Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Igaz hogy az izom adja a formát?

Igaz hogy az izom adja a formát?

Figyelt kérdés

Nem tudtam csak ilyen hülyén megkérdezni! :)

No, arról van szó, hogy olvastam itt, hogy a csontozatnak nincsen köze az alakhoz, hanem azt az izmok nagysága és formája adja.

Kérdésem bővebben:

Mondjuk van egy lány, akinek alapból nagyon széles a csípője, és keskeny a válla. Nos, akkor itt nem genetikáról van szó? Úgy értem, ez orvosolható? Mondjuk eléri azt hogy kicsi legyen a testzsírszázaléka, és gyúr rendesen akkor ezt ki lehet egyenlíteni?

Ha azt látjuk hogy valaki combos, vagy faros, akkor az minden esetben zsírlerakódás? Nem csontozatfüggő?

Huh, remélem sikerült érthetően leírni, légyszi, a nagy hülyeséget kérdeztem, akkor legyetek türelmesek a válaszadásnál! :D

A válaszokat előre is köszönöm!

2009. jún. 10. 19:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Sok múlik a csontozaton is, a genetikán :)

A medence szélessége, a comcsont nyakának hosszúsága, dőlésszöge adott, ez genetika, ezen nem kell, nem is lehet változtatni.

Ezen kívül vannak bizonyos egyéni jellemzők, pl az anyagcsere milyensége, ami szintén nem tudsz változtatni, illetve csak kicsit tudsz mósdosítani.

A zsírlerakódáson változtatni ?! Azt hogy hova rakódik le a zsír, illetve hogy honnan fogysz sajna nem te döntöd el, hanem a tested. Egészségesen, normálisan kell táplálkozni és mozogni, így rövidesen eléred a saját genetikai adottságodhoz legidálisabb alakot, súlyt.

2009. jún. 10. 21:24
 2/3 Krisz85 ***** válasza:
100%

:-)

Igen, én írtam azt anno, hogy az izomzat a felelős az alakért elsősorban, mármint azoknak írtam ezt, akik ezt nem látják át, csak koplalok és kész.

Nyilván hogy a testarányaidon nem tudsz változtatni, akárcsak a magasságodon, a csipő-váll arányodon csakúgy, mint a végtaghosszon sem, az izomtapadásaid helyén. Tehát genetike egyértelműen. De mivel ez adott, ebből kell kihozni a legtöbbet. Én pl. azért eszem úgy mint egy élsportoló, mármint ami a kaja pontosságát, precizitását illeti, mert tudom hogy pl. nincs jó bringás genetikám és ez a minimum amit megtehetek azért hogy ott legyek az élmezőnyen és felvegyem a versenyt a többiekkel, sikerül is!:-)

Ezt én úgy szoktam hívni hogy minden tényező kizárása, vagyis ha valami nem olyan jó, amin nem lehet változatatni, akkor abból kell kihozni a legtöbbet, ami rajtad múlik.

Ha valakinek pl orbitális nagy feneke van, az több tényező függvénye. Létezik hogy alacsony a testzsírszázaléka, de túledzett a farizma, létezik ilyen, én is ilyen vagyok srác létemre.

Van olyan, hogy pl. nő, magas a testzsírja, viszont nagyrészt a felsőtestére szinte semmi nem rakódik le zsírként, csak deréktól lefelé, ez is genetika. Ez egyéni adottság kérdése.

Van akin teljesen egyenletesen oszlik el a zsír, szeirntem nők esetén ez a legrosszabb /később veszi észre hogy amúgy már rég elvan hízva, később csodálkozik rá, hogy hoppá mekkora lett a fenekem stb. persze ez cska akkor ha tényleg totál egyenletesen hízik mindenhova, ami szintén genetika, és elég ritka az ilyen egyébként/

HA valaki szeretnék a csipő váll arányát javítani akkor a váll szélesítésével tudja. PL Rubint Rékának pokolian rossz ez az aránya, és látszik is a testén, hogy az oldalsó válla szépen megvan edzve, és így javít valamennyit az összképen. Ezzel lehet trükközni, de ha valakinek már elér egy alacsony testzsírszázalékot, akkor már javul az összkép, már ami a csipőt illeti.

Egyéni genetika hogy ki hova hízik, a testünk jól tudja hova rakja a zsírt, bármennyire nem tetszik ez nekünk, de ez ellen van egy jó módszer: diéta, és rendszeres sport egy életen át!

2009. jún. 10. 22:16
 3/3 A kérdező kommentje:

Ezért imádom ezt az oldalt!!!! :)))

Ide olyan okos emberek járnak, és rendesek is, mert megosztják a tudást! :)

Mindkét válaszadónak köszönöm! :)

Különösen örülök hogy a második válaszadó ráismert az egyik állítására. :)

Köszönöm a kimerítő választ!

Igen, ha egyenletesen oszlik el, az a legnagyobb gáz, ezt magamról tudom... Nekem ilyen az alkatom, ráadásul 180 centi vagyok, így van is hova eloszlani bőven. Mire észbekaptam, már akkora voltam mint egy medve :DDDD

Nah, de hála Istennek, már megoldva :)

Rubirékát még nem is figyeltem ebből a szempontból, de majd meg fogom skubizni.

Mégegyszer köszönöm az okosítást! :)

2009. jún. 10. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!