Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire reális, ha 7 honap...

Mennyire reális, ha 7 honap alatt szeretne valaki 27 kg-ot fogyni? Elérheto?

Figyelt kérdés
rendszeres mozgás beiktatásával, tészta, kenyér és cukros dolgok elhagyásával, ésszeru, átgondolt étrend mellett, mindenféle hashajtós / csodatablettás trukkozés nélkul? Koszonom a válaszokat elore is!:)
2009. jún. 1. 04:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Heti egy kiló még reális, persze lehet, hogy a végén egy kicsit kevesebb lesz belőle. Az a baj, hogy egy gyors eredmény után megáll a fogyás, gondolom, a szervezet energiatakarékos üzemmódra kapcsol, és ezt a többhetes stagnáló időszakot nehéz átvészelni úgy, hogy az ember dühében ne hagyná ott az egészet: ha nem fogyok, minek nyüvesszem magam. Szóval fél évhez már meglehetős kitartás kell, és folyamatos testmozgás.
2009. jún. 1. 08:13
 2/8 Krisz85 ***** válasza:
78%

Nézd, testépítettem, de mivel pont a diétázós időszakban hagytam abba a sportot /sportágat váltottam, kerékpárra/ mindez tavaly novemberben. Akkor ültem bringára első alkalommal. Akkor a 163 centimhez voltam 92,5 kg, most Június1 én vagyok 69,2 kg. A diétát karácsony előtt egy héttel kezdtem. 7 hónap = 28 hét, az optimális az a 0,5-1 kg közötti súlyvesztés/hét, vegyük az optimálisat, amikor a max zsírt veszted és semmi izmot ez - 1kg/hét.

Ez összesen -28 kg ot jelentene. Persze ez így nem a legegyszerűbb kivitelezni, pláne ha nem tudod, hogy a tested mire reagál, mit emészt jól, de ettől ez még működhet. Nagyon precíz táplálkozás kell, és rendszeres aktív sport.

ÉS igen, elérhető, a megfelelő tudás, és akarat révén.

Ha meg elkezded, és nagyon sok lemondással jár, mivel látod majd az eredményt, ez átlendít és utána már csak azért sem hagyod abba. Tapasztalat ;-)

2009. jún. 1. 08:15
 3/8 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a biztatast:) az elhatarozas mar regen megvolt, a tettek mezejere tegnapelott leptem:) ki fogok tartani, mire eljon 2010 januarja, ram se lehet majd ismerni:)
2009. jún. 1. 14:45
 4/8 anonim ***** válasza:
reális,én 5hónap alatt 27et fogytam,de még kell:)..176 cm és 83kg vagyok most.csak annyi kellett hozzá,amennyit te is írtál:)nekem még 10kilót kell fogynom,már elég türelmetlen vagyok:)
2009. jún. 1. 19:54
 5/8 A kérdező kommentje:
koszi a megerositest, ezek szerint jo uton vagyok! Sok sikert neked is:)
2009. jún. 1. 20:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha van kedvetek irjatok tapasztalatokat, hatha felbukkannak jo otletek, megszabott dietak nem erdekelnek, a sajat fejem utan megyek, egyszer mar bejott es 20 kilot fogytam - de sajna abbahagytam a sportot es szepen lassan 6-7 ev alatt visszajott:( Minden otletet, visszajelzest szivesen varok. Nem dolgoztam ki reszletesen az etrendemet, de a kovetkezoket fogyasztom (persze nem mindent egyszerre hanem kombinalgatom):

- Zabpehely (mert amugy is imadom minden formaban)

- Csirkehus, sovany husok

- Fott tojas

- Zoldsegek, gyumolcsok

- Zoldsegturmixok, gyumolcsturmixok. Beszereztem egy berrego kancsot (magyarul turmixgepet), azota csupa gyumolcs- es zoldseglotyiket kotyvasztok, ezt azert talaltam ki, mert altalaban nem birom meginni a napi 3-3,5 liter vizet (sot, ha nem figyelek oda neha meg 1 litert se, lehet, h ezert is sikerult visszahiznom...?), egyszeruen nem erzem hogy szomjas lennek. De ha zoldseglevet csinalok belole es ketliteres uvegekben bevagom a hutobe akkor rendszerint estere elfogy - es megvolt a zoldseg is, a viz is es meg jol is esett:)

- Tejtermekek: kefir, joghurt, turo ilyesmi? Kemeny sajtokrol mi a velemenyetek? Nem hinnem hogy le tudok mondani rola, az a gyengem... egy heten egyszer-ketszer meg elmegy, nem?

Az izesitett joghurtot nem szeretem, kenyerrol le tudok mondani, eszem helyette pufibuzat ha minden kotel szakad, bar ilyen feldolgozott cuccokat inkabb elkerulnek. Meg valami, mi a helyzet az alkohollal? Na nem mintha alkesz lennek, de ha egy pohar bor vagy sor egy heten egyszer becsuszik az meg bocsanatos lehet? vagy felejtsem el? Fott etelekrol velemeny? Vagy inkabb minel tobb nyerset? Fott krumpli? Rizs? Fozelekek?

Ha delutan mar csak nyers zoldsegfelet es hust eszem, az jo strategia?

Edzesnek kezdetben mit ajanlotok? Eleg nagytestu lettem, nem merek egybol futni meg ugralni, alapbol faj a terdem es nem szeretnek megserulni, inkabb akkor kezdenek neki amikor mar egy jo tizes lement - de addig mit?

Elore is koszonom, ha valaki meg olvassa ezt es valaszol:) (es bocs h hosszan reszleteztem, kivancsi vagyok, hol a csapda abban, amit elgondoltam)

2009. jún. 1. 23:07
 7/8 Krisz85 ***** válasza:
100%

Szia! Már írtam neked, a második válaszoló volnék. Akkor még nem tetted ezt így fel konkrétan, mint most a kommentben.

Megpróbálok konkrét választ adni.

A tápanyagokkal, hogy mit kéne képben vagy. Nem hülyített meg az update, káposztaleves stb.

Tehát igen:

Szénhidrátnak próbálj meg alacsony GI indexü ételeket enni.

Ezek pl: zapehely, rozskenyér /mindig nézd meg hogy rozslisztből van-e, tescoban zacskós, fél kiló 150 ft, hárommagos rozskenyér a neve, az a tuti! ;-)/, lencse, vörösbab, sárgaborsó,

Fehéjének: zsírszegény marhahús, pulykamell, csirkemell, természetesen bőr nélkül, tehát filé, halak,

fehérjének a tejtermékek is szóba jöhetnek, de a fő fehérjeadagot azt mindenképp húsból fedezd. TEhát nem jó meginni 200 l tejet egy nap, hogy meglegyen az optimális fehérjeszükséglet. Ráadásul a tejben tejcukor is van, nomeg nem is tejből van! :-)

Kefír, joghurt mehet, de csak módjával! A sovány túró viszont nagyon jó, főleg este, lefekvés előtt, pláne aki nehezen emészt húsokat.

Zsírok: zsírt kötelező fogyasztani!!! mindenki fél a zsírtól nem szabad, az össz kalória 20 % ha zsírból jön az már jó, napi 10-15 g többszörösen telítetlen zsírt ha beviszel az már nagyon jó, pl. lenmagolajból, amit bioboltban kapsz,

Folyadék: napi 4 l az optimális, ez alá ne menj, szénsavmentes ásványvíz, vagy cukormentes tea, én pl csibkebogyóteázom egész évben, C vitaminból sosem árt! ;-)

Vitaminkészítmények: általános multivitamin tabletta elég, ha mellé még jöhet napi 1 g C vitamin, és némi CA-Magnézium is.

Ennyi bőven elég.

Napi 5-6x egyél. TEstmozgás előtt, másfél két órával ne egyél, mármint úgy időzítsd a testmozgást, hogy az éppen aktuális kaját kövesse kát órával. MAjd edzés után

azonnal egyél, szénhidrátot és fehérjét is.

Itt egy jó mintaétrend példának okáért:

[link]

A testmozgásról csak annyit, hogy napi 1 óra eröltetett séta már bőven jó, ha a felénél kb. kezdel álmosodni, akkor meg pláne jól csinálod. Ez mindennap legyen meg, ha lehet! E mellé még nyugodtan heti 2*3 végezhetsz könnyű kézisúlyokkal edzést, akár fitness DvD-k is megteszik, a kondid előrehaladtával majd egyre jobban fog menni, a súlyzós edzés és a séta is, amit majd át fogsz tudni váltani futásra. Ha már jó a kondid, akkor a futást sem egyből kezd el,hanem vidd le fél órára naponta, de akokr 5 perc futás, 5-perc séta, váltogatva. Tehát 3x5 perc futás 3x5 perc séta, így nem edzed túl magad.

Ha erre ráállsz, azt fogod észrevenni hogy az elején kicsit jobb a súlyvesztés /nem zsírvesztés!!/ ez a bőr alóli víz kiürüléséből, és az izmaidban lévő glikogén kiürüléséből adódik, amit az alacsony szénhidráttartalmú rendszeres napi táplálkozás fog okozni. Megijedni nem kell, tök természetes folyamat ez, és nem káros meg semmi ilyesmi.

Ha már elérted a kívánt testsúlyt, ami min. fél év, és ezzel együtt az alakot, és alacsony testzsír %ot, érdemesebb egy szintentartó ch mennyiségre beállni, így tónusosabb lesz az izomzatod, és nem diétázod túl magad. De ez legalább fél év, bár inkább azt mondom 1 év, és akkor tényleg egészségesen vesztetted a sok testzsírt.

Remélem tudtam segíteni.

sok sikert!

2009. jún. 2. 12:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a tanacsokat! Mar indulok is setalni:)
2009. jún. 2. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!