A tejet ihatom, vagy az is hízlal?
nincsenek hizlaló élelmiszerek.
hizlaló-tó van, itt a növendék halakat tartják, növesztik, hizlalják. hal kajával.
tejet ihatod-e.. hehe.. több 100 000 évig senki sem itta. most te kitalálod hogy tejet akarsz inni.. okééé, de a tej erősen megemeli az inzulin szintedet, a tejbe a mai (pl. Holstein) nemesített tehetnek testéből olyan vegyületek kerülnek, amik hatása ugyan még nem egyértelműen tisztázott, de lehet hogy nem is akarod, hogy benned legyenek...
Ja, főleg ha boci vagy.
De én a bölényre hallgatnék. A tehéntej nem kifejezetten emberi táplálék, persze nem esz tőle bajod. Az összes élelmiszer hízlal, azért esszük. Csak nem szabad egyoldalúan táplálkozni és a szervezet számára haszontalan "élelmiszereket" fogyasztani.
Napi 2 dl elmegy (én pl kv-t iszom csak vele.)
Ha nem literszámra iszod nincs baj.
Tények:
1 dl tejben ennyi kalória van:
tehéntej 1,5% 48
tehéntej 2,8% 58
tehéntej 3,6% 63
Ha te 3 dl-t iszol naponta, szorozd be 3-mal a megfelelőt.
Összehasonlításul:
10 dkg alma 32
10 dkg banán 104
1 dl rostos gyüm.lé (kb. - mert típustól függ) 55
1 dl cola 45
10 dkg csirkemell 112
1 dl (tehát nem egy doboz) gyüm.joghurt 90-100
De nyilván nem mindegy, hogy tejet iszol (ami főleg nőknek eléggé fontos a kalcium miatt) vagy kólát (ami csak cukor), és nem mindegy, hogy inni akarsz vagy enni.
Csak amiatt írtam, hogy nagyságrendileg el tudd helyezni.
Ha belefér a napi kalóriaszükségletedbe, akkor nem hizlal. Ha víz helyett iszod és nem számolsz vele, akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!