Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Le szeretnék fogyni kb 40...

Allerima kérdése:

Le szeretnék fogyni kb 40 kg-ot. Nem is olyan rég, még 60 kg voltam, most 105-106 kg a súlyom 168 cm-hez. Nem mértéktelen "zabálással" értem el. Mivel lehetne leadni?

Figyelt kérdés
Nem hiszek a csodákban, nem számít ha nem tudom hónapok alatt leadni, csak ötleteket szeretnék kérni. Kérlek ne írjatok bántó megjegyzéseket (azokat kapok eleget), csak az írjon, akinek tényleg van valami jó ötlete, vagy kipróbált és bevált módszere.
2012. jan. 12. 14:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Kcal számolás, cukros, finomlisztes termékeket próbáld mellözni, és a zsíros ételeket.

Sok zöldség, sok fehérje, sok folyadék, és rendszeres mozgás, de olyan, ami nem terheli meg a szervezeted, pl ekkora súllyal ne fuss.

2012. jan. 12. 14:51
 2/15 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok, szerintem egészsègesen kb 1 év.
2012. jan. 12. 14:52
 3/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Azt mondod, nem ettél mértéktelenül, mégis rövid időn belül felment rád 40 kiló. Szerintem először azon gondolkodj el, hog mitől. Ha arra megtalálod a választ, az máris fél megoldás - azon kell változtatnod. Amúgy az első válasz szerint.
2012. jan. 12. 15:02
 4/15 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy miért jött rám. :) Tényleg nem evéssel. Mindig is normálisan étkeztem, nem eszek este sem. Most lement már 4 kg. 110-ről indultam. Szedtem egy gyógyszert betegsége (nem szeretném leírni, hogy mire és mit). Azonnal abba kellett hagynom. Az a legrosszabb, hogy a ruháimon éreztem, hogy híztam, de olyan gyors volt, hogy nekem ezenkívül szinte fel sem tűnt. Most már fogytam is egy keveset, pedig úgy étkeztem, mint eddig. De most nem akar megindulni, már egy hete áll a súlyom.
2012. jan. 12. 15:10
 5/15 A kérdező kommentje:

Szóval már változtattam az okon - abbahagytam a gyógyszert. Egyébként azonkívül, hogy ekkora lettem sok mindent köszönhetek annak a gyógyszernek. Nem bántam meg, mert egészséges vagyok, csak most nehéz lesz leadnom a kilóimat.

Köszönöm a válaszaitokat.

2012. jan. 12. 15:12
 6/15 anonim ***** válasza:

több edzés, még kevesebb étkezés.

de hihetetlen hogy valami így belassítja az anyagcserét. nekem az első gondolatom (amíg a gyógyszert nem olvastam) az volt, hogy orvosi kivizsgálás. ez még így is igaz, hogy említetted hogy gyógyszert szedtél. nagyon jól jöhetne egy hormon vizsgálat.

2012. jan. 12. 15:14
 7/15 A kérdező kommentje:
Nem fogok futni, ezt az egyik ismerősöm is megtiltotta :) Hétvégétől rendszeresen járni fogok úszni, találtam egy pár jó tornagyakorlatot is.
2012. jan. 12. 15:15
 8/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Semmi gond, semmi közünk a betegségedhez. Én is szedtem a nyáron olyan gyógyszert, amitől hopp már rám is ugrott 8 kg (persze nem a gyógyszertől, hanem az étvágytól amit csinált). Szerencsére lecserélhettem kisebb hatóanyagúra, és komoly kalóriaszámolással és rendszeres mozgással szépen lassan mennek is lefele.
2012. jan. 12. 15:16
 9/15 anonim ***** válasza:

Szerintem keress fel egy orvost, mert lehet betegségtől. De valószínűleg ha így van, már tudod. Pajzsmirigy tud ilyesmit okozni.

Kenyérfélék, tészta, édességek, cukros ételek mellőzése, sok folyadék napi 2-3 liter. A mozgást fokozatosan kezdd el, mert ekkora tömeggel pl. futással indítani megterhelő lehet. Ha busszal jársz, szállj le 1-2 megállóval előbb, és gyalogolj haza. Amikor van időd sétálj nagyokat, túrázz stb. TV-zés közben végezz gyakorlatokat, súlyzózz, vagy amit még én szoktam, a trambulin. Este 6 után ne egyél, ha éhes vagy inkább idd tele magad. Vizet vagy citromos zöld teát (semmiképp sem cukrosat). Az evésről nem kell lemondani, de inkább gyakran egyél keveset, akár 2-3 óránként.

Suliba vagy munkába vigyél magaddal kaját, költséghatékony is, és ha éhes vagy nem pékségben találod magad. Én abonettből is szoktam szenyót csinálni, kenyérből a szeletelt Graham-et szoktam venni, lassan fogy. Fehéret semmiképp. Szoktam itthon vagy magamnál tartani cukormentes cerbona szeletet, azzal próbálom pótolni az édességet, vagy túró rudival.

A napot kezd egy gyümölccsel. Sok sikert!

2012. jan. 12. 15:17
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, egyébként kaptam beutalót endokrinológiára. Édesanyámnak is voltak elég komoly hormonproblémái.
2012. jan. 12. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!