Milyen kenyér javasolt fogyáshoz?
olvastam itt már mindent, hogy a rozs és a fehér kenyér szinte ugyan az stb stb....
Jól össze is lettem kavarva. Az lenne a kérdésem, hogy melyik a legjobb kenyér amit a fogyókúra mellé ehetek?
Rozs? Teljes kiőrlésű? Ki mit mond?
a kérdésedből az jön át,hogy most még nem sok fogalmad van a fogyózásról,
pedig a lényeg nagyon egyszerű ,le kell csökkenteni a napi étel mennyiségét kb 1500-2000 kalóriára,
és akkor mindegy,hogy milyen kenyeret eszel e,és hogy mennyit , mert mindenhogyan fogyni fogsz
A fogyózáshoz kell: több kalóriát égetni, mint amennyit beviszel.
A fogyózáshoz tilos: diétázni.
Az első jól írta a hosszú molekulájú szénhidrátok lassabban szívódnak fel. Minél alacsonyabb feldolgozottságú az étel annál jobb. Legyen az étrendedben sok zöldség és gyümölcs is.
Én Update szerint élek, fehér kenyér délig ha nagyon muszáj, teljes kiőrlésű pedig 3-ig.
Sokan azt hiszik hogy ami barna az egészségesebb, pedig nem biztos. Meg kell nézni miből áll. Én is azt hittem a rozsos cipóra hogy rozsból van, elolvastam: 30% rozsliszt 70% búzaliszt... A magos dolgok viszont alapból délig ehetőek nekem, mert a magok nagyon olajosak.
18/L
*a kérdésedből az jön át,hogy most még nem sok fogalmad van a fogyózásról,
pedig a lényeg nagyon egyszerű ,le kell csökkenteni a napi étel mennyiségét kb 1500-2000 kalóriára,
Már második helyen olvasom a kioktatásod, pedig bagoly mondja verébnek. Neked sincs fogalmad róla, mert ha lenne, akkor tudnád, hogy nem mindegy, hogy 1500 vagy 2000, és hogy ez a magasságtól, súlytól, nemtől, életkortól és mozgásmennyiségtől függ. Úgyhogy amíg ezeket nem tudod, senkinek nem mondhatod meg, hogy hány kalóriát egyen. A kioktatás helyett inkább tájékozódj.
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen tisztában vagyok azzal hogy a kalóriát l kell csökkenteni, de úgy látom több a hozzá nem értő válaszoló.
Kalkulátorral számoltam ki egész pontosan hogy nekem napi hány kalóriára kell lecsökkentenem a kalória mennyiségemet. És az 1100 nem pedig 1600 meg 2000 meg satöbbi.
Alapból 1600ot kéne az én testsúlyomhoz, magasságomhoz bevinnem minden nap, és ha fogyni akarok akkor 500al kevesebbet, tehát 1100 + mozgás.
A diétám össze van állítva de azért keresek rozs kenyeret mert a fele szénhidrát abból fel sem szívódik, hanem ürül a szervezetből, és nem mindegy hogy melyik napszakban mit eszek. Fehérjét, szénhidrátot mikor fogyasztok...
A fehér kenyeret szeretném kiváltani valami olyan szénhidrát forrással ami sokkal jobb és amiből kevesebb szívódik fel.
Akik kioktató jelleggel írtak azoknak javaslom hogy olvassanak kicsit utána a dolgoknak,
azok pedig akik hasznosan és kedvesen válaszoltak pontoztam fölfelé :) Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!