Lehet ettől nagy a hasam?
Most... te erre az évezred legnagyobb baromságára komolyan büszke vagy?? Vagy ne írd már le többször ezt a "blőd diétát", mert sírokxD
1. Ettől nem fogsz fogyni édesem. A szervezeted minőségi és mennyiségi éhezésben is szenved (már az egyik is elég neki, hidd el).
Ugyanis: a sejtjeid kvázi fehérjékből épülnek fel, és szénhidráttal üzemel (főként). Erre te eszel egy zsák paradicsomot, meg egy kis húst (és még a kisre tetted a hangsúlyt-.-). A paradicsom egy nagyon finom és egészséges kaja, és én nem győzöm ajánlani, csakhogy ez önmagában kevés.
Tippelésem alapján 12-14 éves lehetsz. Tehát iskolába jársz. Már önmagában szükséges van az agyadnak szénhidrátra, hogy működni tudjon. Ha ezt sokáig folytatod, örökké fájni fog a fejed, csökken a teljesítőképességed, és délutánra olyan leszel, mint a mosott sz*r. Aztán egyszercsak elpattan benned valami, elkezdesz enniennienni, és azt veszed észre, hogy rövid időn belül a dupláját hízott vissza, mint ami addig kínkeservesen lement. Tudod miért? Mert
1. a szervezeted éhezés idején raktározó üzemmódra áll(tehát nemhogy fogynál, hanem még inkább raktározol)
2. ha valami le is megy, az inkább víz, mint zsír
3. amikor elkezdesz újra enni (elég egy zabaroham), a szervezeted az összes energiát el fogja raktározni
Tehát: hízni fogsz.
Most írok neked egy mintaétrendet, ha fogyni akarsz, próbálj meg valami hasonlóhoz igazodni:
1. Reggeli: két darab teljes kiőrlésű palacsinta (teflonsütőben, olaj nélkül, csak hogy boldog légy:) + édesítős túrókrém, esetleg még mirelit gyümölcs is is mehet bele, ha van, pl. eper. Ha sok időd van ezt még egy kis csokival is nyakon öntheted: cukrozatlan kakaó+édesítő+egy kevés tej, hogy krémesen folyós legyen. Ez nyami kaja, és garantáltan nem leszel éhes órákig (ha nem sajnálod ki túlságosan a túrót)
Tízórai: 1 zöldalma+1 pohár natúr joghurt+2-3 db korpovit keksz esetleg
Ebéd: tzatzikis saláta (joghurt, reszelt uborka, reszelt fokhagyma, só, bors)+saláta (amennyi beléd fér)+natúr csirkemell
Uzsonna: joghurtos desszert: joghurt+édesítő+gyümölcs, Ezt összekevered, és beletörsz 2-4 darab korpovit kekszet, majd hagyod hűtőben állni, amíg a keksz meg nem puhul.
Estefelé mozogj is kicsit (a diéta önmagában nem elég). Például kocogj egy 30-40 percet, utána tornázz (én ajánlanám Rubint Réka napi 20 perc DVD-jét). vacsira, ha éhes vagy, egyél még egy kis salátát hallal/a maradék csirkemellel, vagy egyél egy-két zöldalmát (esetleg ha a szüleid belemennek, vetess velük fehérjeport. Én abból megiszok egy adagot mozgás után, jól is lakom).
Szóval ne éheztesd magad csajszi! És mozogj.
Az emésztéseden meg javít, ha több teljes kiőrlésű szénhidrátot fogyasztasz (barna rizs, tk. liszt, zabpehely stb)+zöldségeket. Egyébként nekem is mindig baj volt az emésztésemmel. Amióta megiszom naponta 2-3 liter folyadékot és normálisan eszem, egészen rendbe jött. De ami nálam abszolút bevált, az a kávé. Ha hazaérek a suliból, megebédelek (inkább uzsonnázom), megiszok egy pohár tejeskávét, és már jön is a produktum fél órán belül:) Esetleg ezt is megpróbálhatod.
19/L
Bocs, hogy válaszoltam, ígérem, legközelebb nem fogok:)
egyébként egy:
1. ha így áll a dolog, nem értem, miért nem az egészség topicban van a kérdés.
2. mi nem voltunk kíváncsiak semmire, a kérdést te tetted fel
3. jó étvágyat a finom paradicsomhoz:)
puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!