Életmódváltás. Ezzel fogyhatok szerintetek?
Eddig pörkölthöz megettem rengeteg kenyeret, szinte minden étkezésnél majdnem rosszullétig ettem magam, és este is ettem. 1 év alatt híztam így 10 kilót.
1 hete csinálom, hogy 3-5x étkezem,pl reggelire 2 toast félbarna kenyér, kis vaj, sonkaszalámi, kevés sajt, ebéd az aktuális főtt étel de kis mennyiségben ( tészta is! ) vacsorára pedig valami könnyű, virsli zöldséggel, vagy akkorra is toast kenyér sonkaszalámival. uzsi,tízorai, gyümölcs, zöldség, és persze 2-3 l víz, édesítős tea.
Mi a véleményetek erről? Maximális tészta vonást egész életemben lehetetlennek tartom. Rá akarok állni, hogy mindenből keveset, de azt valóban megtartani, magam alkotom a szabályokat, ha van csoki akkor max 2 kocka. Pedig eddig simán lement egy tábla.
84kg-ról kezdtem 65-67 a cél. Szerintetek ezzel a valamelyest életmód váltással mennyi idő után juthatok el?
Elég ez az ételcsökkentés? Vagy egyek kevesebbet? ( Éhes szoktam lenni, de nem zavar. Nem akarok enni, eléggé elszánt vagyok. )
Nekem erről mindig az jut eszembe,hogy ha már valaki ennyi erőt belefektet, hogy mindenből kicsit eszik és odafigyel a kajára, akkor miért nem teszi ezt úgy, hogy még precízebben tervezi meg a kaját? olcsóbb és célravezetőbb is. Csak egy kicsiviel hosszabb lépés, de megéri.
Hogy válaszoljak is, ha a súlyvesztés a célod, nem a testzsírvesztés akkor el fogod érni a 65 kg ot de az áhított külsőtől amire mindig is vágytál még úgy is rohadt messze leszel sajnos.
A 65 kiló biztos, hogy menni fog, hajrá! Főleg, hogy ilyen elszánt vagy! Szerintem ennél jóval lejjeb is mehetsz, ha idővel még egy kicsit csökkented az adagokat, nem kell drasztikusnak lenni.
Nagyon jó, hogy elkezdtél tudatosan étkezni, odafigyelsz, hogy mennyit eszel, nem habzsolsz korlátlanul. Így biztos, hogy jönnek a jó eredmények.
Este 6 után ne egyél semmit, ha lehet.
Semmiféleképp, hosszútávon eredménytelen!
Bővebb információkért, keress meg privátban!
Egy testépítő
Ez az "este 6 után ne egyél" egy nagy marhaság. Mikor tanuljátok már meg végre? Hacsak nem fekszik le este 9-kor.
Nem ez a lényeg, hanem az, hogy alvás előtt 3 órával lehetőleg már ne együnk. Éjfélkor szoktam lefeküdni a gyomrom kilyukadna ha 6 előtt kéne vacsiznom, és nem is lenne egészséges.
Egyébként a Kérdezőt én sem értem, miért nem hajlandó többet változtatni. Kezdjük ott, hogy nincs csoki! Két kocka se, majd akkor ehetsz két kockát ha elérted a célod. Te nem hogy tésztamentes életmódot élsz hanem épp ellenkezőleg tésztát eszel tésztával. Így bizony nem fogsz fogyni.
Az pedig, hogy éhes vagy de mégsem eszel az a legrosszabb amit tehetsz. Ugye tudod, hogy a test jelzései nem véletlenül vannak? Azért vagy éhes, mert nem eszel megfelelően, nem juttatsz be minden szükséges tápanyagot.
Én azt mondom, hogy fogyhatsz 2-3-at, de többet szerintem nem. Amúgy hol marad a sport?
Selena
Ha egyáltalán nem eszik csokit vagy valami édességet, akkor meg nem fogja sokáig bírni a fogyókúrát. Eleve értelmetlen minden olyan fogyókúra, ami teljesen kizár valamilyen ételféleséget. A lényeg nem ezen van, hanem hogy mennyit és mikor eszik az adott dologból. Tehát ne este egye, hanem mondjuk délelőtt a hízlalósabb ételeket, s persze csak keveset belőlük. Az este hat után nem evés igenis hasznos, ha valaki úgymond átlagos életmódot folytat, tehát 12 előtt ágyba kerül. Hat után is ehet, de csak nagyon alacsony kalóriájú dolgokat.
Az a drasztikus diéta, amit ti említetek, a modelleknek való, akik ötven kilóról szeretnének negyvenötre lefogyni.
Szerintem viszont kezdesnek nagyon jo.
Olyan felev alatt biztosan lemegy (elejen persze tobb, pluszloket:)), de mindenkepp valtoztass rajta, lepesenkent. Jo lenne majd elerni es megszokni a husi-rizs-zoldseg- esperszesport kombot. :)
Kedves Selena,
Csökkentett kalóriabevitelnél (diéta) az anyagcseréd sebességének fennartása, sőt mi több pörgetése elengedhetetlen ahhoz, hogy érdemben valaki zsírt veszítsen. Amennyiben lefekvés előtt 3 órával nem eszik valaki + alszik 8 órát, az össz. 11 óra (ami majdnem fél nap). Mint ismeretes a test glikogénraktárai éjszaka kimerülnek, sőt fehérjék is szintetizálódnak (katabolizmus, izombomlás - > ami szintén anyagcserelassulást eredményez), magyarán éhezel 11 órán keresztül, hiába az alvás, a szöveti fehérjének (pl izmok) szüksége van a szénhidrátok és aminosavak pórlására, így gyakorlatilag az eleve 8 órás éhezést megtoldod még 3 órával. Ennyi a magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!