Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi energiabevitelem 800-1000...

Napi energiabevitelem 800-1000kalória! Ez kevés?

Figyelt kérdés

Sziasztok...

Elkezdtem egészségesen élni,és körülbelül ennyi kalóriát viszek be naponta(mely zöldségekből,rizsből,csirkéből,gyümölcsből áll) mindenhol azt olvasom hogy ez nagon kevés,de én egyáltalán nem érzem magam legyengülve...sőőőőt,egyre jobban,és egyáltalán nincs éhség és szenvedés emiatt...24éves vagyok, 69kiló...a célom hogy,ujra 55kg legyek...Egyszerűen ezta mennyiséget elegendőnek érzem...szereintetek ez veszélyes??

2012. febr. 8. 12:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kell ebből nagy ügyet csinálni. Úgy is lesznek olyan napjaid,heteid amikor majd sokkal töbet is kívánsz. Majd lesz hogy 2000kcal sem lesz elég.
2012. febr. 8. 12:35
 2/9 anonim válasza:
Tartós fogyókúrához elég az 1000 kalória. Viszont ha elérted a kívánt súlyt, és nem akarsz tovább fogyni, akkor legalább 1500 kalóriát vigyél be naponta. Ha sportolsz is, akkor min 200-300-al többet mindkét esetben.
2012. febr. 8. 12:43
 3/9 *gin* ***** válasza:

az a baj, hogy előbb utóbb nálad is bejön a stagnálós rész. és akkor mit fogsz csinálni, hova viszed lejjebb a kalóriabeviteled?

ha diétázunk, akkor nem azért eszünk 1400, 1700 kalóriákat (kinek mennyit) mert kevesebbel nem lakunk jól, hanem mert ennyi szükséges heti x kiló fogyáshoz. ha nagyon lecsökkented a mennyiséget, akkor a szervezeted behúzza a vészféket, nem fogsz tovább fogyni, és ha elemed a bevitelt (mert csökkenteni ugye már nem nagyon tudod), akkor jön a jojó.

én is 68 körül vagyok jelenleg (175 centihez) és igyekszem 1600 körül enni minden nap (ennyi kell a fogyáshoz sport mellett). persze nem mindig megy, ezért szoktam trükközni 50-100g olajos maggal (kesudió, mandula), ami önmagában nem telít, viszont 300-600 kalória van benne, így biztosan kijön a nap végére az 1600 anélkül, hogy kidurrannék.

2012. febr. 9. 08:50
 4/9 A kérdező kommentje:

gin...értem én mit mondasz,de egyszerűen lehetetlen egészséges ételekből még 600kalóriát összeennem...nem sportolok most,mert 3 hónapot fogok dolgozni egy huzamban..csak ha végeztem a munkával!....napi 5 alkalommal eszem, 3kg zöldséggel növelhetem de akkor sem lesz meg az 1600kalória! ...össze vissza beszél mindenki igy nem értem...:S csirkéből is napi 400grammot eszek,egyszerűen nem birnék mar magamba tömni többet:))

remélem a második válaszadónak lesz igaza,és ténylegesen elegendő lesz ez a mennyiséga tartós fogyáshoz:) ha ne,akkor majda 3.hónap után elkezdem keményen az edzést...de azt gondolom 3hónap alatt 6-8kilónak igy is le kell mennie szerintem...(főleg hogy fizikai munkát végzek)

köszönöm a válaszokat!!:)

2012. febr. 9. 19:52
 5/9 *gin* ***** válasza:
ezért írtam az olajos magvakat :) 600 kcal/100g, és ne mondd, hogy nap közben nem tudsz elrágcsálni egy kis csomag mogyorót vagy mandulát :)
2012. febr. 9. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Most komolyan...

Ne mond már hogy nem bírsz többet enni? De ,mikor felhíztál 69kilóra akkor hogyan bírtál?

Ez annyira poén mikor egy 100kilós ember azt mondja hogy nem bír megenni egy egész zsemlét.

2012. febr. 10. 08:41
 7/9 A kérdező kommentje:
Most komolyan... Nem a zabálás tol hanem az egy éven keresztül valo folyamatos bulizastol hiztam meg... Tudod... Alkoholnak hívják.... És igen egy zacskó mogyorót meg tudok enni egy szoval nem irtam azt hogy nem... Először tanulj meg szöveget érteni... Én zöldség gyümölcse értettem....
2012. febr. 10. 11:03
 8/9 *gin* ***** válasza:
de ki mondta h zöldségből meg gyümölcsből vidd be a plusz kalóriákat? nemcsak azok egészséges ételek...
2012. febr. 10. 12:27
 9/9 A kérdező kommentje:
gin...ezen már túl vagyunk:)nem neked szántam...köszi:)betartom a mogyit...
2012. febr. 10. 12:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!