Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diéta esetén lehet az alábbiak...

Diéta esetén lehet az alábbiakat enni?

Figyelt kérdés

-kenyér(ha igen,milyen kenyeret?)

-gabonapehely/műzli/zabpehely(ha igen,milyet?)

-felvágott/szalámi?(vagy csak csirkemell-pulykamell sonka?)

-joghurt?(ha lehet,milyet?sima natúr,izesitett...?)

-zöldséget bármilyen formában lehet enni?Sütve,főzve,párolva,nyersen..stb?

-gyümölcsöt bármilyet lehet?Vagy van olyan amit nem,vagy kevésbé?

-virsli?

-ha lisztet nem lehet,márpedig nem nagyon,akkor azt lehet helyettesiteni valamivel?Vagy 1héten 1x legalább lehet,vagy teljesen i kell hagyni?

-krumplit,tésztát,rizst is teljesen ki kell hagyni az étrendből?

Köszönöm a válaszokat,és remélem lesz aki tud nekem konkrét példát irni azokra,amiket kérdeztem,és hogy hol lehet kapni esetleg.

2012. jan. 9. 20:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Kenyér: minimális mennyiséget, és legyen rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyér

Zabpehely a legjobb, de a lényeg, hogy natúr legyen és cukormentes.

Felvágott: csirke- vagy pulykasonka, minél magasabb %-os hústartalommal

Joghurt: 0%-os

Zöldség: főzve, párolva, nyersen...a lényeg, hogy lehetőség szerint zsiradék nélkül készüljön, tehát sütve nem annyira szerencsés, esetleg grillezve

Gyümölcs: végülis bármelyik (a grapefruit külön ajánlott!), de vannak magas fruktóztartalmúak, azokkal óvatosan (banán, szőlő, mandarin..)

Virsli: nem kéne

Liszt: nem kéne, minimalizáld

Tészta minimális, a (barna) rizs inkább mehet, köretnek jó a krumpli is párolva vagy főzve (tehát nem zsiradékkal, pl. sült krumpli). Párolt zöldségek köretnek szuper.

2012. jan. 9. 21:08
 2/12 A kérdező kommentje:

köszönöm!És ezeket ehetem napi szinten,esetleg naponta akár 2x is,vagy van olyan amikből 1héten csak 1-2x egyek?(napi 2x pl a kenyérre gondolok,felvágottra..)

-Tojást csak főzve egyek inkább,vagy azért lehet sütve is?(pl kevés olivaolajban)

-és akkor pl héjában sült krumplit "nyugodt szivvel"ehetek?

2012. jan. 9. 21:30
 3/12 anonim ***** válasza:

kenyér-abonett, rozs, tönkölybúza, teljes kiőrlésű, barna, graham, magvas-teljes kiőrlésű

gabonapehely-natur zabpehely/búzapehely, zabkorpa

felvágott/szalámi-csirkemellsonka, pulykamellsonka, sovány sajtok, fűszervajak, főtt tojás, körözött, zöldség, tojáskrémek (ha arra vagy kiváncsi mit lehet szendóba rakni)

joghurt-sima, natur, vagy kefír

zöldségek nagyon jók, bátran eheted őket mindenhogy, arra figyelj hogy mindig egyél valamihez-pl rizsbe belekeverve, szenyába rakva stb

gyümölcsök is nagyon jók, -banánba, szőlőbe több a cukor azokat inkább reggeli folyamán, de azok is nagyon egészségesek

virslit én a helyedben hanyagolnám, ha nagyon vágysz rá, akkor 1 pár és a jobb fajtából ketchup, majonéz nélkül, mustárral

lisztet sem kell teljesen elhagyni, mondjuk attól függ hogy mihez kell, mert habaráshoz használhatsz kefírt, joghurtot,tojást, krumplit, keményítőt, saját magát, vagy van teljes kiőrlésű, rozs liszt is, normál mennyiség szerintem nem árthat

krumpli-főve-egészséges, nem kell kihagyni

rizs-főzve, párolva, nem kell kihagyni

tészta-van teljes kiőrlésű változata is, de én amondó vagyok hogy mindent lehet mértékkel, szóval ha 2 hétben egyszer eszel egy tál tésztát semmi bajod nem lesz, csak akkor figyelj arra hogy husos-zöldséges legyen, pl gombás-csirkemell kagylótésztával stb stb

nagyobb hipermarketekbe zabpelyhet, kölest, barnarizst sima joghurtokat, lightosabb sajtokat (mozzarella light, tolle, trappsita light, cottage cheese) vehetsz

többit abc-kbe, gyümi, zöldség piacokon

2012. jan. 9. 22:06
 4/12 anonim ***** válasza:

nyugodt szívvel? nyugtalanul ne is. de ha napi 3 kilót megeszel (krumpli) akkor azért elképzelhető lesz némi hízás.

tojás pipa (olajon is)

továbbá, már ne haragudj, de a kérdésed: diéta esetén az alábbiakat lehet enni? ha diétázol, akkor van étrended (diéta = étrend). az étrendedben benne vannak az alábbiak? ha igen, akkor lehet enni, ha nem akkor nem lehet, mert akkor pont nem a diétádat követed. de ez csak elmélet, hogy tudjuk miről beszélünk. :)

2012. jan. 9. 22:10
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek!! :) Holnap bevásárlás előtt vissza is nézek,és leirogatom amiket irtatok!
2012. jan. 9. 22:16
 6/12 A kérdező kommentje:

még eszembe jutott valami:

-vannak ezek a sütőzacskós ételek,vagyis ugye csak a fűszer+zacskó,ilyeneket lehet enni?Mert ezek teljesen zsiradékmentesek ugye.(csirkeszárnyat/combot szoktam ezekkel csinálni)

-és a karfiol....azt párolva,főve gondolom lehet,de rántott karfiolt lehet néha?Mondjuk rozslisztből lehet?Tudom a zsemlemorzsa is lényeg,azt sem szabadna,de azt nem tudom mivel helyettesiteni...de imádom a rántottkarfiolt... :/

2012. jan. 9. 22:30
 7/12 anonim ***** válasza:

nem mintha a zsír olyan nagy probléma lenne, ha korlátozottan eszed (ésszerű mennyiségben).

sütőzacskó: milyen a fűszerkeveréke? ízfokozós, vagy sima szárított zöldség + só?

karfiol rántva.. az a panír és olaj amit felvesz, nem kell hogy fogyás akadálya legyen. nyilván itt is érdemes mértéket tartani. ha nem fogysz, akkor tudni fogod, hogy a mértéked még mindig kissé bő, és visszább veszel. de alapvetően mindent ehetsz, egy kis fehérlisztes morzsa meg még szerintem is semmiség.

2012. jan. 9. 22:37
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm!A sütőzacskó...hát abba biztos nem száritott zöldség+só van :) Szerintem majdnem ugyanaz,mint a többi fűszerkeverékekbe.
2012. jan. 9. 22:45
 9/12 anonim ***** válasza:

akkor nézz meg pár fűszerkeveréket.

és ha ezek után le is írod nekem, hogy zöldségen és són kívül mi van benne, akkor tudni fogom azt is hogy igen rendes ember vagy.

2012. jan. 9. 23:06
 10/12 A kérdező kommentje:

leirom az egyikbe mi van,de ahány féle fűszerkeverék van,annyi féle belevaló is..tehát mindegyikbe más.

só,vöröshagyma,fokhagyma,nátrium-glutamát,őrölt paprika,kömény,cukor,fekete bors,majoranna,kakukkfű,rozmaring :)

Ha veszek ilyen sütőzacskósat,leirom mi van abba is.

2012. jan. 10. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!