Hogy lehet kibírni édesség nélkül?
A króm csökkenti az édesség utáni vágyat. Krómtartalmú ételek a gomba, a gabonafélék, a kávé, a sör, a tea, a bor és a húsfélék. A sörélesztő jó krómforrás.
Korábban én is egyfolytában édességet ettem, 1-1,5 év alatt 15 kiló plusz lett az eredménye. Aztán azt mondtam, elég! A nassolásról nem szoktam le, de a gumicukor, chips, keksz helyett répa- és uborkacsíkokat, savanyú káposztát, natúr joghurtot, almaszirmot és friss gyümölcsöt nassolok. Esetleg egy-két szem diót, mogyorót, pisztáciát. Ha megkívánom az édességet, iszom egy pohár vizet vagy gyógynövényteát. Esetleg fogat mosok , az elűzi az édesség utáni vágyat.
Szerintem az életmódváltás nem azt jelenti hogy lemondunk mindenről amit szeretünk. Én biztos nem tudtam volna hosszútávon betartani a diétát, életmódot, ha mindenről lemondok amit előtte ettem napi szinten.
A lényeg a mennyiségen és a minőségen van, és hogy beleférj a napi kcal limitedbe.
Én büntetlenül megeszek mondjuk 1x egy héten 4 kocka csokit, vagy egy vaníliás tejberizst, pár szem csokis aszalt gyümölcsöt a tízóraihoz, de nem egy egész csomaggal, hanem csak keveset. Így nem az van, hogy jujj nekem nem szabad, viszont a diétámat sem rontom el vele.
Egyéb esetekben különleges gyümikkel szoktam jutalmazni magam, mikor pl. a család a tesco-ban a csokik közt válogat, én megkérem őket hogy nekem vegyenek 1 doboz epret, egy darab mangót, vagy gránátalmát. Így én is eszek valami különlegeset, viszont sokkal egészségesebb mint amit ők esznek.
Jah és 11 kg ment le eddig, szóval működik a dolog. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!