Ha megvan a megfelelő izommennyiségem de még is van zsírfelesleg rajtam mit tegyek? 13/F
valahogy így... persze azért 13 évesen "megfelelő izomtömegről" meg "zsírfeleslegről" beszélni elég vicces...
de jól gondolod, szálkásítanod kell, azaz sok fehérjét (húst, túrót, tojást) enni és kevesebb szénhidrátot. szerintem neked nem nagyon kellene diétásan enned (mármint mennyiségre), max egy 3-400 kcal-lal kevesebbet, a többi deficitet pedig sporttal pótold (futás, úszás, bicikli, labdajátékok, küzdősportok), fiatal vagy, bírni fogod :)
és most egyáltalán nem sportolhatsz, vagy csak a vízilabda ugrott? ha az utóbbi, akkor hagyd el a nasikat, a cukros, zsíros ételeket/italokat és egyél sok húst, zöldséget.
nézz körbe itt: [link] elvileg van étrend fiúknak is, itt: [link] /2011/02/07/harmadik_het_osszegzese
egyébként tök furcsa, mert az írásod alapján egyáltalán nem tűnsz 13 évesnek. elég komoly srác lehet (ez inkább dicséret mint bántás :), én 21L vagyok és neten keresztül elhitetted velem, hogy 20 körül vagy :D
*lehetsz
és még annyit akartam, hogy a fehérjeturmixot tudod sovány túróval helyettesíteni.
mértékkel egyél kevesebbet.
de pont olyan korban vagy, amikor tönkre tudod tenni magad egy életre, ha túl keveset eszel. ezért nem szokás gyerekek táplálkozását nagyban megváltoztatni.
mindig azzal kezdünk, hogy cukrokat, fehér lisztet elhagyjuk, viszont mehet hús, tojás, zöldség ezek helyett.
ha így nem lesz változás, akkor lehet csökkenteni lassan az adagokat. napi 5-6 étkezés alap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!