Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kilók mikor kezdenek el...

A kilók mikor kezdenek el csökkenni?

Figyelt kérdés
Két hete kezdtem el fogyókúrázni, Norbi tornát csinálok minden nap + nem lépem túl az 1600 kalóriát. Kb 40 kg feleslegem van. A mérleg csak 1 kilóval mutat kevesebbet, viszont a nadrágom szó szerint lötyög rajtam. Ez így normális? A kilók is elkezdenek majd csökkenni?
2012. márc. 9. 09:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Igazából nem értelek hogyan lötyög rajtad a nadrág mikor nem fogytál. Lehetne a magyarázat az hogy izmosodtál, de a Norbi meg hasonlók pont nem arra valók, szóval ezt meg ez üti...
2012. márc. 9. 09:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Pedig így van én se értem, azért is írtam ide :\
2012. márc. 9. 09:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Amúgy számold ki a kcal szükségleted, és ha az alatt eszel lehetetlen hogy ne fogyj
2012. márc. 9. 09:41
 4/10 A kérdező kommentje:
2300 körül volt amit egyszer számoltam, jócskán az alatt vagyok minden nap (1600-1800 körül szokott lenni)
2012. márc. 9. 09:49
 5/10 anonim ***** válasza:

A fogyás nem indul be rögtön, és utána sem egyenletes.

Türelmesnek kell lenni, nem naponta mérni magad.

Ha így folytatod, biztosan meglesz az eredménye. :)

Hogy miért lötyög a nadrágod, azt nem tudom.

2012. márc. 9. 09:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért lötyög a nadrágod, mert a rendszeres torna hatására a zsírrétegek még nem tűntek el ugyan, de "átrendeződtek" a testeden.

A két hét alatti 1 kg testtömeg csökkenés jó eredmény, gyorsabban nem is szabad fogynod, mert akkor a bőr lötyögni fog a testeden.

Az 1600 kalória lehet sok is, meg kevés is, mert a napi bevitel attól is függ, hogy fiú vag-e, vagy lány, fizikai, vagy ülőmunkát végzel, stb.

Általános tanácsom: figyelj arra, hogy az elfogyasztott napi kalóriákon belül minél több legyen az olyan élelmiszerek aránya, amelyeknek alacsony, vagy maximum közepes a glikémiás indexe, azaz olyan szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek csak lassan szívódnak fel a szervezetedben, ezért jelentősen csökkentik a diéta során keletkezett éhségérzetet. Ilyen alacsony GI-s élelmiszer például a szárazbab (és általában a hüvelyesek).

Egy kis segítség:

90-100% között:

malátacukor, burgonyapehely (más néven burgonyapürépor), főtt burgonya, gabonapehely, méz, (nem az „eredeti” szétlapított gabonamag!), kukoricapehely, rizspehely és általában minden, pelyhesítéssel szétroncsolt sejtfalú, magas szénhidráttartalmú termék. Ide tartozik minden cukros italféleség, mert ezek nagyon gyorsan a bélbe jutnak, és felszívódhatnak.

70-90% között:

Fehérkenyér, félbarna kenyér, zsemle, kifli, Abonett, ostyák, kétszersültek, sós sütemények, keksz, kalács (finomra őrölt lisztet tartalmazók), édes müzli, pudingpor, tejberizs, zacskós-előfőzött rizs, fehérliszt, főtt tésztafélék (kivéve a durumtészták) – a magas amilopektin-tartalom miatt, szőlő, banán, mangó, datolya, füge, papaja, görögdinnye, sárgarépa, fehérrépa,

karalábé (gyökérzöldségek – kivéve hagyma, retek), sütőtök

50-70% között:

zabpehely (egész, szétlapított mag), kukorica, főtt rizs (Basmati indiai rizs, barnarizs), fekete kenyér, barna kenyér, zöldbanán, natúr (cukrozatlan) gyümölcslé, étcsokoládé

30-50% között:

tej, joghurt, kefir, legtöbb hazai gyümölcs – alma, körte, barack, cseresznye, meggy, eper, málna, szeder (középen magvas- és csonthéjas fajták, aprómagvasok), narancs, grapefruit, mandarin, ananász, citrom (magas savtartalmú citrusfélék) durumtészták (spagetti félkeményre, olaszosra főzve) – magas amilóztartalom miatt; tejszínes fagylaltok (a magas zsírtartalom miatt lassabban szívódik fel).

30% alatt:

fruktóz, szorbit, lencse, szárazbab, sárgaborsó, borsó, szójabab, olajos magvak (dió, mogyoró), korpás müzli, zöldbab, articsóka, cukkíni, brokkoli, padlizsán, karfiol, nyári tök, kelbimbó, cékla, paradicsom (színes főzelékek, föld felett növők), zöld levelesek, hagyma.

Van egy ún. „szénhidrátmentes” csoport, amelyekből 200 g összsúlybevitelig nem kell a ch-mennyiséget beleszámolni a szénhidrátbevitelbe. Ezek általában a 3g/100g szénhidrát tartalmú élelmiszerek: búza- és gabonacsírák, zöldpaprika és pritaminpaprika, kínai kel, zöldszárú zeller (szára!), uborka, leveles saláták, spenót, gombafélék (kivéve a laskagombát), sóska, retek, cikória, spárga, mángold.

2012. márc. 9. 10:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Én megmondom, miért lötyög a nadrág: kevesebbet eszel, lehet, hogy más, és nem vagy felpuffadva, illetőleg lekoplaltál némi vizet magadról.

Amit csinálsz, az meg egy marhaság. 40 kiló felesleggel nem hiszem el, hogy neked 1600 kalória az ideális.

Nekem "csak" 5-8 kilót kéne fogyni, és úgy kell 1700 kalóriát bevinnem. Nagyobb súlyhoz pedig nagyobb kalóriaszükséglet társul, amit folyamatosan kell csökkenteni.

A 2 hét alatt 1 kg fogyás normális LENNE, ha ésszel csinálnád, nem koplalással. Nyilván azért is vagy türelmetlen, mert ilyen szenvedéstől gyorsabb eredményt vártál.

Két lehetőséged van: normalizálod a kalóriabevitelt de állati gyorsan, és akkor lassan fogysz, de kitartasz VAGY

max. 1 hét múlva feladod az egészet, bezabálod, amit találsz, és a koplalásnak hála, 1 hónap múlva már 45 kilót próbálsz leadni.

[link]

Itt tudod kiszámolni a kalóriaszükségletet, a fontot állítsd át kg-ra, és heti fél kg súlycsökkenéssel számolj. Vagy max. heti eggyel, de akkor éhesebb leszel.

Minden esetre azt ne várd, hogy félév alatt leadod a 40 kilót. 2 év, MINIMUM!!!

2012. márc. 9. 10:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy 2 hét torna hatására bármi is történik? :)

Ugyan már!

Ezt csak azok hiszik, akik életükben nem sportoltak semmit. Mert aki már próbálta, tudja, hogy nem így van.

2012. márc. 9. 10:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó! 1 év alatt simán letudja adni a 40 kg-ot egészségesen.
2012. márc. 9. 10:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 2* szabadultam meg 15 klilótól (azért kétszer,mert abbakellett hagynom a sportot egy iődőre és sajnos étkezés ügyileg is elengedtem magam,de azóta tartom:D) ,és mindig 1-1,5 hónap volt mire elkezdtem fogyni,akkor is ha a fejem tetejére álltam.Számoltam kalóriát,szénhidrátot,fehérjét,sportoltam is mégis kellett 1 hónap mire beindult a folyamat és a mérleg is mutaott eredményt.

A gatyáid azért lötyögnek,mert a béltartalom,víz már elkezdtek ürülni.

2012. márc. 9. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!