Szerintetek az elhízott emberek hány százaléka tehet állapotáról?
Végülis minden elhízott ember tehet róla, mert mégha genetikai is, akkor plusz energia ráfordítással megváltoztatható vagy javítható a helyzet. Ha egészségügyi, akkor oda kell figyelni a megfelelő ételekre/gyógyszerekre, be tartani az orvosi utasítást. Ha lelki, akkor kiegyensúlyozottabb életet kell élni.
Ha gyógyszer hatása, akkor nem kellett volna szedni (pl fogamzásgátló).
De ez valójában sokkal összetettebb dolog... az emberek hatással vannak egymásra és a környezetre, a társadalom egységesen hozza létre a különböző betegségeket, genetikai csorbulásokat, lelki problémákat... és ez tart már a kezdetektől. Egy kövér ember állapotát talán több 100 ember idézte elő közvetett módon. Ez persze nem mentség.
Ha gyógyszer hatása, akkor nem kellett volna szedni (pl fogamzásgátló).
Azért ezzel vitatkoznék, mert nem minden gyógyszert lehet abbahagyni csak a hízás miatt (még a fogamzásgátlót se mindig), viszont ebben az esetben fokozottan kell figyelni az étkezésre és a mozgásra.
Én amondó vagyok, hogy az elhízásért mindenki felelős. Egyszerű ez a képlet. Amíg több kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz hízol, ha kevesebbet vagy ugyanannyit, akkor vagy fogysz, vagy tartod a súlyod.
Ha szedsz egy gyógyszert, amitől hízni lehet, az is csak abban a formában igaz, hogy a gyógyszer hatására nő az étvágy. Tehát nem a gyógyszertől hízik az ember, hanem attól, hogy nem tud megálljt parancsolni.
Tehát szerintem minden elhízott felelős azért amilyen.
Hozzáteszem én is jártam abba a cipőbe, 10 éve adtam le több mint 40 kg-ot, azóta is tartom. Nincs az a gyógyszer, se hajlam, amivel addig takaróztam, amíg fel nem ismertem a saját felelősségemet.
"nem minden gyógyszert lehet abbahagyni csak a hízás miatt"
Ki mondja, hogy nem lehet abbahagyni? Nyilván az orvos... de ez valós kényszer? Nem... 100 évvel ezelőtt ez a gyógyszer nem is létezett. Ez is csak alátámasztja amit írtam, hogy a társadalom teremtette meg ezt a problémát. Egy gyógyszer meggyógyít egy problémát és teremt másik 10-et, ha nem épp annál az embernél akkor majd az ükunokáinál.
100 évvel ezelőtt ez a gyógyszer nem is létezett.
Éltek is az emberek átlagosan vagy 50 évig. Azért nem ilyen egyszerű a helyzet. És a gyógyszerek nem csak az étvágyat növelik, hanem pl. befolyásolják a hormonális működést, amit azért nemevéssel nem lehet visszacsinálni. Én is azt mondtam, hogy az emberek nagy százaléka saját hibájából túlsúlyos, de azért vannak ezt befolyásoló tényezők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!