Új környezet, új szokások. Jó is rossz is. Így is meg lehet csinálni, nem igaz?
160 cm vagyok és ehhez 63 kg. Olyan 10 kilótól szeretnék megszabadulni 4-5 hónap alatt.
Most érkeztem külföldre ahol gyerekfelügyelőként (au-pair) dolgozom. Teljesen más étkezési szokások, kultúra: pozitívumok és negatívumok:
+ szinte alig használnak olajat (mondhatnám semmit) és nem esznek rántott kaját
+ a családfő szereti a zabpelyhet (vagy zab nem tudom, de ne a cukrosokra gondoljatok) . Így reggelire egy kis joghurttal és gyümivel összekeverve elég normáliskaját ehetek.
+ nem vetik meg a zöldségeket egyszer kétszer azt esszük a héten
- tele van a ház csokival ( de szószerint igy táblacsokikkal, mert a gyerekek rendszerint azt esznek) Ez engem még nem zavarna mert megtudom állni, de hetente több alkalommal kell sütnöm nekik valami finomságot, ami megnehezíti a dolgom. De ebből is igyekszem minimálisat enni.
- Azt eszem ami itthon van, mert egyszerűen nincs pénzem hogy bevásároljak. Sokszor esznek tésztát ilyen-olyan szószokkal vagy kenyeret, pékárut.
Nincs pénzem hogy magamat tartsam fönt így sokszor tészát vacsorázom.
A kérdésem: Ha próbálok kevesebb mennyiségű tészta és kenyérfélét fogyasztani (mint amit általában régen simán megettem volna) és rendszeresen mozgok ( hetente 2-3 futás vagy kondi valamint este néhány gyakorlat) van-e esélyem a fogyásra annak ellenére hogy többször eszem úgymond kevésbé egészséges CH dús kajákat?
Persze, hogy van, simán fogyhatsz.
(Svájba vagy Olaszországba költöztél?)
Franciaországban nagyon mennek ezek a csokiboltok, nagy barom táblákban, meg darabokban árulják őket, jó drágán :)
De hogy ezt zabáltatni a gyerekekkel... hmm, furcsa.
Ontopic: Nyilván abből főzünk, ami van. Próbáld átcsoportosítani a kaját, esti tésztát rakd el másnap délelőttre, zöldséget hússal rakd át estére. Mindenből egyél 20%-al kevesebbet, mint eddig. Ez plusz a sport biztos, hogy eredményezni fog némi súlycsökkenést.
köszönöm szépen! Rajtam múlik ez igaz, ez a kajaátcsoportosítás jó lesz :)
off: igen, tényleg csokit reggeliznek plussz mellé általában ilyen édes kenyeret ( kb mint a kalács) és én se tudom elhinni még mindig. Több au pair-rel is beszéltem eléggé hasonló a helyzet mindenhol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!