Hgy tudnám leállítani a fiamat, hogy ne fogyókúrázzon tovább?
Figyelt kérdés
A fiam 16 éves, fél hónap múlva 17 lesz. Régen egy kicsit nagy darab volt a többi korabeli fiúhoz képest, de aztán 2 éve nyáron betelt nála a pohár, és elkezdett fogyúkárázni, mert azt mondta, hogy normálisan szeretne kinézni. Viszonylag hamar elérte a cêlját, legalábbis én azt hittem, mert 3 hónap alatt eltűnt róla minden felesleg, és hát büszke is voltam, hogy fiam, na most jól nêzel ki. Akkor súlyilag nem tudom mennyit adott le, de testileg teljesen átlagos volt, mondtam is neki, hogy most már biztos odavannak érted a lányok. Ezt a szintet tartotta egészen tavaly októberig novemberig, amikor történt vele valami, és elkezdett hihetetlen módon diétàzni. Ez az àllapot a mai napig tart, van olyan amikor egész nap nem eszik egy falatot se, de szó szerint, és inni is egyre kevesebbet iszik. November óta 75 kilóról , ami pont ideális a 178 cm magasságához, 59 kilóra fogyott le. Nem tudok hatni rà sehogy, megpróbáltam már mindent, folyamatosan mondom neki, hogy kisfiam ez nem normális, és egészségileg is nagyon komoly problémák lesznek, ha nem hagyod ezt abba, és attól félek hogy ez be is fog következni nem sok időn belül, és kórházba fog kerülni. Csak azt mondta hogy így sokkal boldogqbban és szabadabban tud élni, ahogy most néz ki, konkrét okot nem mondott, pedig biztos vagyok benne, hogy van valami vagy valaki ami miatt ez történik mert nagyon hirtelen kezdődött el az egész. Mit tudnék tenni? Már mindennel próbálkoztam, erőszakkal meg nem fogom megetetni, és nem tudom hogy mikor jön el az a pont amikor a szervezete összeomlik. Köszöm szépen!2012. márc. 11. 15:58
1/5 anonim válasza:
Valóban alacsony a súlya, de még nincs feltétlenül a veszélyes tartományban. Ha alapvetően vékony testalkatú, és kis izommennyiséggel rendelkezik, akár normálisnak is tekinthető az 59 kg.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ên ezt értem de ő egész gyerekkorában túlsúlyos volt, és most semmi izom nincs rajta.
2012. márc. 11. 16:11
3/5 anonim válasza:
Talán eddig sem izom volt rajta. Ha jól érzi magát a bőrében, nem feltűnően fáradt vagy aluszékony, nem gyakran beteg, akkor valószínűleg nincs baj, csak szokni kell a látványt.
4/5 anonim válasza:
Az ilyen korú fiúkat természetes módon foglalkoztatja a kinézetük. Próbálj meg ne folyamatosan sopánkodni és aggodalmaskodni, hanem inkább tereld az izmosodás irányába. Ha kell, fizesd be konditerembe, ez általában vonzó dolog a fiatal fiúk számára. Az izmosodásnak előfeltétele a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag táplálkozás, ezt ő is be fogja látni.
5/5 anonim válasza:
van barátnõje? én is kiskorom óta duci voltam,egy éve pedig anorexiás is...szerencsére a súlya alapján õ még nem az. Nekem egy srác miatt sikerült kigyógyulni belõle... Csontsovány voltam már akkor mikor megismerkedtem vele,de eleinte csak barátként segített,aztán eléggé beleszerettem,és elhatároztam,kell nekem ez a srác,és fontosabb nekem,mint az önzõ hóbortom...(mint utólag kiderült,eleinte csak azért barátkozott velem,mert megsajnált,hogy mindig magányosan ráadásul a halál felé közelítve vagyok,és hogy hátha jobb nekem ha valaki nem úgy néz rám mint aki szellemet látott,hanem megért,mint barát),aztán mikor mikor végre észhez tértem,összejöttünk. Mondhatni,megmentett:) úgyhogy szerintem kéne valami/valaki aki miatt képes abbahagyni. akár csak egy kis sikerélmény,megerõsítés,ilyesmi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!