Azoknak, akik koplalnak, majd elkezdenek zabálni szintén 7000 kcal kell 1 kg hízáshoz, vagy nekik kevesebb is elég?
nem lehet tudni, nekik le van lassulva az anyagcseréjük, a szervezetük egyből raktároz, így többet hízhatnak, mint egy eleve túlsúlyos ember, aki többet eszik a szükségleténél.
persze kérdés h mit értesz zabálás alatt, mert egy 300 kalórián élőnek az is zabálásnak minősül, ha hirtelen 1000-ret kezd el enni, míg egy normál embernek 3000 felett kezdődik a zabálás szerintem.
ne veszítsd el a kontrollt a tested felett, legyen eszed... most ennyit ettél, na bumm, én karácsonykor tuti bevertem napi 5000-ret egy hétig, és utána simán lement ahogy visszaálltam az 1500-ra.
a keserűsós fosatást felejtsd el. nem lesz jobb tőle, csak a bélrendszered teszi tönkre. ha valami fel akart szívódni a kajából, az már megtette, hiába hajtod ki magadból.
ha nagyon zavar h nem voltál még nagywc-n, akkor igyál zöldteát, egyél gyümölcsöt és igyál rá tejet, ezek természetes módon lazítják a székletet. a keserűsót azoknak találták ki, akiknek durva székrekedésük van. ha egészséges ember használja, akkor azzal elég könnyen megbetegítheti magát, rosszabb esetben meg egy idő után nem is fog menni a wczés hashajtó nélkül...
minimálisat híztál. ezek nem napok alatt történő dolgok.
és igen, mindenkinek ugyan annyi 1kg zsír, mert a zsír energiája tőled független. ahogy a benziné is, és mindené.
de ne feledd el, hogy 7000kcal plusz energia kell, ami fel is szívódik!
a zsír abból a tápanyagból és energiából keletkezik, amit NEM használsz el. tehát plusz.
tehát ha te 1 nap alatt akarnál hízni 1 kilót (ami nem lehet mert a tested erre nem képes) akkor meg kéne enned 7000kcal-t és még meg kéne enned azt az energiát, amivel életben vagy mozogsz stb. röviden az anyagcserédet is fedezni kell.
na most ha te eddig alig ettél, akkor az anyagcseréd lassú lehet, nyilván könnyebb hízni, mert a megevett kaját könnyebb raktározni. viszont ha eddig rendszeresen ettél, a tested be van állva, hogy elhasznál 2200kcal-t, akkor elég nehéz annyit enni hogy hízzál, mert eleve 2200kcalnál kéne többet enned hogy egyáltalán legyen plusz energia zsírnak.
még az sem kizárt, igen.
de én nem tudok kb.-ra tippelgetni. nem tudom mennyivel több anyag van most a hasadban, beleidben, mennyivel több glikogén az izmaidban, nem tudok egyszerűsített tippelős válaszokat adni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!