidd el, sokkal eredményesebb. Tapasztalat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!