Milyen eszközöket vessek be a él érdekében? Súlytartás?! Orvosi előírás!
5éve műtöttek a gerincemmel, 19éves vagyok, 160 magas, 56 kg körülbelül.
Főleg a pocimra, de fenékre és combra is mennek a kg-ok.
Mondta hogy mostmár elkezdhetek tornázni is, akár úszni is.
Viszont fogalmam sincs hogy hogyan dolgozhatnám le a hasamon lévő felesleget??A gerincemet kímélnem kell, mivel kb 30cmes platina van bennem, és semmikép sem sérülhetek.
Szóval nem tudom a felülés mennyire biztonságos??Illetve az úszás, miket szabad csinálnom, illetve először megkell tanuljam, de mire kell figyelnem, melyik pózra?!
Kocogás???Bicikli??
Rubint Réka aerobic? Zumba??
Engem ugyan sosem műtöttek, de sajnos nagyon gyenge (és csúnyán púpos :((() a hátam, és iszonyatosan érzékeny a derekam. Ebből kiindulva adnék neked tanácsot a mozgásokra nézve, mert én aztán tudom, hogy meg lehet sérülni bizonyos tornagyakorlatoktól... (Volt már ugyanis, hogy egy rosszul sikerült tornázás után szó szerint egy hétig az ágyból se tudtam kikelni...)
- felülést és guggolást NE! csinálj. Az ember nem hinné, hogy ezek mennyire erőltetik a hátat (és főleg a derekat), de sajnos megtapasztaltam, hogy így van.
- NE kocogj! Az a "rázkódás", amivel a futás/kocogás jár megterheli a gerincedet, mert gyakorlatilag folyamatosan ütéseket kap.
Úszni lehet! Az nagyon jó! Nekem a mellúszás a kedvencem. Az a legegyszerűbb is, szóval, ha még most fogsz tanulni, szerintem mindenképpen azzal kezd. A hátúszás is jó, semmi gond vele. Pillangózni nem tudok, szóval arról nem nyilatkozom :) A gyorsúszás sem a kedvencem, de ez szerintem csak egyéni, azt nem érzem, hogy a hátamat megerőltetné.
Lépcsőző gépezni szoktam. Viszont lassan, és odafigyelve, hogy a derekamat ne "rángassam" a mozdulattal. Nem kizárt, hogy neked ezt sem kéne, nem tudom, mégis mennyire érzékeny most a gerinced.
Amit mindenképp ajánlok, minden mennyiségben (az úszás mellett): a séta! Az önmagában nem erőltet meg, nem lesz semmi bajod, és nagyon jó. :) Nekem igazából ez az egyedüli rendszeres mozgás, így sikerült lefogynom is, szóval csak tanácsolni tudom. :)
Az előző vagyok.
A bicikli is jó, azt kifelejtettem. :)
Görkori, kori persze nem erőlteti a hátat, mondanám is, hogy azt lehet, csak egy a gond vele: azokkal viszonylag könnyű elesni. :s Na, azt viszont neked nem szabad, szóval... :S Ezért nem ajánlanám azokat. Nem a mozgással van a baj, csak az esetleges eséssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!