Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Életmódváltás. Ezzel fogyhatok...

Életmódváltás. Ezzel fogyhatok szerintetek?

Figyelt kérdés

Eddig pörkölthöz megettem rengeteg kenyeret, szinte minden étkezésnél majdnem rosszullétig ettem magam, és este is ettem. 1 év alatt híztam így 10 kilót.

1 hete csinálom, hogy 3-5x étkezem,pl reggelire 2 toast félbarna kenyér, kis vaj, sonkaszalámi, kevés sajt, ebéd az aktuális főtt étel de kis mennyiségben ( tészta is! ) vacsorára pedig valami könnyű, virsli zöldséggel, vagy akkorra is toast kenyér sonkaszalámival. uzsi,tízorai, gyümölcs, zöldség, és persze 2-3 l víz, édesítős tea.

Mi a véleményetek erről? Maximális tészta vonást egész életemben lehetetlennek tartom. Rá akarok állni, hogy mindenből keveset, de azt valóban megtartani, magam alkotom a szabályokat, ha van csoki akkor max 2 kocka. Pedig eddig simán lement egy tábla.

84kg-ról kezdtem 65-67 a cél. Szerintetek ezzel a valamelyest életmód váltással mennyi idő után juthatok el?

Elég ez az ételcsökkentés? Vagy egyek kevesebbet? ( Éhes szoktam lenni, de nem zavar. Nem akarok enni, eléggé elszánt vagyok. )

2012. febr. 11. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdésnek jó, de azt gondolom, nem lehet "tökéletes" alakot elérni ilyen étkezéssel. Ahhoz igenis kell a csirkemell-zöldség-(barna rizs) összeállítás, 0 cukor, fehér kenyér és tészta megvonása stb. De lehet nem is ez a célod. A kérdésedre válaszolva 65-67 kg szerintem elérhető ezzel.
2012. febr. 12. 12:19
 12/16 anonim ***** válasza:

Krisz, köszönöm, ma is tanultam valamit. Akkor mi a javallat, ha feltételezzük, hogy 8 órát alszik valaki és mondjuk este 10-től alszik, mikor vacsorázzon? Még egy kérdés: a nem sokkal alvás előtt elfogyasztott étel nem rakódik le? Hiszen alvás közben lassul ugye a szervezet minden mechanizmusa.

Kérdező bocs az offért, de hát jó pap holtig tanul.

Selena

2012. febr. 12. 13:28
 13/16 Krisz85 ***** válasza:

Na végre egy jó kérdés, kösz Selena,

Az egyik, hogy aki 22 órakor lefekszik ehet 21.50 kor is. Én is azt szoktam, viszont pl ha lefekvés előtt mondjuk bezabálok, pl nehéz kaját (mondjuk ilyen évente 1x van, valami nagy ünnepek alkalmával, ezért is emlékszem rá), akkor tuti, hogy ha le is fekszem, ami szintén biztos, mert bealszom tőle (szénhidrát fel, vércukor fel, majd hirtelen le) utána nem alszom el egy jó darabig az biztos, bár elálmosodom az emésztés miatt, de nem tudok elaludni. (az emésztés kb 3-4 óra hosszat tart, függően attól, hogy mit eszel meg.)

Nagyon jót kérdeztél, mert a mit kérdése lefekvés előtt sokkal fontosabb. Ezért ha van az a téves nézet, hogy este 6 után nem eszünk én módosítanám úgy, hogy este 6 után már szénhidrátot ha lehet nem eszünk. De ez sem igaz, inkább 4 től. Ennek megvannak az okai. Egyrészt a növekedési hormon szint éjszaka éri el a tetőfokát (ez nem azt jelenti, hogy Te leszel Michael Jordan ha lefekvés előtt eszel), csupán további más hormon működésére is hatással van. Viszont lefekvés előtt fogyasztott zsírsavbevitelt azért alkalmazzák sokan mert elnyújtja az emésztést, mivel lassítja azt, így a tápanyagok hosszabban szívódnak fel (tehát sok sportoló, és a testépítők is a lenmagolajat öntögetik a lefekvés előtti fehérjeturmixba), ami azért nem jó, mert ez meg a növekedési hormonszintet csökkenti. Célszerű lenne ezt az elnyújtott felszívódást, hosszan felszívodó fehérjeforrásokból megoldani.

Másrészt az inzulinérzékenysége az embernek a nap folyamán folyatosan változik és korántsem egyenletes, ami szintén egy ok arra, hogy este, de késő délután semmiképp se egyen az ember szénhidrátot diétában.

Én háromféle kaját ajánlok lefekvés előtt:

sovány 0% os turó, esetleg zöldséggel, zöldsalátával pl., ez azért jó, mert tele van kazeinnel, ami lassan felszívódó fehérjeforrás, pont éjszakára ideális, nem emészted gyorsan, és hosszabban ellátja az izmokat lefekvés előtt aminosavakkal (a fehérjékből amit megeszel aminosav lesz, sőt a testeben a fehérjék aminosavakká szintetizálódnak, mintegy 300 g / nap!!)

Kazein alapú fehérjeforrás, főként táplálékkiegészítő: pl pro long a scitectől.

[link]

Remélem így már érthetőbb, nem kell parázni, az inzulinszintet nem úgy emeli a fehérje, mint a szénhidrát, tehát éjszakai "hízástól" nem kell tartani ebben az esetben, ha hízol az a rosszul számolt, és alkalmazott, vagy be nem tartott és megszegett diétától van.

2012. febr. 12. 17:52
 14/16 Krisz85 ***** válasza:
most nézem, hogy háromfélét ajánlottam, de csak kettőt írtam, két félét ajánlok :-)
2012. febr. 12. 17:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Látom, még mindig nem értitek a kérdését. A kérdező lefogyni akar, mégpedig nem is sokat. Nem izmokat akar fejleszteni, hanem a testsúlyát csökkenteni. Nyugodtan eheti azokat, amiket felsorolt, mivel fogyni fog, ha kevesebbet eszik, mint eddig...
2012. febr. 13. 17:42
 16/16 Krisz85 ***** válasza:
ezt igazán rosszul látod....... továbbá biztos lehetsz benne, ahogy én is, hogy amit kigondolt magának "álom testet" nem fogja elérni - edzés, megfelelő diéta , és kitartás nélkül, de pláne nem úgy, hogy azt eszem mint eddig csak kisebb adagokban, ez az új trend ami ugyanúgy nem műkdöik mint a citrom, káposzta és egyéb leves diéták.......
2012. febr. 13. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!