Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Koplalás? Most hogy van ez?

Koplalás? Most hogy van ez?

Figyelt kérdés

1, Azt mondják, koplalással csak vizet, izmot vesztünk. Akkor az anorexiások miért olyanok, amilyenek? Vissza sem híznak, nincs rajtuk háj. Miért?

2, Ha valaki koplal, az csak a mérlegen látszik, vagy ránézésre is soványabb lesz?

Nem akarok koplalni, ne értse félre senki!

2012. márc. 7. 11:57
 1/4 A kérdező kommentje:
Meg pl ha valaki szerelmi bánat miatt nem eszik, és lefogy 5-6 kg-t, azt is észreveszik mások, nem? Nem értem én ezt az egészet, világosítsatok meg! :D
2012. márc. 7. 12:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát az anorexiások amúgy nagyon sokszor meghíznak utána, ha sikerül meggyógyulniuk...

De egyébként persze, hogy le lehet fogyni azzal is. Kérdés, hogy érdemes-e.

Ha egyszer a szervezettől megvonják a tápanyagot, akkor nyilván égetni fogja a zsírt, hisz ez a tartalékolás lényege.

Egy idő után tehát mindenképp megindul a zsír lebontása.

Meg egyébként azért a koplalás is tág kategória, ugyanis van a szó szerinti komoly, beteges koplalás, meg van, amit itt sokan annak neveznek, de én pl. nem tartom szörnyűnek. (Most arra gondolok, hogy speciel én napi kétszer tudok enni, nagyon max. háromszor, és kész. Ha ötször ennék, akkor egyrészt 150 kiló lennék, másrészt meg szerintem állandóan fájna a hasam...) Egyesek szerint koplalok, de én nem így érzem, és főleg, nem direkt csinálom. De ez csak mellék-megjegyzés volt.

A lényeg, hogy az a koplalás, ami már orvosi szempontból is az, hosszútávon nagyon megterheli a szervezetet, és - még, ha a fogyás végül is el is érhető vele -, nagyon egészségtelen.

2012. márc. 7. 12:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Ja, még valami: ha a koplalás mellett valaki tornázik is, akkor zsírt is éget, nem? Tehát akkor zsírból is fog fogyni gondolom.
2012. márc. 7. 12:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Feltéve, hogy van ereje a koplalás mellett tornázni, akkor gondolom igen.

De még egyszer mondom: koplalás és koplalás között is van különbség! Nem mindegy, hogy milyen fokozatról beszélünk. Mert, ha az illető konkrétan elkezd nem enni, akkor nemhogy tornázni nem fog, de még hamarosan meg is hal...

2012. márc. 7. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!