Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek az elhízott...

Szerintetek az elhízott emberek hány százaléka tehet állapotáról?

Figyelt kérdés
2012. márc. 12. 13:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha felnőttkorban történik az elhízás, akkor 100%-ban.

De ha gyerekkorban, csak épp úgy maradt felnőttkorára, akkor nem az ő hiábája, hogy akaratgyenge lett, és rossz szokásokat sajátított el.

2012. márc. 12. 14:47
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Genetika? Genetika miatt senki nem hízik el. A zabálástól hízik el.

Ugyanez a gyógyszerekre is nagyjából igaz, növelhetik az elhízás esélyét, vagy ronthatják a helyzetet, de ha nem eszel annyit, amiből a szervezeted elraktároz, akkor max. a vízvisszatartás miatt lehet "hízni".

2012. márc. 12. 14:49
 13/15 anonim ***** válasza:
~80%
2012. márc. 12. 14:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Sok "okos" ember, kívánom, hogy ne tapasztalják magukon, hogyan lehet hormonzavar és gyógyszer miatt elhízni.

És itt nem a rosszul megválasztott fogamzásgátlóra gondolok, mert azt valóban abba lehet hagyni (előbb-utóbb), vagy le lehet cserélni, csak egy jó orvos kell hozzá, meg ész ahhoz, hogy ha az egyik doki nem segít (mert sajnos van ilyen), akkor elmenjen egy másikhoz.

Az unokatesóm PCOS-val küzd, mellékhatásként hízással, évtizedekbe telt, míg talált olyan orvost, aki kimondta azt a szót, hogy inzulinrezisztenicia, és kezelte!!!

2 barátnőmnek pajzsmirigy-alultermelése van, orvostól orvosig járnak, próbálják beállítani a gyógyszerüket, amitől egyébként rosszul vannak, de az mellékes, és bármi megtennének, hogy normális legyen a súlyuk. Egyikük kórházban is volt a túlsúlyával, utána is betartott minden utasítást, és nem tudott lefogyni.

Ezek a személyes tapasztalataim.

De valóban a betegek vannak kevesebben.

Genetikai elhízás nincs, csak a rossz táplálkozási szokásokat lehet örökölni, a lustaságért meg mindenki maga felelős. Kisgyerek esetében a rossz táplálkozásért és a mozgáshiányért is a szülő.

2012. márc. 12. 16:19
 15/15 anonim ***** válasza:

Sajnos teljesen félreértettetek... nem azt mondtam, hogy bárki hagyja abba a gyógyszert... itt most az okokról szól a kérdés... De az okok visszavezethetők évszázadokra. Együttes társadalmi hatásokról beszélhetünk, nem pedig egyéni tettekről.

Azt írtam minden elhízott maga tehet az elhízottságáról. Ugyanakkor az egész társadalom, emberiség tehet róla.

Hozzáteszem, 30kg-t híztam a fogamzásgátlótól... abbahagytam, de még mindig nem sikerült leadnom, pedig nem zabálok és mozgok. Tehát nem hibáztatni akarok senkit, csak a mélyebben húzódó okokra akartam rávilágítani. Az hogy az orvostudomány fejlődött az magában hordozza az újabb "betegségeket". Lehet, hogy régen csak 50 évig éltek az emberek (egyébként tudtommal voltak korok, amikor 120-ig vagy még tovább éltek, nem volt ekkora környezeti szennyezettség és még ma is az elmaradott országokban akad 120 éves öregasszony tizenakárhány unokával), de az is biztos, hogy nem született ennyi értelmileg vagy fizikailag sérült.

Az hogy a technika fejlődött az magával hozza az emberek lustulását, ami szintén az elhízás egyik főbb oka. Régen kimentek kapálni a gyerekek a földekre, ma meg nézik a cartoon network-öt...

2012. márc. 12. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!