Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó lesz ez így? Fogyni szeretn...

Jó lesz ez így? Fogyni szeretnék 6 kilót!

Figyelt kérdés

34 éves nő vagyok, két szülés után, a tavaszi 3. babaprojekt előtt szeretném magam csúcsformába hozni, hiszen jól tudom, milyen kövéren, elnehezülve kezdeni egy várandósságot. Karácsonyra kaptam egy speedfitness-bérletet, már 3 alkalommal voltam, és nagyon tetszik, máris kisebb lett hasam. Heti kétszer járok, többet ennél nem sportolok. Étrendem immár másfél hete így néz ki: reggelire teljes kiőrlésű pékáru, tízóraira banán vagy más gyümölcs, ebédre ami épp akad, nem főzök külön magamnak, csak kevesebbet eszem (sajna tésztaimádó vagyok), vagy a húshoz csak a zöldséget eszem meg, du. gyümölcs és joghurt, este fehérjeturmix. Folyadékbevitelem gyatra, de tudom, 3 l kéne, ásványvizet iszom, kávét...ezen van még mit változtatni. Néha bűnözök este, de csak mert elfogyott a turmixom, pénteken lesz újra. Bűnözés: pár falat camembert, vagy néhány szelet párizsi, tökmag.

Mindig is szerettem jókat enni, jelenleg a 167 cm-hez 64 kg vagyok (85 voltam szülés után...), 38-as a méretem, de tiszta narancsbőr vagyok, a hasam meg lóg...és kétóránként korog a gyomrom. Anyagcserém átlagos. Sajnos pihenni a gyerekek miatt nem tudok, feleannyit alszom, mint szeretnék, emiatt néha nagyon nehéz tartanom ezt az életmódot, de eddig még nem adtam fel, a kisebb kilengésektől eltekintve. Imádom az édességet, Norbi update 1-es túró rudival és csokipudinggal űzöm el a sóvárgást néha - bár sokak szerint jobb lenne ilyenkor egy-két kocka jó minőségű étcsoki. Min változtassak, mit csinálok jól és rosszul? A 6 kg persze csak egy szám, inkább a centik érdekelnek...Előre is köszi a válaszokat!!!

2012. jan. 12. 13:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nem hiszem hogy fogynod kéne, inkább tornázni. Ha lóg a hasad, és narancsbőrös vagy, és még fogysz, szerintem csak rondábban fog kinézni. Nem vagy kövér egyátalán, miért kéne fogyni? Nekem kell, én is 2 szülésen vagyok túl, másodjára ikrekkel, 160 cm vagyok, 68 kg most. 2 kg egy hét alatt lement most, diétázom és tornázok. Az ikrekkel 77 kg-mal mentem szülni, sajna szopikor feljött 2-3 kg, így maradtam 70. Most hagyták abba a szopit a fiúk (17 hósak), így most kezdtem bele a fogyiba.

Én a kenyeret abonettel vagy pufirizzsel helyettesítem, banánt elvétve eszek, az hízlalóbb gyümi, inkább tízóraira ajánlom. Ebédre én se főzök külön, de vagy kevesebbet próbálok enni mint eddig, vagy olyan kaja van, amit lehet lájtossan is enni pl salátával. Uzsi joghurt, ha ráérek a kicsiktől enni, vacsi 6kor van, később már nem nagyon eszem, az is lájtos. Párizsi, saláta, kis sajt (anikó pl), ubi, abonet mehet akkor is úgy tudom. És napi 20 p torna, ha belefér több is.

2012. jan. 12. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Jó lesz. A lényeg az, hogy ne egyél egy nap 1400 kalóriánál többet és mozogj sokat. Nekem is mindig édességvágyam van, ha nem eszek édességet általában helyettesítem egy kis bögre kakaóval vagy kis csoki vagy valami aszalt gyümölcs, de a legtöbbször alma vagy narancs.

Én 166cm és 54kg vagyok, nem érdemes megvonni az édességet, mindennap iktass be édes ízt, de csak akkor, ha már rád jön a nassolás.

2012. jan. 12. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:

édesség helyett álljatok rá a c-vitamin fogyasztásra (1-5g/nap)

narancsbőr = zsír, izmaidnak adhatsz nagyobb ellenállású edzést is (speedfittness bármilyen jó is legyen, nem fog nagy izomfeszülést eredményezni) az étel mennyiséget meg tartsd olyan szinten, hogy használódjon közben el a zsír, magyarul fogyj ha narancsbőrösnek látod magad.

ha éhes vagy akkor pedig fontos lenne a több ivás, több zöldség fogyasztás akár magában, és ha többet edzel (akár otthon) akkor többet is tudsz enni, még mindig fogyással együtt.

2012. jan. 12. 14:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Kedves Aczél, mit értesz az alatt, hogy nem lesz elég az izomfeszülés? Még egy hét után is érzem az (immár enyhe) izomlázat. Mit javasolsz?
2012. jan. 12. 15:02
 5/7 anonim ***** válasza:

nekem attól is izomlázam lenne, ha most fognék egy 1,5 kilós kis kézi súlyzót, és nyomnék 200 karhajlítást. ettől függetlenül egy teljesen fölösleges és gyenge kis edzés lenne, amitől egy hétig nem tudnék rendesen edzeni.

összehasonlításképpen az előbb nyomtam 5 egykezes fekvőtámaszt, ami sok készülést (gyakorlást) igényelt mire megtanultam, és még mindig igen nagy odafigyelés kell, hogy elég erőt tudja összpontosítani a szabályos kivitelhez.

a te esetedben a két gyakorlat közötti arany ösvény lenne a cél, a speedfittnessen kívül (amiről mesélhetnél, mert én nem akarom elhinni, hogy ugyan úgy eszel mint eddig, és ilyen edzéstől elkezd látványosan csökkenni a zsír a testedről, tehát kérlek, avass be!) tehát ezen kívül otthon, szabad idődben végezhetnél saját testsúlyos erősítéseket, úgy mint fekvő támasz, hasprés, hátizom erősítés (törzs emelés) guggolás, kitörések.

vagy bármit amit Youtube-on "Zuzane" keresőszó alatt találsz videókban benne van. érdekességképpen ajánlott néhány ilyen videót megnézni, és utána belátni hogy ezt célszerű dolog utána csinálni.

2012. jan. 12. 15:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Írtad, hogy tízóraira és délután gyümölcsöt eszel. Lehet, hogy ettől vagy állandóan éhes. Próbálj meg ilyenkor zöldséget enni. Gondolom a vitaminok fontosságát nem kell hangsúlyoznom, mert biztos szedsz valamilyen magzatvédőt, ha már babát terveztek.

Nem tudom, hogy a Norbis pudingban mi van (érdemes lenne összehasonlítani) én sima főzős pudingot szoktam készíteni por alapú Süssina (főzni is lehet) édesítőszerrel és 1,5%-os tejjel.

Klassz, hogy eljársz mozogni, de szerintem akkor is tornázz otthon egy fél órát, ha aznap nem mész kondiba. Fő a rendszeresség. A narancsbőrre nekem a Garnier bőrfeszesítő testápolója jött be (naponta kétszer alaposan masszírozva) plusz váltott zuhany, mosdókesztyűvel is masszíroztam a zuhany alatt (Dove bőrfeszesítő tusfürdőt használok), valamint szinte teljesen elhagytam a cukrot és a tésztaféléket (durum tésztát szoktam enni, de csak ritkán, mert drága). + Napi 2 liter ásványvíz. Így kb. 4 hónap alatt nagyon megszépült a bőröm (nekem is csúnya volt).

Én DVD-re szoktam tornázni napi 40 percet, és 4-6 km-t futok heti 3 alkalommal. A cukorról azért is mondtam le, mert mamám cukorbetegségben halt meg (nem tartotta be a diétát, és össze-vissza oltotta magát), és most anyukámon is kijött a kettes típusú.

És legyél pozitív, már több, mint 20 kilót fogytál! :)

2012. jan. 12. 16:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!!! :-)
2012. jan. 12. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!